Név választáskor foglalkoztatok a nevek jelentésével?
Tetszik egy név nekünk: Dilen
De a jelentéshez ezt írja:
A Dilen névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.
Kicsit elgondolkodtatott, hogy merjem e ilyen jelentéssel ráruházni ezt a nevet.
Különlegesebb fiú neveket megköszönöm, ha írtok.
"A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik."
Ja, Dylan Sprouse élete is valóságos sorscsapás. Sok férfi "sajnálja", hogy Palvin Barbi a nője... :D
Utolsó, ha Dilen-ként van leírva, akkor a névszám 8 lesz, Dylan-ként írva viszont 2.
Amúgy is a vezetéknévvel együtt kell kiszámolni, szóval sok értelme nincsen. Ráadásul az alábbi oldalon meg ugyanarra a 8-as névszámra tök jó dolgokat írnak.
Szóval ennyire "megbízható" dolog ez.
Amit ideírtál, az nem a név jelentése, hanem egy buta humbug, amit valami önjelölt jósnő Marika fogalmazhatott meg.
A Dylan név walesi eredetű, és azt jelenti, hogy “a tenger fia”, “óceánból született”.
Egyébként nem szerencsés itthon, - már mint a fonetikus “Dilen” alak, ami undorító írásképre.
És hogyan becéznétek? Dilike? - Ha ti nem így hívjátok, majd megteszi más.
Amúgy a két ll-lel írt Dillen jelentése az oroszlánhoz hasonlatos. A Dylan - ami már jóval elcsépeltebb - egy teljesen más név.
A magyar fonetika viszont nem tesz különbséget. Ezért butaság ez az egész.
Nevet változtattam, és fontos szerepet játszott a jelentése.
Tulajdonképpen ugyanazt jelenti a felvett nevem, mint amit már gyerekként is szépnek tartottam, csak más nyelven.
Amúgy ha már számmisztika, a teljes nevet szokták kiszámolni.
Ez az egész a zsidó miszticizmusból származik. Csupán azt mutatja meg, hogy a Bibliában, Tórában, Kabbalában milyen szerepet és jelentést tulajdonítottak egyes számoknak. Éppen ezért nem kell készpénznek venni az ilyen álspirituális lájfkócsok által összetákolt humbugokat, akik amúgy is fél információkból ollóznak össze mindent.
A Biblia szó szerint való kiforgatása pedig egyébként is bűn.
A régi nevem száma pont 8 volt, a jelenlegi pedig 1.
Ezt a névszámos dolgot nem ismerem, és nem is foglalkoztam vele.
Jelentéssel viszont igen, ezért vetettem el a Lívia nevet a 3. lànyomnàl, pedig tetszett, de a jelentése nem. (Irigy, rossz akaratú.)
Mirella lett, ami azt jelenti, csodálatos.
A többinèl rendben volt a választott nèv jelentése :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!