Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újdonsült anyukák! Ti is...

Újdonsült anyukák! Ti is kiborultok a bunkóktól vagy én vagyok túlérzékeny? (Lent kifejtem hosszú lesz.)

Figyelt kérdés

Azzal kezdeném, hogy nem vagyok egy érzékeny típus és se menstruációk előtt, se terhesség alatt nem váltam sárkánnyá.(Mások szerint se😁) Szóval nem tudom eldönteni, hogy most, pár héttel szülés után a hormonok miatt vagyok ilyen érzékeny, vagy én is momzilláva változtam, ez már örökre így marad, és mindenkit az őrületbe fogok kergetni, vagy tök normális vagyok, az emberek bunkók. Mióta "babakocsis" lettem, ért pár meglepetés. Szóval gyerek nélkül voltak dolgok, amiket én se vettem észre, nem voltam elég figyelmes. Ezt csak most látom, mióta érintett vagyok. De ez nem húz fel, mert aki nem volt a helyzetben, nem gondol olyasmire, mint ahogy én se gondoltam. De a mai két példa, amit leírok, nem olyan. Az nagyon felhúz, mert én gyerek nélkül is rendelkeztem ennyi empátiával és nem értem, más miért nem. Szóval a kérdés erre a két példára vonatkozik, hogy túlreagálom-e vagy ők voltak bunkók?

1. Egy kórházban voltam a pár hetes, egészséges gyerekemmel és kifelé menet szerettem volna valamit venni a büfében. Az előtér zsúfolásig tömve, a büfében senki. Odamegyek a pulthoz és közli a nő, hogy nem szolgál ki, mert elmegy, 8-10perc múlva visszajön. Jó, hát akkor nem várjuk meg. Nem olyasmit akartam, ami hosszú idő lenne, pl.melegszendvics. De hogy sajnálja, néha neki is el kell mennie. Persze, érthető. Lett volna...ha az utánam érkező "ház munkásainak"(valami szerelők), le nem állt volna szó nélkül kávét főzni. Szóval, én biztos nem egy kisbabás előtt zárnék be, akik éppen menni készülnek, mert nem várom el, hogy az oltás nélküli babával várjon rám a zsúfolt kórházban 8-10 percet. Ha meg olyan sürgős, akkor mást se tudok kiszolgálni.

2.Még mindig a kórház. Közvetlenül a bejárat előtt dohányzik egy 5-6 fős dolgozói csoport, tehát el se lehet kerülni. Egyikük lazán belehamuzik a babakocsiba, csak mert háttal állt és a földre hamuzott, mi meg épp kijöttünk.

Mit gondoltok?

okt. 10. 12:48
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
#29! Nem, de ti ketten pont egyformán gyenge képességűek vagytok, könnyű összetéveszteni😁
okt. 11. 10:55
 32/36 A kérdező kommentje:

#30! Nem hiszem, hogy lesz legközelebb. Egyrészt nem járunk oda olyan sűrűn, másrészt nem direkt hamuzott bele. Kicsi az esélye, hogy pont megint akkor dohányozzon és pont véletlenül oda hamuzzon.

Már akkor elengedtem, mielőtt kiírtam a kérdést. Csak mivel előtte felhúztam magam, utána eszembe jutott, hogy vajon miért húztam fel magam, az-e az általános? Ezért írtam ki a kérdést. Ha fél év múlva érkezik új válasz, és érdekes, akkor is reagálni fogok rá. Nem azért, mert azóta is azon pörgök és aludni se tudok, hanem mert akkor érkezett válasz.

okt. 11. 11:00
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát a bunkóktól kiborulok, de szerintem ez most túlreagált. Éppen pont a büfében bárki más is akarhatott volna vásárolni, lehet hogy épp valaki egy vérvétel után akart volna kiájulni és enni egy falatot, szerintem teljesen mindegy, hogy valaki babával van vagy sem ebben az esetben. Nem tudott kiszolgálni és kész. Én a dohányosokat amúgy nem szeretem, még baba nélkül is úgy vagyok velük, hogy minimum adóztassák meg annyira, hogy ne tudjon minden proli cigit venni, de szívem szerint be is tiltanám. Büdös, és ha velük kell valami közös programot szervezni, akkor ott biztosan az lesz, hogy 20x meg kell állni bagózni, meg amúgy sem megyünk addig tovább, amíg nem vettünk cigit. Szóval nem.

Bunkóság az az volt, mikor 4 héttel szülés után férjem nagypapája hisztériás rohamot kapott, mert ő a kis tahó világában úgy képzelte, hogy majd ő gyönyörködhet abban, ahogy szoptatom a babámat. Na az bunkóság volt. Igen, ott el is sírtam magam, miután a sokadik, amúgy jófej figyelmeztetésre sem fogta be.

okt. 11. 11:03
 34/36 anonim ***** válasza:
62%

"Harmadszor írom le, hogy nem elkerülhető helyen voltak. De amilyen sok eszed van, kinézem belőled, hogy te letoltad volna az úttestre, hogy "elkerüld", bár azt is csak mellettük tudtad volna megtenni"

A szádat ki tudtad volna nyitni. Segitek: Elnézést, át engednének? Nem férek el a babkocsival.

"Jó, majd szólok neki, ha legközelebb látja, hogy le akarják hamuzni, ugorjon el 🙄"

Nem szólni kell neki te rettentő ostoba, hanem nem oda tolni, ha latod, hogy cigiznek.

"Miért, ha a gyerek menetiránynak háttal van, akkor nem látom, mi van előttem?🤣Akkor hátrafelé nézek? Megint nagy okosságot mondtál."

Te is bajnok, ha menetiranynak háttal van, akkor elég nehéz bele hamuzni a babakocsiba, mert ahhoz konkrétan mellette kell állni és szándékosan bele szórni a hamut.

"Mivel most írtam, hogy többek között dolgozni kellett mennem, valószínűleg dolgoztam valaha az életemben. Azt hittem, ezt magadtól is kilogikázod🤣"

Tehát egy max 6-7 hetes, anyatejes gyerek mellőle dolgozni mentél. Hihető.

"Ja, van szünet. Náluk csak az van."

Tehát ezekszerint mégsem dolgozni mentél, hanem ott maradtál és lested, hogy mivel töltik a 8 órás munkaidejuket.

"Az az egy perc belefért volna, plusz 10 meg nem."

Ha 10 perc nem fér bele, nem kell bemenni, mert barmi kozbejohet és igen valószínűtlen amúgy is, hogy 1 perc alatt kiszolgálnának bárhol is.

'Remélem, nincs gyereked, vagy nem te tanulsz vele, mert melletted csak elhülyül."

Van gyerekem. Hidd el, már ovodaskent is több esze volt neked. Remélem a tiéd nem a te eszed örökli

okt. 11. 12:56
 35/36 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy nem férek el, te nagyon okos???

"Nem szólni kell neki te rettentő ostoba, hanem nem oda tolni, ha latod, hogy cigiznek."

Oda tolom, amerre megyünk és képzeld, nem szoktam elzavarni senki, azért, mert elmegyünk mellettük. Már párszor leírtam, hogy nem lesz attól semmi baja, hogy elmegyünk. Arra meg épeszű ember nem gondol előre, hogy bele fognak hamuzni a kocsijába.

"Tehát egy max 6-7 hetes, anyatejes gyerek mellőle dolgozni mentél. Hihető."

Szerinted engem mennyire érdekel, hogy mit hiszel? Mondjuk otthon, pár órában. Tudom, ezt a futószalag mellől nehéz elképzelni.

"Tehát ezekszerint mégsem dolgozni mentél, hanem ott maradtál és lested, hogy mivel töltik a 8 órás munkaidejuket."

Nem konkrétan az, te nagyon értelmes. Általában a munkások. Elvétve lehet oket dolgozni látni, mivel mindig pont szünetük van.

Még mindig nem fogod fel, hogy nem mentem be sehova? De egy darab valamit kiadni pont egy perc. Ja nálad nem, akkor reméljük, nem vagy büfés. De biztos nem, ahhoz is túl hülye vagy.

"Remélem a tiéd nem a te eszed örökli"

De, szerencsére örökölte, szóval légyszi, ne írj több választ, mert nálad még ő is értelmesebb. Még nem tud beszélni, de legalább érti, amit mondok, ellentétben veled.

okt. 11. 14:07
 36/36 anonim ***** válasza:
70%
Hát ha már az eszedet örökölte, akkor reméljük a stílusodat nem fogja "te nagyon okos", "te nagyon értelmes". 🤮 nem a 34 vagyok mielőtt betámadod.
okt. 11. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!