Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Legjobb barátnőt ti mikor...

Legjobb barátnőt ti mikor engednétek be újszülötthöz?

Figyelt kérdés
Legjobb barátnőm két hete szült. Mellettem volt az első fájás is. Vigyáztam rá az utolsó héten két napot. Munkából kértem szabit miatta. Három naposan meglátogattam a kórházba, azóta egyszer beszéltünk, amikor hazamentek a kórházból, ennek lassan másfél hete. Miért nem hív és miért nem enged be?? Szombaton megpróbáltuk meglátogatni, egy hete, de a férje csak kidugta a fejét az ajtón, hogy most épp szoptat, máskor nem jó? Hát én csak sütit vittem... Azóta semmi hírem róluk. Normális ez??? Ti hány hetesen vittétek ki babátokat?
2011. jan. 29. 19:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a beírásokat! Köszi azokat is, amik fejbe kólintanak, és észhez térítenek!! Nem kéne féltékeny lennem, és nem akartam gonosz lenni. Csak szar. De megértem, lehet, hogy én is egyszer, ha az Ég adja és eljutok odáig, majd így leszek. Csak azért kérdeztem ezeket, mert az anyja is azt mondta, hogy jól vannak, már megy neki minden, most már megy a négyóránkénti etetés, stb. Másik barátnőm már első héten dumált velünk egy-egy órát telefonon, meg mentek szomszédba, és én nem tudom, hogy hogy megy ez... Épp ezért kértem tőletek, tapasztaltabbaktól tanácsot! Köszi, és nyugodtan mondjátok meg, ha túllövök a célon!
2011. jan. 29. 19:56
 12/16 anonim ***** válasza:

(megint én vagyok, már vagy ötödjére :))

Mindig ha kicsit elkeseredsz emiatt, gondolj arra hogy mennyire mások az anyukák és nekik is KELL, hogy az első pár hét csak róluk szóljon, anyáról és babáról. Minél jobban összeszoknak, annál kevésbé lesz fáradt és több ideje lesz később :)

Egyébkétn amikor én anyukámtól érdeklődtek gyermekágyas napjaimon, ő is mondta mindenkinek hogy jól vagyunk, gyógyulgatok, sínen kezd lenni a dolog :) Vele szemben anyósom mindenknek mondogatta rokonomról (szintén akkortájt szült) hogy "ó, fáj a sebe, alig tud menni, fájnak a mellbimbói, a gyerek mindig rajta csüng", stb.stb..... és a hideg rázott a gondolattól hogy esetleg rólam is ilyeneket mond mindenkinek....szóval ilyenkor jó pozitív dolgokat mondani, nem pedig kiteregetni még a gátseb hosszát is minden ismerősnek :))

Ha meg jól van, mert anyukája csak jókat mond, pláne nem kell aggódnod.

2011. jan. 29. 20:06
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. jan. 29. 20:17
 14/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nehéz a babával. Mi alig vártuk, hogy aki csak tudja, lássa a fiunkat, mert nagyon édes és csodálatos volt már újszülöttnek is. Egyszer azonban végigsírt egy délutánt, amikor pont vendégeink voltak. Hát, alig vártam, hogy elmenjenek, borzasztóan idegesített, hogy ott vannak.

Lehet, hogy sírós a babájuk, és ezért egyáltalán nem esik még jól nekik, ha van náluk vendég.

2011. jan. 29. 21:23
 15/16 anonim ***** válasza:

Én a kórházban nem tudtam pihenni, így alig vártam, hogy itthon legyünk. Anyám, anyósom és a férjem sokat segítettek, ami nagyon jó volt - egy ideig.

Ahogy hazajöttünk, másnap már jöttek is a rokonok, barátok. Tényleg nagyon szeretem őket, de sok(k) volt.

Ez így ment egy pár napig, mindig jött valaki. Nagyon kiborultam, nem tudtam pihenni normálisan. Sírva mondtam a páromnak, hogy csukja be az ajtót, és ne engedjen be senkit, mert nem bírom tovább!

Én sem hívtam senkit telefonon. Egyszerűen csak szerettem volna pihenni és a babámmal foglalkozni.

Mikor már jobban mentek a gyerek körüli teendők, rutinosabb lettem, mi hívtuk át a barátokat.

Adj egy kis időt a barátnődnek! :-)

2011. jan. 29. 22:34
 16/16 A kérdező kommentje:
Oké, adok neki még egy hetet. Három hét elég, nem? Amúgy náluk nem volt ilyen nagy roham, mert egyedül az anyukája ment hozzájuk. Most hétvégén meg eljött a világ másik végéről a férj tesója, és ő náluk lakott a hétvégén. És voltak kint nagyszülőknél is tegnap. Ha köv héten sem hív fel, vagy nem küld egy sms-t sem, akkor viszont már magamra veszem a dolgot...
2011. jan. 30. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!