Név választáskor foglalkoztatok a nevek jelentésével?
Tetszik egy név nekünk: Dilen
De a jelentéshez ezt írja:
A Dilen névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.
Kicsit elgondolkodtatott, hogy merjem e ilyen jelentéssel ráruházni ezt a nevet.
Különlegesebb fiú neveket megköszönöm, ha írtok.
MInden egyébtöl eltekintve: A Dilen név jelentése: oroszlánhoz hasonlatos, hűséges férfi, és kelta eredetü.
A névszám teljesen értelmetlen hülyeség, a név jelentéséhez semmi köze.
Pont ugyanezt a marhaságot olvastam egyszer a saját nevemről, mint amit írtál a Dilenről. Nem igazán érdekelnek az ilyen ezoterikus baromságok. A Dilent nem azért nem adnám, mert nem mond jót róla a számmisztika, hanem mert így fonetikusan leírva egyáltalán nem tetszik.
A név jelentése más. A datolyapálmás problémát én sem értem, az egy szép növény.
Igen. Nagyon nehezen választottam nevet a kisfiamnak, mert fiú nevek egyáltalán nem tetszenek. Az első még valahogy megvolt, de akartam 2.nevet is. Az most mindegy miért.
Két név maradt versenyben, legyen A és B. Az A volt az esélyesebb, többek között pont azért, amit te írtál, B névhez ugyanez a leírás tartozott. Úgy indultam el a kórházba, hogy szinte biztos, hogy az A név lesz. De mondtam, hogy arról még nem döntöttem. Megszületett a kisfiam és másnapra kiderült, hogy egyértelműen B név illik rá.(Reméljük, a fenti leírás nem.)Az mondjuk már most látszik, hogy nagyon erős és kitartó 😁
Igen, a rendes jelentését. Nem az ilyen számos belemagyarázásokat.
Én Borbála vagyok "barbár nõ" jelentéssel. Na ezt utálom. A datolyapálmával én se tudom, mi a baj. Én sokkal szivesebben lennék valami növény eredetû névvel. Amúgy konkrétan Pálma nevû lányt is ismerek, és az is tetszik.
Igen, figyelembe vettem a jelentést, annyira hogy ne legyen kifejezetten rossz jelentése mint pl. Zádor erőszakost jelent.
De nem a jelentés alapján választottam, az másodlagos szempont volt csak.
A Dilen név nem azt jelenti amit leírtál, ez csak valami ezoterikus bullshit, amit valaki hasára ütve leírt. A Dilen név jelentése az nyelvtudományi intézet szerint "oroszlánhoz hasonlatos, hűséges férfi". Ez nem rossz jelentés szerintem, de nekem nem tetszik a név egyébként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!