Legjobb barátnőt ti mikor engednétek be újszülötthöz?
Nekem a legjobb(28 éve) barátnőm, már mikor jöttünk haza a kórházból, itt várt, jött és segitett,mert Apa az itthoni teendőkkel nemigen állt a toppon(mindkét mami súlyos beteg)
Mikor ő szült ugyan igy működött visszafelé, csak én a 6 hós csajszimmal mentem neki segiteni :-)
Szerintem depis a barátnőd, és attól, hogy bekucorodik, csak rosszabb lesz
Köszi, hogy írtatok!
Osztom a véleményt, miszerint meg kell várnom, míg ő hív, és nem is akartunk múlthét szombaton mi egy órát náluk ülni, csak egy 5percre rájuk nézni, hogy mégis lássam, hogy milyen arcot vág, hátha látom rajta, hogy beszélgetésre van-e szüksége, vagy megnyugtatásra. És az fáj, hogy esélyt sem ad. Voltam fent az anyjáéknál, és vele is üzentem, hogy szívesen megyek bármikor. Meg kérdeztem, hogy vannak, már 4óránként esznek, és már tud pihenni is picit, de nyilván még új ez a dolog és fárasztó. Megértem, és próbálom beleképzelni magam a helyébe, de akárhogy is, nekem nem menne két héten keresztül, hogy csak anyámat és a férjemet lássam... Senki mást. És ezért nem értem. Meg oké az is, hogy most be akarják bizonyítani, hogy ők erősek, és képesek elbánni mindenki nélkül a feladattal...
Mindenki más, mindenkinek a gyermekágyas napjai mások.
Én személy szerint már szülés után pár órával (szó szerint) fogadtam őket, kértem őket direkt hogy ha tudnak jöjjenek, nekünk így volt jó, de nem vagyunk egyformák.
Maximálisan megértem azt is aki pár hétig csak kettesben akar lenni a babájával. Ugyanis sok kis újszülött sokat sírdogál, vagy éppen órákig képes lógni a cicin, és amikor épp sikerül elaltatni akkor az ifjú anyukának az egyetlen ami szeme előtt lebeg az talán az hogy ő is lecsukhassa végre a szemét, vagy a férje karjába bújhasson egy kicsit és kettesben legyen pár nyugodt órájuk. Ez teljesen természetes.
Amikor már otthon voltam, akkor első héten nem jöttek barátnők mert egész egyszerűen annyira le voltunk foglalva hogy csak na, második héten már jöttek de nem úgy hogy becsöngettek önkényesen, hanem amikor letettem a babát és fáradt sem voltam annyira, felhívtam valamelyikőjüket hogy "szia most ráérsz? Végre le tudtam tenni a picúrt, gyere át dumcsizni" :))
Legjobb barátnőm utánam 3 hónappal szült, eszembe sem jutott csak úgy csengetni hogy engedjen be...bementem a kórházba szülése másnapján, aztán amikor már otthon voltak, 3 hét múlva hívott át magukhoz, és teljesen természetesnek éreztem hiszen minden anyuka máshogy éli meg gyermekágyas napjait.
Légy belátással, hagyd hadd pihenje ki magát, 1,5 hét nagyon kevés idő egy újszülöttnek és friss édesanyának! Együtt kell hogy legyenek, kettesben, hármasban apukával, és ennyi.
(nekem anyósom volt felháborodva, mert még a kórházban közölte hogy apósommal ők jönnek és kész. Én meg kedvesen mondtam neki hogy majd meglátom hogy leszek/leszünk. Erre meg felhúzták az orrukat......de nem érdekel, mindenkinek tiszteletben kell tartani a gyermekágyas napokat!)
Még annyit hogy aki két hete szült és nem akar barátnőkkel dumcsizni, elég durva rásütni hogy azért mert depis...
Tolerancia, egy friss újszülöttel és édesanyjával, tolerancia! Főleg ha igaz barátnők vagytok!
Bocsánat csak megint eszembe jutott valami :)
Nem biztos hogy azért nem akar mást látni mert meg akarja mutatni hogy baromi erős és mindennel elbírnak....van aki a sebtől csak totyog, sok sok órában a mellén lóg a gyerek, ezek annyira intim pillanatok hogy mindenkinek jogában áll csak a férjével megosztani, vagy a saját édesanyjával.
Kicsit rosszindulatú volt az utolsó mondatod, kedves kérdező, nem akarlak ezzel megbántani, csak nekem furcsa hogy ennyire felhúztad az orrod egy olyan dolgon hogy valaki ilyen intim pillanatokat csak a férjével akar megosztani. Magánügy, attól még nagyon nagyon szerethet téged!
Ez nagyon aranyos Tőled, hogy hiányzik, meg aggódsz érte, de hidd el, neki is nehéz napjai vannak most, tudom mit beszélek, 6 hónapos a fiam :) És valóban igaz hgy mindenki más, mi a legjobb barátnőmmel imádjuk egymást, 14 éve a legjobb barátnőm, és látod, nálam szülés után egy héttel már ott volt, mert hívtam, ő meg engem csak 3 hét múlva mert neki úgy volt aktuálisabb, szóval légy megértő és türelmes! Más fájdalom, más napi ritmus, minden más amikor az ember gátsebbel egy síró újszülöttel van életében először.
Szívből kívánom hogy Neked is mihamarabb összejöjjön, hidd el jönni fog a baba Neked is :) Talán emiatt is vagy érzékenyebb vele szemben most, ebben az esetben értelek hogy nehezen viseled a dolgot, türelem, idő, és minden rendben lesz! Ha már egyenesbe jött, majd együtt babáztok az övével, aztán meg majd a tieddel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!