Sokan éltek az őssejttárolás lehetőségével?
Jól gondolom, hogy ez inkább "csak" anyagi kérdés általában?
Tapasztalat?
32hkm
Anyagilag megtehettük volna, de szerintünk ahhoz képest, hogy milyen drága, még nagyon gyerekcipőben jár.
A kórházi szobatársnőm élt a lehetőséggel.
Köszi a válaszokat!
Igen, anyagilag nekünk sem gond, ezért vetődött fel, de örülök, hogy itt feltettem a kérdést, valami súgta (nagyon nem olvastam még utána), hogy nem biztos, hogy van értelme.
Mi elrakattuk. De ahogy látom, nagyon sokan ellene vannak.
Ha anyagilag megteheted, miért ne? Pl a leukémiát tudják vele kezelni, hatásosan.
Én kikértem mindenféle adatok az őssejt tárolóktól, mindenre megkaptam a választ, bármikor telefonáltam nekik, írtam, gyorsan válaszoltak. Fél óra alatt érte is jöttek, elküldték a vizsgálati eredményeket, a tanusítványt, hogy eltárolták.
A nőgyógyászom szerint is hasznos, ő is elrakatta a gyerekének. Azt mondta, ha anyagilag megtehetjük, ne szalasszuk el ezt, inkább legyen, mintsem ne legyen, ha nagy szükség lenne rá. Lehet, hogy nem pár hónaposan fog kiderülni olyan betegség, amire feltudnátok használni, hanem 5-10 év mulva. És addigra lehet fejlődik az orvostudomány, többet kitudnak talán hozni belőle, bármi lehet.
Én inkább elrakattam az alap csomagot, sajnos láttam leukémiás fiatal fiút szenvedni, és lehet egy ilyen megmentette volna az életét.
Sosem tudhatod.. De jobb megadni az esélyt rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!