Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell az anyukákak ezzel...

Miért kell az anyukákak ezzel a sírni (nem) hagyással is folyton stresszelni?

Figyelt kérdés

A csapból is ez folyik. Pedig az anyukák nagy része alapból nem hagyja, ÁLTALÁBAN, de vannak helyzetek, amikor ez van.

Konkrét példa: A gyerekem csak rajtam, vagy a mellemen lógva hajlandó aludni. Ez nem mindig opció. Nem, hordozás mellett sem. Ha például mellettem fekszik, nem tud elaludni, csinálhatok bármit, kivéve, ha már nagyon fáradt. Ennek az a következménye, hogy mindig akkor alszik be, amikor már enne.(Evés helyett meg aludni szokott.) Így történt ez a példában is. Ordítva kelt, mert már éhes volt. De tisztába kellett rakni, mert be is kakilt, amitől szintén ordít.

A másik kedvenc szokása, hogy pelusozás közben jön rá a kakilás, már az első napokban sikerült mindent megjelölni a szobájában. Tehát, kibontom és rákezdi. Gyorsan visszacsukom és várom, hogy kifossa magát, ezzel megakasztva a folyamatot, amibe már beleélte magát. Tudta, hogy tiszta pelust kap és jön a kaja, ehelyett bizonytalan ideig nem történik semmi. Persze az ordítás folytatódik, hiába veszem fel közben, csak olaj a tűzre, mert akkor még jobban enne.

És igen, egy g.nyó vagyok, mert inkább ordítson pár percig, akkor se fogok minden nap falat festeni!

#baba #válaszkész nevelés
szept. 5. 10:40
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha ott vagy vele, főleg ha még foglalkozol is vele az NEM "sírva hagyás".
szept. 5. 10:42
 2/54 A kérdező kommentje:
De nem reagálok az igényeire, mert pontosan tudom, hogy tiszta pelust szeretne és még annál jobban is cicizni, de akkor és ott az még nem lehetséges.
szept. 5. 10:45
 3/54 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az első válaszolóval. Túlgondod. Ez nem sírni hagyàs amiről te beszélsz. Kitartás.
szept. 5. 10:45
 4/54 anonim ***** válasza:
100%

A sírni hagyás azt jelenti, hogy otthagyod a babát magában sírni, rendszeresen.

Itt szó sincs ilyesmiről.

szept. 5. 10:49
 5/54 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem sírni hagyás. A sírni hagyás az, amikor megtehetnéd, hogy felveszed, de hagyod sírni "nevelő célzattal"

Amit te csinálsz az nem az.

Sajnos ezt az első gyerekemnél még én sem tudtam, és halálosan stresszben voltam, amikor csak sírt a gyerek, még wc-re se tudtam emiatt elmenni. Jó lett volna, ha akkor elmondja valaki, hogy nem fogok maradandó lelki sérülést okozni a gyerekemnek azzal, ha pisilek vagy bekapok 2 falatot (ő kb egész nap sírt, csak cicin volt csendben).

szept. 5. 10:52
 6/54 anonim ***** válasza:
88%

De te most min stresszelsz? Tudod te is, hogy ez nem konkretan az a sirni hagyas, ami problemas es szerintem millio helyen le is van irva ez. Most direkt nem akarod megerteni? :D

A babak sirnak; gyerekek sirnak, ha valami nem tetszik nekik.

Az volna a problema, ha te szandekosan razarnad az ajtot es hagyod sirni orakig, amig mittudomen mit csinalsz. Vagy alvastreningezed.

szept. 5. 11:46
 7/54 A kérdező kommentje:
#6! Dehogy direkt. Honnan tudnám? Én nem olvastam egyetlen ilyen könyvet se, mert ösztönből akarom nevelni. Itt szoktam olvasni, hogy mennyire szaranya, akin nem lóghat 0/24-ben a gyerek. De tessék, ők olvastak, aztán mégis tök mást értenek sírni hagyás alatt, nézd meg ennek a kérdésnek a válaszait. Egy csecsemő meg honnan tudná, ha te mondjuk 5-6 percig hagyod sírni, hogy "nevelési célzattal" teszed vagy épp fizikailag képtelen vagy ott teremni, mert mondjuk vizes fosással ülsz a budin? Ez hülyeség.
szept. 5. 12:00
 8/54 A kérdező kommentje:
szept. 5. 12:01
 9/54 anonim ***** válasza:
100%

A sírvahagyás nem ezt jelenti.

Ha fosással ülsz a wc-n az nem rendszeres, max egy pár nap. Nem tréning szerű!

Valamit oda is mész a gyerekhez ha végeztél és megnyugtatod.

a sírni hagyás hetek hónapokra értendő. Mikor szándékosan figyelmen kívül hagyod a gyerek igényét. És nem mész oda mehnyugtatni. Addig sír még kimerültségében elalszik.

Majd később (hetek hónapok múlva) pedig abbahagyja mert tudja h nem érkezik válasz

szept. 5. 13:09
 10/54 anonim ***** válasza:
100%
A sírva hányás az ha direkt hagyod ott nevelő célzattal pl ott hagyod az ágyában had sírja álomba magát. Amit te csinálsz az nem sírva hagyás hanem egy szokványos nap egy kisbabával. Nekem jól estek a könyvek megnyugtattak,sőt nem egyszer hülyeség lett volna csak az ösztöneim követni😅 nálam egy nővér azt tanácsolta ha evés közben bealszik csípjem meg picit a nyakánál a bőrt( nem úgy hogy fájjon persze) vagy csikizzem meg a talpát,így evett eleget aztán mikor bezabált hagytam aludni.
szept. 5. 13:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!