Két gyermekkel kb. hány Forintból éltek egy hónapban?
Úgy értem, ahol két gyermek van, mennyit kerestek?
Én vállalkozóként átlag 450 körül, férjem 580-at havonta.
Egy gyerekünk van.
Nem élünk extrán, nem szűkölködünk persze, de emiatt gondolkodunk a második gyereken.
Azt nem szeretnénk, ha sokszor nemet kelljen mondanunk a gyerekeink 1-1 kívánságára. És itt nem az ezredik játékra gondolok.
Meg pl családi nyaralás. Külföldön még így sem jártunk a kislányunkkal. Tudom, ebből nem valószínű, hogy hátránya lesz.
De mindenképp szeretnénk élményeket is adni nekik.
11. Sokszor, nem azt hogy mindig. Ki akar sokszor nemet mondani a gyerekének azért mert nincs pénze?
12. “Komolyan mondom az emberek lassan büszkék rá hogy kis Dudley Dursleyket nevelnek.” ó süt belőled a jó indulat :D
A kommentem 2.fele volt csak ez a megállapítás mert ezt látom. Szerintem néha megérni egy off megjegyzést írni, ha úgy látom helyesnek, és te nem vagy a gyakorikérdesek.hu felügyelője, hogy megszabd, bocsi vagyis "javasold" mit írok és mit nem.
Javaslom lépj tovább, én is azt teszem, mert most feleslegesen szemeteljük tele ezt a kérdést.
350, és még ebből is bőven tudunk felesleges dolgokra költeni :S
(6 és 9 évesek a gyerekek)
Mi közösen 600 ezret hozunk haza, de jelenleg csak egy gyerek van. Gondolkoztam a másodikon, de kétségeim vannak.
Én olyan családban nőttem fel, ahol hó végén már össze kellett húzni a nadrágszíjat; ha nagy esemény volt (esküvői meghívás, ballagás, szalagavató) akkor az megterhelte a szüleimet; illetve hamar rájöttem, hogy ha egy-egy nagyobb értékű dolog kell, azt bizony nehezen oldják meg. Persze havi megtakarításnak a fogalmát sem ismertem, mert mi hónapról hónapra nyomtuk. Na én ezt nem akartam.
Nekünk ebbe a keresetbe belefér a kényelmes élet, a gyerek extra programjai, a mi extráink, a közös nyaralás spórolás nélkül, és ami nekem a gyerekkorom miatt a legfontosabb a havi megtakarítás. Ez az ami csökkenti a szorongás szintem :) Főleg ilyen infláció mellett.
Ha még befolyna + 60/70 ezer akkor bevállalnék még egy babát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!