Két gyermekkel kb. hány Forintból éltek egy hónapban?
Úgy értem, ahol két gyermek van, mennyit kerestek?
Én vállalkozóként átlag 450 körül, férjem 580-at havonta.
Egy gyerekünk van.
Nem élünk extrán, nem szűkölködünk persze, de emiatt gondolkodunk a második gyereken.
Azt nem szeretnénk, ha sokszor nemet kelljen mondanunk a gyerekeink 1-1 kívánságára. És itt nem az ezredik játékra gondolok.
Meg pl családi nyaralás. Külföldön még így sem jártunk a kislányunkkal. Tudom, ebből nem valószínű, hogy hátránya lesz.
De mindenképp szeretnénk élményeket is adni nekik.
Az hogy sokan minimálbérből nevelik fel a gyerekeket ugye nem követendő példa…
A kérdező kb felvázolta, hogy hogyan élnek most és milyen színvonalat szeretnének tartani…mert nem az a kérdés, hogy éhen halnak e 2 gyerekkel, hanem hogy mindkettőt a meglévő színvonalon mennyiből lehet felnevelni.
Tök mindegy mennyi a bevétel a kiadás számít.
Nem mindegy, hogy Budapest vagy vidék, nem mindegy hogy mennyi a lakbér/hitel, milyen autó van, ha van, mik az igények, van-e drága hobbi stb stb.
Én úgy vagyok vele, amennyiben marad pénzetek hogy félre tegyetek és ezen felül évi 1 nyaralás belefér, ott biztos nem lesz az hogy mindenre nemet kell mondani.
De azt kiemelném hogy nemet igenis kell mondani. Komolyan mondom az emberek lassan büszkék rá hogy kis Dudley Dursleyket nevelnek. Nem kell minden programra igent mondani, nem kell minden játékot megvenni, és tanuljon meg megdolgozni bizonyos dolgokért. Ha minden az ölébe hullik amit kiejt a száján, akkor hatalmas gondok lesznek később. Pl itt van barátnőm, lovagolni akart, lovat nem kapott de járt lovagolni ahol ugye ganézni is kellett, csutakolni, vizet hordani, sepregetni mind nehéz fizikai munka, cserébe lovakkal lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!