Miért kell az anyukákak ezzel a sírni (nem) hagyással is folyton stresszelni?
A csapból is ez folyik. Pedig az anyukák nagy része alapból nem hagyja, ÁLTALÁBAN, de vannak helyzetek, amikor ez van.
Konkrét példa: A gyerekem csak rajtam, vagy a mellemen lógva hajlandó aludni. Ez nem mindig opció. Nem, hordozás mellett sem. Ha például mellettem fekszik, nem tud elaludni, csinálhatok bármit, kivéve, ha már nagyon fáradt. Ennek az a következménye, hogy mindig akkor alszik be, amikor már enne.(Evés helyett meg aludni szokott.) Így történt ez a példában is. Ordítva kelt, mert már éhes volt. De tisztába kellett rakni, mert be is kakilt, amitől szintén ordít.
A másik kedvenc szokása, hogy pelusozás közben jön rá a kakilás, már az első napokban sikerült mindent megjelölni a szobájában. Tehát, kibontom és rákezdi. Gyorsan visszacsukom és várom, hogy kifossa magát, ezzel megakasztva a folyamatot, amibe már beleélte magát. Tudta, hogy tiszta pelust kap és jön a kaja, ehelyett bizonytalan ideig nem történik semmi. Persze az ordítás folytatódik, hiába veszem fel közben, csak olaj a tűzre, mert akkor még jobban enne.
És igen, egy g.nyó vagyok, mert inkább ordítson pár percig, akkor se fogok minden nap falat festeni!
Nem tudom. Ezen én is gondolkoztam már. 2 gyerekem van, magamtól sosem hagynám sírni ôket. A nagynál ez kb 5 évig nem is volt opció, nem volt olyan szituáció. Abszolút a kötödő nevelést valljuk.
De most pl sajnos van egy helyzet, amit nem tudunk sehogysem megoldani. Ugyanis amig a nagy fürdik muszaj a kisebbet betennem az ágyába, mert 11 hónaposan már jár és életveszély amit a fürdőben művel.. a kisfiam így is csak 5 percet zuhanyzik kb, fogmosással együtt, miközben kb 3x ránézek a kicsire, aki ezalatt úgy viselkedik mint kb akit ölnek..borzasztó hallgatni, konkrétan a törölközést már a kicsi szobájàban csináljuk emiatt. Nem tudok mit csinálni, egyedül fektetem őket 7-ből 5x, akkor mindig ez van🤷🏻♀️de ugy vagyok vele, hogy még mindig inkább ez, minthogy a nyakát törje. Persze közbe már tiszta stressz vagyok tőle, hogy ezt kell “csinálni” vele.. kisebb korában vagy aludt amig a bátyó fürdött, vagy pihenőszékben volt. Most sajnos az etetőszékben is üvölt, és a forditott sorrend meg más miatt nem jó.. úgyhogy most sajnos ez van, remélem ha nagyobb lesz és több mindent meg fog érteni, be fog tartani a sajàt érdekében, akkor már nem lesz szükség errre a borzalmas 5-10 percre.
#44! Veled csak így lehet. Nem azért, mert gyereket nevelsz, hanem, mert attól voltál elájulva, hogy neked már 3 éves koráig sikerült életben tartani!🤣 Bibibi, az enyém már 3 éves!😝😀 És én vagyok gyerekes😂
Hol válaszoltál te kulturáltan? Azt se tudod, mi az. Nézd, meg mondjuk #43-at. Az egy kulturált válasz. Vagy akár bármelyiket a tiéden kívül.
43-as, miert nem furdeted oket egyutt? 🫣Akkor ezt a kinlodast el lehetne kerulni peldaul.
Ha nincs kadatok, akkor egy felfujhato medence es mehet a menet.
#47! Szállj már le rólam. Hagyj kibontakozni másokat, akik tudnak normálisan válaszolni.
Nem arról volt szó, hogy dolgozol? Nagy munka lehet, ha ennyire ráérsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!