Gyors mozgásfejlődés hátrányai?
Sziasztok! Azokhoz szólna a kérdésem, akiknek a babájuk gyorsabban fejlődött a mozgásban. 1 hónaposan meg volt az alkartámasz, 3 hónaposan forgott mindenfelé, 3,5 hónaposan elkezdett kúszni(nem a kommandós módon, hanem mint egy hernyó vagy tolatva). Most lesz 4,5 hónapos, négykézlábra áll és hintázik. Hasfájós volt, így rengeteget van hason, szereti is. A gyerekorvos és védőnő szerint rendben van, nem feszes. A környezetemben "tankönyvi" babák vannak, akik mindent a megadott időben csinálnak vagy picit megkésve.
Nem dicsekedni akarok, hanem aggódok, mert tudom, az se jó, ha túl korán csinál mindent.
Volt valamilyen hátránya a gyorsabb mozgásfejlődésnek? Később kezdett beindulni a beszéd?
Elnézést, ha kicsit kusza lett, nem alszunk mostanában túl jól. Köszönöm a válaszokat.
#8!Hahaha. Rohadtul vicces vagy. Ha neked ez ennyire vicces, akkor a kérdés valószínűleg nem neked szól, mert neked nem gyorsabb mozgásfejlődésű a gyereked. Így azt se tudod, hogy az is lehet baj és néha elég félelmetes.
Amúgy röhögni fogsz, véletlenül pont van egy Petőfi kötet a könyvespolcán, mert véletlenül odakerült. Lehet, titokban már olvasgatja😉
Mindent túl hamar csinált, kúszás kimaradt.
Az orvos akkor szólt, hogy vizsgáljuk ki, amikor háton fekvésből akart felülni státusz közben.
10 hónaposan ért véget minden vizsgálat, végül a Madarászban kapott diagnózist, hogy hipermotil. Ez egy mozgáskényszer féle (nem hiperaktív, mert figyelni tud).
Azt javasolta a neurológus, hogy tanuljak meg ezzel együtt élni, folyton mozgásban lesz, ne korlátoztam (pl járóka).
Későn szólalt meg, de időre behozta a lemaradást.
Már nagy, sportoltatni kell minden nap, mert tényleg nem tud megülni a fenekén 5percet sem, sosem fárad el.
Átlagos gyerek, jobban érdekli a foci meg a minecraft, mint a nyelvtan lecke, de suliban nincs gond vele, jó tanuló, tud koncentrálni 45 percet.
" Egyelőre kognitív képességekben is erős. Nagyon érdeklődő, csörgő játékot tudatosan ütögeti, hogy csörögjön, magához húzza, elforgatja. Cumit kézzel segíti a szájában tartani, ha kiesik keresi, attól függetlenül, hogy nem látja. (Tudja, hogy ott kell lennie, pedig ilyenkor elvileg nincs tárgyállandóság.) "
Hát sorry.. De teljesen abszurd olyat állítani, hogy egy 1 hónapos baba tudatosan csörgeti a játékokat, tudatosan segít a cumit a szájában tartani... És keresi mert TUDJA, hogy ott kell lennie...
Elfogadom, h vannak babák akik gyorsak mozgásfejlődés terén... Ebbe nem is kötök bele.. Az én kislányom is 10 hónaposan elindult... 1 hetesen már emelte a fejét, 1 hónaposan volt alkartámasz és percekig tudott hason nézelődni... 2 hónaposan már forgott, 3 hónaposan tengelye körül tudott forogni. 7 hónaposan már sétált a bútorok mellett.
De 1 hónapos baba nem TUDJA hol a cumija. 🙂
14! Akkor majd jön gyikes Mari, aki azt állítja, hogy te hazudsz, mert ő még nem látott olyan gyereket, aki 10hónaposan elindult, tehát nincs is...
"csörgő játékot tudatosan ütögeti, hogy csörögjön"
Erre a legtöbb 3 hónapos képes. Miért ne csinálhatná valamivel korábban, mint bármi mást?
A fentin kívül semmire nem írtam, hogy tudatos lenne. Nem lehet megállapítani.
"Cumit kézzel segíti a szájában tartani"
Küldjek fotót? Válaszolni sajnos még nem tud, hogy tudatosan "fogja"-e. Nem is állítottam.
"1 hónapos baba nem TUDJA hol a cumija."
Persze, hogy nem tudja, HOL van, akkor nem keresné 😂
Én nem tudom, hogy mit miért csinál, csak azt látom, hogy MIKET csinál. Az viszont tény, és semmit nem változtat az életünkön, hogy random emberek mennyit hisznek el belőle. Tök mindegy, nem is kapcsolódik a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!