Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell az anyukákak ezzel...

Miért kell az anyukákak ezzel a sírni (nem) hagyással is folyton stresszelni?

Figyelt kérdés

A csapból is ez folyik. Pedig az anyukák nagy része alapból nem hagyja, ÁLTALÁBAN, de vannak helyzetek, amikor ez van.

Konkrét példa: A gyerekem csak rajtam, vagy a mellemen lógva hajlandó aludni. Ez nem mindig opció. Nem, hordozás mellett sem. Ha például mellettem fekszik, nem tud elaludni, csinálhatok bármit, kivéve, ha már nagyon fáradt. Ennek az a következménye, hogy mindig akkor alszik be, amikor már enne.(Evés helyett meg aludni szokott.) Így történt ez a példában is. Ordítva kelt, mert már éhes volt. De tisztába kellett rakni, mert be is kakilt, amitől szintén ordít.

A másik kedvenc szokása, hogy pelusozás közben jön rá a kakilás, már az első napokban sikerült mindent megjelölni a szobájában. Tehát, kibontom és rákezdi. Gyorsan visszacsukom és várom, hogy kifossa magát, ezzel megakasztva a folyamatot, amibe már beleélte magát. Tudta, hogy tiszta pelust kap és jön a kaja, ehelyett bizonytalan ideig nem történik semmi. Persze az ordítás folytatódik, hiába veszem fel közben, csak olaj a tűzre, mert akkor még jobban enne.

És igen, egy g.nyó vagyok, mert inkább ordítson pár percig, akkor se fogok minden nap falat festeni!

#baba #válaszkész nevelés
szept. 5. 10:40
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
37%

#7 jól teszed, hogy nem olvasol semmit.

Elsőnél én is ösztönből csináltam mindent, és minden rendben volt.

Másodiknál már hülye voltam, és olvasgattam, persze be is tartottam, ezt így csináld, úgy ne csináld, és jól elkrtam az egészet.

Egy babának meg minden most azonnal kell,azért sír. Az én fiam még fél évesen is üvöltött, ha 1:30ra nem ért oda az ebéd.

szept. 5. 13:33
 12/54 A kérdező kommentje:
#10! Nekem azt mondták, a fülét birizgáljam, hogy ne aludjon be. Na, ezt 2 nap alatt megtanulta, azóta ellöki a kezem és ő birizgálja magának. Több-kevesebb sikerrel😂 Én már mindent csinálok vele, nem érdekli, ha alszik, alszik. Tiszta anyja. Most is elmentem zuhanyozni, azonnal ordított. Mire kirohantam bealudt. Már kaja jött volna és úgy láttam, talán ébredezik. Kiraktam a szőnyegre hasra(megelőzve a szokásos kakis balesetet). Hát, ott aludt még 2 órát a szőnyegen 🤦🏽‍♀️Akkor is csak azért kelt fel, mert nem bírtam tovább és felébresztettem. Mondanom se kell, a kakit így sikerült tartogatni a pelenkázásig, szokás szerint...
szept. 5. 13:53
 13/54 anonim ***** válasza:
100%
😂 Szerintem csak te hiszed azt, hogy ekkor van kajaidő és akkor az alvás.
szept. 5. 13:57
 14/54 A kérdező kommentje:
#13! Igen, valószínűleg nézőpontot kell váltanom😂
szept. 5. 13:59
 15/54 anonim ***** válasza:
82%
Minek felébreszteni? Túlparázod a dolgot.
szept. 5. 14:24
 16/54 A kérdező kommentje:
#15! Most például azért,mert el kellett mennünk. Örülj neki, ha te ráérsz egész nap otthon ülni és nézegetni a gyereked, milyen szépen alszik.
szept. 5. 14:27
 17/54 anonim ***** válasza:
84%
Bunkó vagy mondhatom. Add le pár órára férjednek és menj pihenni,kimerült vagy. Nem értem rá,de hivatalos dolog is volt úgy kértem időpontot hogy ne ütközzön alvásidőbe vagy férjem tudjon vigyázni rá. Amúgy ha mélyakvó ébresztés nélkül is be lehet rakni a babakocsiba.
szept. 5. 15:06
 18/54 anonim ***** válasza:
72%

A stílus maga az ember..."kifossa magát" és társai.

Az egész szobát megjelölte? Hogyan? Ahol van, épp ott pelenkázod? Miért nem a pelenkázón, vagy ha nincs tegyél alá eldobható alátétet. Az írásodból meg a kommentjeidből ítélve vannak gondok a fejedben vagy csak kimerültél. Így vagy úgy de kérlek kérj segítséget a baba érdekében.

szept. 5. 16:06
 19/54 A kérdező kommentje:

#17! Mondjuk nincs férjem, de mindegy. Az okoskodásodra senki nem kíváncsi, szuper anyu.

Pelenkáztál már gyereket? Mert akkor mondjuk tudnád, hogy amikor egy babát törölgetsz, akkor az a rész, ahonnan az áldás jön, nem a pelenkázón fekszik, mivel felemeled a lábait és pont ott törölgeted. Tehát nem a pelenkazóra érkezika termés, hanem a fenekével szembe, okoska. Az anyatejes kaki meg nem épp szilárd. Gondolom, gyereked nincs, csak észt osztani jössz minden kérdéshez.

szept. 5. 16:14
 20/54 A kérdező kommentje:

#18! Rendben, kérek neked segítséget, mert úgy látszik azt se sikerült értelmezned, ami egy másodikosnak is menne.

"hivatalos dolog is volt úgy kértem időpontot hogy ne ütközzön alvásidőbe"

Hú, de nagy okosságot írtál megint. Mondjuk úgy kezdődött, hogy nem akkor van nála "alvás idő", amikor szerintem lesz, mivel még nincs napi rendje. Mégis, mikorra kéne időpontot kérnem, zsenikém?

Egyébként megtennéd, hogy a kérdésre válaszolsz? Mert az okoskodásaidnak megint köze se volt a kérdéshez.

szept. 5. 16:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!