Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy éltek túl?

Hogy éltek túl?

Figyelt kérdés

Még csak 2 hetes a kisfiam és máris bekövetkezett a legnagyobb félelmem, rohadt beteg vagyok. Sikerült benyelnem valami hányós-fosós vírust, amire egyébként hajlamom sincs, életemben egyszer volt ilyen, meg most. Szóval még abban sincs nagy tapasztalatom, egyedül, hogy lehet túlélni, nem hogy újszülöttel.

Persze, közben attól is sík ideg vagyok, nehogy elkapja ő is. Egyelőre hányni nem hánytam, csak durva hasmenésem volt, hőemelkedés, folyamatosan fáj a hasam, meg nagyon gyenge vagyok. Szegénykémet így is kell látnom, de mozdulni is alig bírok. Segítség nincs, apuka se.

Van valami tuti módszeretek ilyen esetekre?

szept. 3. 14:18
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Nincs tuti modszer, tuleles van. Sokszor sirtam en is mar agyban fekve, hogy en ezt nem birom, de valahogy tuleltuk a napokat, ha beteg voltam.

A slusszpoen az egeszben, ha en beteg vagyok es alig birok mozdulni, akkor a gyerek is hisztizik egesz nap, mert nyilvan kimenni se tudok vele jatszoterre, udvarra napkozben.

Katasztrofa.

szept. 3. 14:30
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Fektesd magad mellé az ágyra babafészekbe.
szept. 3. 14:38
 3/26 A kérdező kommentje:
Az enyém most szerencsére elég toleráns. Tegnap kicirkuszolta magát. Végig üvöltötte a délutánt. Ma viszont nagyon megértő, lekopogom, de azért nincsenek illúzióim. Estére biztos tartogat még meglepetést, szóval próbálok felkészülni, amíg nyugi van. Csak nehogy elkapja!🙏
szept. 3. 14:41
 4/26 A kérdező kommentje:
#2! Nincs babafészkem☹️ Délelőtt mellettem volt a kanapén, de én úgy majdnem leestem, szóval nem túl pihentető. De már az is segítség, ha legalább ő alszik.
szept. 3. 14:44
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem császár után lett brutál hörgőgyulladásom, úgy köhögtem, hogy azt hittem, minden varrat kiszakad és ott halok meg a kiságy mellett. Tényleg csak túlélni lehet az ilyesmit, kitartás ❤️
szept. 3. 16:39
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem ez ért utol, de valami csodás torokgyulladásos vackot elkaptam rögtön az elején. 40 fokos lázzal szoptattam éjjel is óránként és a férjemmel felváltva szívtuk a pici orrát, mert ő is elkapta csak láza nem volt. Közben a nagyobb is beteg volt, úgyhogy 2 gyerekkel nyüglődtem itthon. 2 hétig tartott (a láz csak pár napig), hát azt hittem megpusztulok… Hogy hogyan lehet túlélni? Egyik napot a másik után.

Amikor 9 hónapos volt, elkaptuk mi is a hányóst, a piciből “csak” alul jött és csak egy napig, a nagyobb is csak picit hasfájós volt, a férjem el se kapta, én ezt is 2 hétig nem hevertem ki. Nekem akkor a smecta port ajánlották, nem tudom segített-e, amellett ittam én is a rehidráló folyadékot és minden nap vártam haza a férjem, mint a messiást.

szept. 3. 16:55
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs babafészked, akkor csinálj egyet. Egy vastagabb takarót tekerj fel hurkába, igazítsd be óvális formára, mint a babafészkek, és tedd a lepedő alá, így nem tekeredik ki, nem gabalyodik bele a baba, nem fullad meg.

Vagy ha sokat felvesz a lepedőből és inkább trambulinra fog hasonlítani, akkor tedd egy ágynemű huzatba, nagyobb párnahuzatba.

szept. 3. 17:11
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Túléled. Én is túláltem 4 gyerekkel...
szept. 3. 17:25
 9/26 anonim ***** válasza:
72%

Nagyobb, kemény ágyon biztonssgban van egészséges szülő mellett. Első naptól velem aludt a gyerekem. DE betegen nem biztos, hogy oda tudsz figyelni, hova fordulsz. A kanapè meg alapbòl veszèlyes.

Ha apuka, nagyszülő nincs, akkor baràtnő, fizetett segítsèg szòba jöhet? Valaki, aki pelenkàzza, odahozza a gyereket, mìg te borzasztòan vagy.

szept. 3. 17:25
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Egy hetes volt a fiam amikor durván lebetegedtem .

A férjem kénytelen volt pár nap szabit kivenni, hogy én pihenhessek .

Mindent ő intezett, én csak szoptattam a kicsit.

A háztartás, a Nagylány, a kicsi egész nap, minden ramaradt.

szept. 3. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!