Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell az anyukákak ezzel...

Miért kell az anyukákak ezzel a sírni (nem) hagyással is folyton stresszelni?

Figyelt kérdés

A csapból is ez folyik. Pedig az anyukák nagy része alapból nem hagyja, ÁLTALÁBAN, de vannak helyzetek, amikor ez van.

Konkrét példa: A gyerekem csak rajtam, vagy a mellemen lógva hajlandó aludni. Ez nem mindig opció. Nem, hordozás mellett sem. Ha például mellettem fekszik, nem tud elaludni, csinálhatok bármit, kivéve, ha már nagyon fáradt. Ennek az a következménye, hogy mindig akkor alszik be, amikor már enne.(Evés helyett meg aludni szokott.) Így történt ez a példában is. Ordítva kelt, mert már éhes volt. De tisztába kellett rakni, mert be is kakilt, amitől szintén ordít.

A másik kedvenc szokása, hogy pelusozás közben jön rá a kakilás, már az első napokban sikerült mindent megjelölni a szobájában. Tehát, kibontom és rákezdi. Gyorsan visszacsukom és várom, hogy kifossa magát, ezzel megakasztva a folyamatot, amibe már beleélte magát. Tudta, hogy tiszta pelust kap és jön a kaja, ehelyett bizonytalan ideig nem történik semmi. Persze az ordítás folytatódik, hiába veszem fel közben, csak olaj a tűzre, mert akkor még jobban enne.

És igen, egy g.nyó vagyok, mert inkább ordítson pár percig, akkor se fogok minden nap falat festeni!

#baba #válaszkész nevelés
szept. 5. 10:40
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:

#29! Na, ez egy tök logikus válasz és én is így gondolom. Mármint nem azt, hogy így tud különbséget tenni, hanem, meg tudja tanulni, hogy pl. főzés helyett nem játszol vele(ezt nyilván akkor, amikor nagyobb), de ettől még feltétel nélkül szereted.

Nálunk például ilyen a fürdés előtti ordítás. Sose marad el, bármikor fürdetek. Estére már fáj a hasa is, kimerült, semmi nem jó. Bent fürdetem, ezért minden egyes nap üvölt, amíg megcsinálom a vizét. Nem kötöm magamra, mert sokkal macerásabb és balesetveszélyesebb is lenne. Inkább "hagyom pár percig sírni." A fürdővíz ugyanis magától nem készül el és nem jön be, anélkül meg reggelig ordítana.

Na, most ha "sírni hagyás ellenzőin" múlna, azt kéne gondolnom, hogy egy rohadék vagyok, aki lelki sérültet csinál a gyerekéből. Ha ez a sírás egyszer abban marad, annak köszönhető, hogy a gyerek megtanulta, hogy nem bízhat bennem, hiába sír, úgyse megyek. Közben meg azt gondolom, annak, hogy megtanulja, nem kell sírni, mert jön a fürdés (amit szeret) és a cici.

De a legtöbb anya alapvetően bizonytalan, főleg első gyerekkel, ezért tartom nagyon károsnak ezt.

szept. 5. 22:18
 32/54 anonim ***** válasza:
50%

Biztos vagyok benne, hogy nem rossz út és nem káros.

Azóta már 10 múlt, nagyon önálló, talpraesett, okos, anyás, bújós, jeles tanuló, jó a sportban, sok barátja van.

Semmilyen önbizalomhiánya vagy alvás zavara, vagy akármilye sincs.

szept. 5. 22:36
 33/54 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom min mentel keresztul, de biztosan kemeny lehetett, ha ennyire agressziven rugozol valamin, ami teljesen jelentektelen.

Engedd el.

Pontosan tudod te, mirol is van itt szo a sirni hagyassal kapcsolatban, nem ertem mit porgeted itt magad feleslegesen.

Nyugi. Pihenj inkabb egy kicsit.

szept. 5. 22:46
 34/54 anonim ***** válasza:
74%

Először is nem bunkó voltam csak leírtam hogy így oldottam meg,de akkor a te stílusodban válaszolok bár nem az erősségem.

Bocs hogy nekem van férjem,uram bocsát van segítségem,igen pelenkáztam és anyatejes babát és én hagytam hogy szaros legyek na bumm max mentünk zuhanyozni és újfent volt férjem addig bocsi hogy nekem jutott valaki aki képes volt kivenni 2 hetet és segíteni mindenben a szülés után,mert császárral szültem.

Nem szuper anya vagyok csak leírtam én hogyan oldottam meg és igen volt hogy nem keltettem fel úgy vittem magammal,volt hogy kint szoptattam kínomban textilpelenkával a parkban vagy egy wc-ben,de többnyire neten megnéztem hol van a közelben szoptatásra alkalmas hely. Még olyan fürdőbe is tudtunk később menni ahol tudtuk hogy van szoptató szoba.

Ha meg tudod hogy szétfossa a házat te meg félreugrasz akkor tedd a pelenkázót a fürdőbe ahol könnyebben lepucolod.

Nem.szuperanyuk vagyunk DE nekem már 3 éves a gyerekem,bőven kitapasztaltam ezeket,te meg most először csinálod és be vagy szarva,ami normális de ahelyett hogy elolvasnád hogy miket írnak és tanulnál belőle inkább beszólsz mert ettől már úgy érzed nem vagy olyan szar anya.

Megsúgom nem lesz olyan pillanat hogy ne lennél bizonytalan hogy vajon jól csinálod-e ,viszont ha mindenkinek leharapod a fejét attól nem lesz jobb.

Ez van ha nincs senki akkor viszed magaddal meg egy textilpelust és ott szoptatod ahol tudod,megoldod nagylány vagy.

Ha pedig fosik vagy olyan ruhát hordós amit nem sajnálsz ( akár esőkabátot) vagy olyan helyen pelenkázol ami könnyen tisztítható vagy oldalra fordítva törlöd ki,mert igen aranyom van ilyen technika is,youtube a barátod használd azt is ne csak a gyakorit.

Most pedig a válasz a kérdésedre:

Nem sírva hagyás ha ott hagyod egy percre amíg wc-zel stb,mert az anya igényei is fontosak a baba miatt és nem lesz ettől lelki nyomorék sem. Az a sírva hagyás ha ténylegesen tudatosul benne több óra sírás után hogy nem számíthat anyára és AZ viszont már káros de csak a kötődés miatt.

Amúgy én hordozóval kötöttem magamra és úgy ettem,főztem,wc-tem stb. Fürödni akkor fürödtem amikor aludt ha nem.volt otthon segítség.

Értem hogy baby blues-od van de ez a stílus akkor is proli,bunkó és ne csodálkozz ha így senki nem ad neked inkább választ. Oldd akkor meg magad és utálj mindenkit... 16-os vagy 17-es voltam már a fene se tudjaXD mindegy aki először írta hogy bunkó vagy.

Nem vagyunk szuperanyák csak van tapasztalatunk ha elfogadod az is jó ha nem az is,majd belejössz így vagy úgy.

szept. 5. 22:53
 35/54 A kérdező kommentje:

#34! De igen, egész addig te voltál bunkó egyedül.

Először belekötöttél, hogy nem marcipános csokinak neveztem a gyerekfost, aztán, hogy miért keltem fel a gyerekem. Ezeknek semmi köze nem volt a kérdésemhez, nem mellesleg semmi közöd hozzá. Ahogy ahhoz se, hogy miért nem szoptatok nyilvánosan vagy miért ott pelenkázok, ahol. Kérdezte ezeket valaki? Majd adtál kéretlen tanácsot.(Adjam le a férjemnek és pihenjek.) Kérte valaki? A kettő között meg magadat fényezted, a kérdésre nem válaszoltál. Ne csodálkozz, hogy tök haszontalan a válaszod.

Engem nem érdekel a férjed, max.sajnálom, az érdekel, minek írsz egy kérdéshez, ha válaszolni nem tudsz, csak okoskodni.

Nagyon ügyes vagy, hogy 3 teljes évig sikerült életben tartanod a gyereked, kérd meg apát, hogy veregesse meg a vállad, de talán nekem is menni fog.

Egyébként honnan veszed, hogy én még nem neveltem fel gyereket, mondjuk akkor, amikor ez a nevelés még nem volt divat?

Azt hiszed, mindent tudsz rólam, közben meg nagy semmit.

szept. 5. 23:29
 36/54 anonim ***** válasza:
74%

Passz a gyerekfosos részt ki írta de nem én,aztán leírtam hogy nyíltan szoptattam igen,mert semmi más nem vált be,ez a tapasztalatom.

Mindenki megszenvedi, mindenki kínlódik vele aztán mire rájön mit kell csinálni jön a következő növekedési ugrás,fognövés,hozzátáplálás,dévény torna mert nem mozog jól,nálunk allergia gluténra,tejre,tojásra,szójára tehát a receptjeim kukába repültek és bizony az ember föláll és halad tovább.

Válaszoltam most a kérdésedre is,hogy nem sírni hagyás amit csinálsz,de nem te puffogsz tovább. Bocsi de ebből a pánikot kérdésből nem.jott le hogy nem első gyereked és a fosással kapcsolatos nyafogásod is arról árulkodó hogy első babás vagy.

Igen tanácsokat adtam,mert nekem nem adott senki és bizony jól jöttek volna,ha te ezzel nem akarsz élni az is szíved joga.

Férjem köszöni boldog velem és igen büszke vagyok magamra hogy egészséges lelkű a gyerekem,és én meg büszke vagyok a férjemre amiért ebben segít és együtt cseperedik szépen,miért ne lehetne az ember büszke. Te érezd magad kis semmirekellőnek ha akarod( mert aki mindent támadásnak vesz az kis semminek érzi valójában magát),de mint írtam nem szuperanyák vagyunk csak simán anyák akik túl élnek és nem fényeztem magam,megírtam miket tehetnél ha nem élsz vele hát akkor ne élj, nem dől ettől össze a világom max te élsz fosos házban🫡

Felnőtt nő vagy megoldod,most kidühöngted magad,amitől persze nem lett jobb de legyen egészségedre. Na de mentem aludni,holnap munka és bölcsi, pá.

szept. 5. 23:51
 37/54 A kérdező kommentje:

#36! "Mindenki megszenvedi, mindenki kínlódik vele aztán mire rájön mit kell csinálni jön a következő növekedési ugrás,fognövés,hozzátáplálás,dévény torna mert nem mozog jól,nálunk allergia gluténra,tejre,tojásra,szójára tehát a receptjeim kukába repültek és bizony az ember föláll és halad tovább."

Hát, akkor válaszolj annak, aki ezekről kérdez. Az én kérdésem nem erről szól, te próbálod elvinni tök más irányba.

"Igen tanácsokat adtam,mert nekem nem adott senki és bizony jól jöttek volna,ha te ezzel nem akarsz élni az is szíved joga."

Ha tanácsokat akarok, akkor majd azt kérek. Tudok magyarul, le tudom írni, ha akarom.

"Bocsi de ebből a pánikot kérdésből nem.jott le hogy nem első gyereked és a fosással kapcsolatos nyafogásod is arról árulkodó hogy első babás vagy."

Bocsi, nekem senki nem szólt, hogy többedik gyereknél már élvezni kell, ha összefossa a házat.😉

"Válaszoltam most a kérdésedre is,hogy nem sírni hagyás amit csinálsz,de nem te puffogsz tovább."

A hangsúly a "moston" van. Ha nem tűnt volna fel, azon a kommenteden "pufogtam", ahol nem válaszoltál.

"Te érezd magad kis semmirekellőnek ha akarod( mert aki mindent támadásnak vesz az kis semminek érzi valójában magát".

Nem érzem magam semmirekellőnek egyáltalán. Nem támadásnak vettem, hanem tényeket írtam. Mit vennék azon támadásnak, hogy leírom, baromira nem a kérdésre válaszolsz, tehát haszontalan a kommented. (Igen, tudom, azóta már válaszoltál, nagyon ügyes vagy, le ne írd még egyszer.) Legközelebb lehet, neked is menni fog elsőre is.

"megírtam miket tehetnél ha nem élsz vele hát akkor ne élj, nem dől ettől össze a világom max te élsz fosos házban🫡"

Na, akkor a saját okoskodó stílusodban: Ha lesz még gyereked, te is rájössz, hogy, ami egy gyereknél bevált, egyáltalán nem biztos, hogy beválik a másiknál is. Még akkor se, ha ugyanaz az anya és élethelyzet. Ha valaki tök más élethelyzetben van, tök másik gyerekkel, akkor kukába dobhatod a tanácsaidat, főleg, ha nem is kérte.

Eddig is megoldottam, ezért se kértem tanácsot, csak neked nehezedre esett felfogni. Menj el coachnak, hátha lesz, aki értékeli a tanácsaidat és lesz végre valami sikerélményed is.

szept. 6. 00:20
 38/54 anonim ***** válasza:
74%
Tudom,hogy minden baba más,TE nem tudtad hogy ilyet is dobhat a gép. Nem tudom ki csesztetett q sírni hagyásos dologgal,de ne engem ugass le,hanem azt aki cseszeget otthon ezzel. Ha meg nincs segítséged,hát ilyen stílussal nem csodálom...
szept. 6. 04:11
 39/54 anonim ***** válasza:
33%
ha eddig is megoldottad akkor ne tegyél ide ki kérdést te hisztis,vén,P.csa. Akkor old meg gyakori nélkül.
szept. 6. 04:24
 40/54 A kérdező kommentje:

#39! Bárki írhat ki kérdést bármiről. Képzeld, még akkor is, ha nem cseszteti senki, hanem ÁLTALÁNOSSÁGBAN kíváncsi egy jelenségre. Egy szóval nem írtam, hogy nekem van sérelmem. Egy példát írtam, hogy én milyen helyzetben "hagyom sírni."

"eddig is megoldottad akkor ne tegyél ide ki kérdést te hisztis,vén,P.csa."

Te beszélsz stílusról?!🤣🤣🤣

szept. 6. 06:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!