Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem érdekli a gyerekemet...

Miért nem érdekli a gyerekemet ilyesmi?

Figyelt kérdés
Kifejtem. 15hónapos, rengeteg helyen látom hogy a gyerek megtudja mutatni a testrészeit ennyi idősen, de az enyémet nem érdekli, az állatok hangját sem utánozza, semmit. Egyébként bármit próbálok neki " mutatni, tanítani" nem mutogat mesekönyvben sem. Amint olvasok neki valamit megy és kiszedi a többi könyvet és lapozgatja, nem figyel arra amit olvasok. Normális hogy nem érdekli semmi? Oké nem iskolába járunk, a tanulás szót arra értettem h valahogy meg kell tanúlnia ha nem mutatom nem is fogja tudni
tegnapelőtt 13:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem minden gyerek egyforma és nem mindegyiket érdekli ugyanaz. Nem ugyanúgy akarnak tanulni.

A fiam 1,5 éves és sose utánozta az állat hangokat. Kapott ezer meg ilyen cuccot nem érdeklte sosem kötötte le.

A mesekönyveket nem adhatom neki, mert kiszabja a papírt. Hiába mutattuk meg neki, hogy kell szépen lapozni.

Testrészek. Egy évesen tudta hol a kukaca. Azt megtanulta minden mást nem. Most már az orrat, szemét száját tudja, de kb egy hete.

Taníthatsz te, ha ő ezt nem akarja. Nem fog menni.

Én azt nézem, hogy majd megtanulja később, ha vevő lesz rá. Sokminden mást tud amit meg más ilyen korú gerek nem. Peldául ő már 7 hónapos kora óta tapsol és integet. Más gyerek ezt később csinálta. Látod nem egyformák.

Hagyd hogy felfedezzen játszon még kicsi. Azt vallom, hogy hagyni kell őket, persze ésszerű keretek között, hogy gyerekek legyenek játszanak felfedezzenek.

Tanulnak ám úgyis, ha néznek téged. Megtanulnak.majd mindent, mert idejük van még.

tegnapelőtt 13:22
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszodat, tanácsaidat, persze természetesen nekem nem gond hogy nem csinálja, nekem ez nem gáz ha megkérdezi bárki is, az a része aggaszt hogy esetleg valami probléma van és azért nem csinálja.
tegnapelőtt 13:26
 3/12 anonim ***** válasza:
Enyém heavy metalra aludt el és nem barbizik hanem csigákat,pókokat néz. Illetve imádja a számokat. Minden gyerek más.
tegnapelőtt 13:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok. A mi védőnőnk egy tündér. Mindig mondja ha valamit esetleg nem tud, hogy ráér-e még nagy baj-e vagy sem. Ő is azt mondja nincs két egyforma gyerek. Nálunk például 4 hónaposan kijött az első foga. Irtam ugye 1,5 éves. Pár darab ragófog hiányzik minden más már kinn van. Ebben sem egyformák a gyerekek. Őt pl egyedül a rágófogak viselték meg. A többinél semmi. Volt egyszerre 4 jött.

Az, meg ha más kérdezi ezt vagy ezt miért nem tud engedd el.

Ha belegondolsz mi van, ha 2 évesen mutatja meg a tesztrészeit mi lesz? Semmi :D lényeg, hogy tudja majd nem?

tegnapelőtt 13:55
 5/12 A kérdező kommentje:
Természetesen senki nem jár a fejemre, mert nem Magyarországon élünk, nem tapsolt nem integetett csak 13hónaposan, ez sem volt gond a 12hós státuszon nem tudta, pénteken megyünk a 15hós státuszra. 15hósan 4 foga van a gyerekemnek. Természetesen a lényeg hogy egy nap megtanulja, csak egy aggódós anya vagyok sajnos. :( Mindig arra gondolok hogy valami gond van nála és ezért nem tudja vagy nem érdekli. De én azt veszem észre hogy okos, bár nem türelmes.
tegnapelőtt 14:26
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A türelem nálunk sem erénye. Minden tegnapelőttre kell neki. :D illetve a nemet nagyon nem szereti nem is fogadja még el. 1,4 voltam
tegnapelőtt 15:00
 7/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, picit megnyugtattál, hallgatni szerencsére hallgat, " szótfogad" a nem az nem, elfogadja, megy tovább, EGYENLŐRE.
tegnapelőtt 16:11
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Ha már kiemelted nagy betűvel, akkor írd helyesen! EGYELŐRE 'n' nélkül!
tegnapelőtt 16:44
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönjük az észrevételt, te sosem hibázol.
tegnapelőtt 17:45
 10/12 anonim ***** válasza:
35%
9- Biztos hibázik, de alap, hogy a két szó jelentését elkülönítjük írásban is. Szívesen!
tegnapelőtt 18:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!