Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újdonsült anyukák! Ti is...

Újdonsült anyukák! Ti is kiborultok a bunkóktól vagy én vagyok túlérzékeny? (Lent kifejtem hosszú lesz.)

Figyelt kérdés

Azzal kezdeném, hogy nem vagyok egy érzékeny típus és se menstruációk előtt, se terhesség alatt nem váltam sárkánnyá.(Mások szerint se😁) Szóval nem tudom eldönteni, hogy most, pár héttel szülés után a hormonok miatt vagyok ilyen érzékeny, vagy én is momzilláva változtam, ez már örökre így marad, és mindenkit az őrületbe fogok kergetni, vagy tök normális vagyok, az emberek bunkók. Mióta "babakocsis" lettem, ért pár meglepetés. Szóval gyerek nélkül voltak dolgok, amiket én se vettem észre, nem voltam elég figyelmes. Ezt csak most látom, mióta érintett vagyok. De ez nem húz fel, mert aki nem volt a helyzetben, nem gondol olyasmire, mint ahogy én se gondoltam. De a mai két példa, amit leírok, nem olyan. Az nagyon felhúz, mert én gyerek nélkül is rendelkeztem ennyi empátiával és nem értem, más miért nem. Szóval a kérdés erre a két példára vonatkozik, hogy túlreagálom-e vagy ők voltak bunkók?

1. Egy kórházban voltam a pár hetes, egészséges gyerekemmel és kifelé menet szerettem volna valamit venni a büfében. Az előtér zsúfolásig tömve, a büfében senki. Odamegyek a pulthoz és közli a nő, hogy nem szolgál ki, mert elmegy, 8-10perc múlva visszajön. Jó, hát akkor nem várjuk meg. Nem olyasmit akartam, ami hosszú idő lenne, pl.melegszendvics. De hogy sajnálja, néha neki is el kell mennie. Persze, érthető. Lett volna...ha az utánam érkező "ház munkásainak"(valami szerelők), le nem állt volna szó nélkül kávét főzni. Szóval, én biztos nem egy kisbabás előtt zárnék be, akik éppen menni készülnek, mert nem várom el, hogy az oltás nélküli babával várjon rám a zsúfolt kórházban 8-10 percet. Ha meg olyan sürgős, akkor mást se tudok kiszolgálni.

2.Még mindig a kórház. Közvetlenül a bejárat előtt dohányzik egy 5-6 fős dolgozói csoport, tehát el se lehet kerülni. Egyikük lazán belehamuzik a babakocsiba, csak mert háttal állt és a földre hamuzott, mi meg épp kijöttünk.

Mit gondoltok?

okt. 10. 12:48
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

#12! Te tudsz olvasni?

A, Konkrétan a kapuban. 1méterre se volt a bejárattól, nem hogy 5.

B, Ki mondta, hogy odamentem bárkihez is, hogy küldje el?

C, Nem a füstöt fújta, hanem belehamuzott a kocsiba.

Amúgy te melyik mozit nézed?

okt. 10. 19:52
 22/36 A kérdező kommentje:
#14! Miért, szerinted merre van fordítva a mózesben egy pár hetes baba? Láttál te már babakocsit?
okt. 10. 20:02
 23/36 A kérdező kommentje:

#17! Gyengébbek kedvéért elég részletesen leírtam, hogy mi bajom volt. Én sehol nem láttam olyat, hogy nem értem rá. Te igen? De ha már így megkérdezted, bár semmi közöd hozzá, hazaérni és megetetni az anyatejes gyerekem, plusz dolgozni, plusz dolgozni a munkások helyett, akik mindig olyan k.rva elfoglaltak, hogy nem érnek rá megcsinálni az elvállalt munkákat. Biztos kávézni kell helyette.

#18! Értem, köszönöm. Hasznos válasz.

#19! Nem kell várni a kávéjukra, addig pont megcsinálhatják a fűtést. De nem jól gondolod, ilyenen nem szoktam felháborodni, megszoktam már, hogy a szakik nem szeretnek dolgozni.

"Abban a sorban ott állhat az orvos, akinek műtétre kell sietnie, beteg aki alig áll a lábán, kismama aki most jött ki cukorterhelésről és rosszul lesz ha nem eszik... Te a legkevésbé rászorulók között voltál abban a helyzetben."

Ebben részben igazad van, bár azt nem tudhatod, hogy én lennék a legkevésbé rászoruló. Az, hogy babával vagyok, nem zárja ki, hogy rosszul legyek. De írtam, hogy nem volt sor. Csak én voltam a büfénél, a munkások utánam jöttek.

#18! Értem, köszönöm. Hasznos válasz.

#20! Ez így van.

okt. 10. 20:24
 24/36 anonim ***** válasza:
60%

"Miért, szerinted merre van fordítva a mózesben egy pár hetes baba? Láttál te már babakocsit?"

Magad felé, te nagyon huyle. Márpedig ha magad felé van fordítva, akkor háttal van a menetiranynak. Te, mint az anyja, aki q babakocsit tolja elvileg látod, hogy mi van előtted. Épeszű ember, ha látja, hogy dohányzik valaki előtte, pláne ha "Közvetlenül a bejárat előtt dohányzik egy 5-6 fős dolgozói csoport" akkor bizony A, elkeruli őket, vagy B, szól hogy szeretne athaladni. Mindemellett oda figyel a gyerekre.

okt. 11. 06:25
 25/36 anonim ***** válasza:
82%

"17! Gyengébbek kedvéért elég részletesen leírtam, hogy mi bajom volt. Én sehol nem láttam olyat, hogy nem értem rá. Te igen? De ha már így megkérdezted, bár semmi közöd hozzá, hazaérni és megetetni az anyatejes gyerekem, plusz dolgozni, plusz dolgozni a munkások helyett, akik mindig olyan k.rva elfoglaltak, hogy nem érnek rá megcsinálni az elvállalt munkákat. Biztos kávézni kell helyette."

Momzillácska, ha valaha az életedben dolgoztál, akkor tudod, hogy van szünet a munkaidoben. Amúgy elarulom, az anyatejes gyereket BARHOL meg lehet etetni, ha kell, a melled ugyanis kéznél van. De ha annyira sietni kell haza, akkor nem kell a kórházi büfébe se bemenni. Kapaszkodj, nem körülötted forog a vilag

okt. 11. 07:38
 26/36 A kérdező kommentje:

#24! Te sajnos, nagyon nehéz felfogású vagy. Harmadszor írom le, hogy nem elkerülhető helyen voltak. De amilyen sok eszed van, kinézem belőled, hogy te letoltad volna az úttestre, hogy "elkerüld", bár azt is csak mellettük tudtad volna megtenni. Egyébiránt saját magadnak mondasz ellent. Az előbb még azon voltál felháborodva, hogy mit hisztizek azon, hogy mellette dohányoznak, ennél sokkal károsabb dolgokat is beszív. Hát, képzeld, nem hisztizek, nem úgy szoktunk közlekedni, hogy cikázunk az út két oldalán, mert ha meglátok egy dohányzó embert, áttolom a másik oldalra🤦🏽‍♀️Most se akartam kikerülni, leszámítva, hogy nem is lehetett, mert pont ugyanúgy gondoltam, hogy semmi baja nem lesz attól, hogy elmegyünk egy/több dohányos mellett.

"Mindemellett oda figyel a gyerekre."

Jó, majd szólok neki, ha legközelebb látja, hogy le akarják hamuzni, ugorjon el 🙄

"Márpedig ha magad felé van fordítva, akkor háttal van a menetiránynak Te mint az anyja, aki q babakocsit tolja elvileg látod, hogy mi van előtted." Miért, ha a gyerek menetiránynak háttal van, akkor nem látom, mi van előttem?🤣Akkor hátrafelé nézek? Megint nagy okosságot mondtál.

okt. 11. 08:05
 27/36 A kérdező kommentje:

#25! Te kis IQ bajnok!

"ha valaha az életedben dolgoztál, akkor tudod, hogy van szünet a munkaidoben."

Mivel most írtam, hogy többek között dolgozni kellett mennem, valószínűleg dolgoztam valaha az életemben. Azt hittem, ezt magadtól is kilogikázod🤣

Ja, van szünet. Náluk csak az van.

"akkor nem kell a kórházi büfébe se bemenni." Nem kellett bemenni sehova, egyébként is ott mentünk el mellette. Az az egy perc belefért volna, plusz 10 meg nem. Durva, mi? Amúgy csak neked, mert nehéz a felfogásod, huszadszor is leírom, hogy nem azért nem vártuk meg, mert siettünk.

Remélem, nincs gyereked, vagy nem te tanulsz vele, mert melletted csak elhülyül.

okt. 11. 08:13
 28/36 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon kéne neked egy kis stresszlevezetés, mert borzasztóan be vagy pörögve.
okt. 11. 08:21
 29/36 anonim ***** válasza:
77%
Nem egy ember írja neked a válaszokat ha nem tűnt volna fel. Én a momzimozit néző, olvasni nem tudó 12-es vagyok, de a 24-es választ nem én írtam 😉😉😉.
okt. 11. 08:50
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Lett baja a kisbabának? Nem

Túlélte a hamus támadást? Igen

Engedd el. Legközelebb majd szólsz, hogy egy kicsit húzódjanak arrébb.

okt. 11. 08:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!