Név választáskor foglalkoztatok a nevek jelentésével?
Tetszik egy név nekünk: Dilen
De a jelentéshez ezt írja:
A Dilen névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.
Kicsit elgondolkodtatott, hogy merjem e ilyen jelentéssel ráruházni ezt a nevet.
Különlegesebb fiú neveket megköszönöm, ha írtok.
Mi figyelembe vettük, mit jelent a név. Így másik nevet is választottunk.
Bár kislányom van, így nevet nem tudok javasolni neked.
Nem. Főleg nem így, ahogy ezt kifejtetted, hogy névszám meg anyám kínja. Racionális típus vagyok, nem hiszek semmilyen ezoterikus baromságban, bevonzásban.
A Dilent sem ezért nem adnám, hanem nálam ez egy kategória a Brájennel meg a Medox-szal.
Az elejen igen, aztan a vegen mar nem erdekelt, csak talaljunk egy nevet, ami tetszik mindkettonknek.
:D
Igy lett egy tok semmilyen jelentesu nev, igazabol ertelme sincs a mi eletunkre nezve.
Oszinten, ha tetszik a nev, akkor legyen az. Nem a jelentese hatarozza meg az embert.
En peldaul csak felnottkent neztem meg a nevem jelenteset, addig soha eszembe nem jutott es a szuleimnel se volt ez tema.
Igen, ezért vetettem el a Tamara nevet mikor megtudtam hogy a jelentése "datolyapálma". Pedig évekig kedvenc volt.
Végül egyébként fiam született, aki az apukája nevet kapta, de szerencsére a Sándor jelentése "férfiak védelmezője" az azért klasszisokkal jobb, mint a datolypálma vagy hasonlók.
Nem.
De amit leírtál, az valami ezoterikus maszlag, semmi köze a nevek jelentéséhez.
Ahhoz, hogy tudni lehessen a Dilen név jelentését, tudni kellene, miből lett magyarosítva, de mivel logikus a "Dylan" forrás (végeredményben kelta), olyan jelentéseket találtam, minthogy "a tenger fia", illetve "az árapály felé".
Mi a bánat az a névszám? Ilyen belemagyarázásokban nem hiszek, tutira nem siralomvölgy az összes Dilen (Dylan) élete.
A jelentését mindig megnéztem a névnek, de csak kíváncsiságból, egyáltalán nem befolyásolt.
A datolyapálmás hozzászólót meg nem is értem, azzal mi a baj, tök normális jelentés.... o.O
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!