Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell az anyukákak ezzel...

Miért kell az anyukákak ezzel a sírni (nem) hagyással is folyton stresszelni?

Figyelt kérdés

A csapból is ez folyik. Pedig az anyukák nagy része alapból nem hagyja, ÁLTALÁBAN, de vannak helyzetek, amikor ez van.

Konkrét példa: A gyerekem csak rajtam, vagy a mellemen lógva hajlandó aludni. Ez nem mindig opció. Nem, hordozás mellett sem. Ha például mellettem fekszik, nem tud elaludni, csinálhatok bármit, kivéve, ha már nagyon fáradt. Ennek az a következménye, hogy mindig akkor alszik be, amikor már enne.(Evés helyett meg aludni szokott.) Így történt ez a példában is. Ordítva kelt, mert már éhes volt. De tisztába kellett rakni, mert be is kakilt, amitől szintén ordít.

A másik kedvenc szokása, hogy pelusozás közben jön rá a kakilás, már az első napokban sikerült mindent megjelölni a szobájában. Tehát, kibontom és rákezdi. Gyorsan visszacsukom és várom, hogy kifossa magát, ezzel megakasztva a folyamatot, amibe már beleélte magát. Tudta, hogy tiszta pelust kap és jön a kaja, ehelyett bizonytalan ideig nem történik semmi. Persze az ordítás folytatódik, hiába veszem fel közben, csak olaj a tűzre, mert akkor még jobban enne.

És igen, egy g.nyó vagyok, mert inkább ordítson pár percig, akkor se fogok minden nap falat festeni!

#baba #válaszkész nevelés
szept. 5. 10:40
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
33%
Bocsi azt más írta,de úgy látszik más se kedvel,nem csodálom. Sötét van,de mégis büszke a nagy semmire,te is csak fényezed magad meg próbálod bizonygatni hogy amit csinálsz az miért nem rossz. Szánalmas.
szept. 6. 08:20
 42/54 A kérdező kommentje:
#41! Tudom, mindent más írt, aminek semmmi értelme. Lazulj kicsit. Ahhoz képest, hogy milyen kis fancy életed van, túl sokat foglalkozol egy random kérdéssel. Lépj túl. Sehol nem fényeztem magam és nem bizonygattam semmi. Chill😁
szept. 6. 09:46
 43/54 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom. Ezen én is gondolkoztam már. 2 gyerekem van, magamtól sosem hagynám sírni ôket. A nagynál ez kb 5 évig nem is volt opció, nem volt olyan szituáció. Abszolút a kötödő nevelést valljuk.

De most pl sajnos van egy helyzet, amit nem tudunk sehogysem megoldani. Ugyanis amig a nagy fürdik muszaj a kisebbet betennem az ágyába, mert 11 hónaposan már jár és életveszély amit a fürdőben művel.. a kisfiam így is csak 5 percet zuhanyzik kb, fogmosással együtt, miközben kb 3x ránézek a kicsire, aki ezalatt úgy viselkedik mint kb akit ölnek..borzasztó hallgatni, konkrétan a törölközést már a kicsi szobájàban csináljuk emiatt. Nem tudok mit csinálni, egyedül fektetem őket 7-ből 5x, akkor mindig ez van🤷🏻‍♀️de ugy vagyok vele, hogy még mindig inkább ez, minthogy a nyakát törje. Persze közbe már tiszta stressz vagyok tőle, hogy ezt kell “csinálni” vele.. kisebb korában vagy aludt amig a bátyó fürdött, vagy pihenőszékben volt. Most sajnos az etetőszékben is üvölt, és a forditott sorrend meg más miatt nem jó.. úgyhogy most sajnos ez van, remélem ha nagyobb lesz és több mindent meg fog érteni, be fog tartani a sajàt érdekében, akkor már nem lesz szükség errre a borzalmas 5-10 percre.

szept. 6. 10:10
 44/54 anonim ***** válasza:
74%
Komolyan mintha egy kamasszal beszélnék,fancy élet az hogy gyereket nevelek,hol? 🤣🤣🤣🤣 és chill miközben én elég kulturáltan válaszoltam az elején de te egyből habzó szájjal írtál vissza? Mint egy gyerek...
szept. 6. 11:00
 45/54 A kérdező kommentje:

#44! Veled csak így lehet. Nem azért, mert gyereket nevelsz, hanem, mert attól voltál elájulva, hogy neked már 3 éves koráig sikerült életben tartani!🤣 Bibibi, az enyém már 3 éves!😝😀 És én vagyok gyerekes😂

Hol válaszoltál te kulturáltan? Azt se tudod, mi az. Nézd, meg mondjuk #43-at. Az egy kulturált válasz. Vagy akár bármelyiket a tiéden kívül.

szept. 6. 11:15
 46/54 anonim ***** válasza:
63%

43-as, miert nem furdeted oket egyutt? 🫣Akkor ezt a kinlodast el lehetne kerulni peldaul.

Ha nincs kadatok, akkor egy felfujhato medence es mehet a menet.

szept. 6. 11:16
 47/54 anonim ***** válasza:
65%
Azt írtam drágaságom hogy 3 éves és még mindig nehéz, nem volt benne bibibí, de valamiért te azt hiszed felvágok. Arra próbáltam célozni hogy túlestem a baba fázison,ennyi. Meg leírtam hogy oldottam meg hátha az segít,de olyan sötét vagy hogy ezt bibibínek veszed. Kínlódj akkor egyedül apa nélkül ahogy eddig. Ja a férj sem bibibí,csak többnyire ez alap ha gyerek van.
szept. 6. 11:41
 48/54 A kérdező kommentje:

#47! Szállj már le rólam. Hagyj kibontakozni másokat, akik tudnak normálisan válaszolni.

Nem arról volt szó, hogy dolgozol? Nagy munka lehet, ha ennyire ráérsz.

szept. 6. 11:48
 49/54 anonim ***** válasza:
Dolgozom csak mivel számítógéppel dolgozom anyagfeltöltés közben vannak üres percek. Leszálltam volna rólad ha csak szimplán kétségbeesett anyuka lennél sőt az első tanácsoknál még sajnáltalak is mint egyik anya a másikat,de te szimplán csak egy zakkant proli vagy.
szept. 6. 13:26
 50/54 A kérdező kommentje:
#49! Köszönöm a diagnózist 😁Most, hogy ilyen jól megmondtad, akár foglalkozhatsz a saját dolgoddal is. További jó munkát!😘
szept. 6. 13:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!