Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen napirend szerint éltek?

Milyen napirend szerint éltek?

Figyelt kérdés
Szeretnék valami napirendet kialakítani a kisfiamnál mert jelenleg ez így nem a legjobb ahogy csináljuk szerintem. Kérlek írjátok meg nektek hogyan néz ki egy napotok, mikor kel mikor eszik és mit, mikor alszik. Sehol nem találok erről neten semmit, és senkitől se kérdezhetek. 4 óránként evett eddig, de most kezdünk hozzátáplálni és minden felborult. 5 hónapos. Nappal nem akar szopizni, se tápszer, hanem ezeket éjjel akarja bepótolni. Ha minden evés után megvárom a 4 órát, hogy ehes legyen akkor este 8-11 között fürdik és fekszik valamikor. Ettől borul minden másnap mert 11ig alszik akár. Segítsetek mintákkal, mert akkor kicsit tudom igazítani hátha jó lesz.

2016. jún. 4. 05:25
 1/4 anonim ***** válasza:

nekem már van egy 4 évesem. probáltuk a két gyereket összehangolni.

a nagynak meg volt már anapirendje amin nem akartam változtatni. a kicsit megnéztük hogy hogy alakítaná, és kicsit rásegitettem.

fél 7, 7 között kelnek. nagyot összekíszitem az oviba őt viszi apa, mert a legközelebbi városba járnak mindketten.

8 kor van reggeli.

9 kor alszik, de most van leszokoban általában 11 ig alszik, az udvaron, mindegy milyen idő van, csak ott hajlandó. addig én elvégzem a dolgom.

fél 12 ebéd

fél 1 alvás

3 negyed 4 ig alszik utána kap gyümölcsöt, fél 5 kor főzeléket.

fél 7 fürdés.

7 kor vacsi.

este 8 alvás. még 2x kel enni, de már csak megszokásból, mert a tápit nem kéri nagyon.

nekünk is volt olyan hogy nem akart napközben enni csak éjjel, olyankor szar dolog de hagytam éhesen és akkor is csak kétszer etettem. 2 nap után vissza állta a rend. nálunk egyenlőre ez vált be.

így jó mindkét fiúnak

2016. jún. 4. 05:35
 2/4 anonim ***** válasza:
66%
Én sose alakítottam semmit tudatosan, hanem a gyerek napirendjéhez igazodok, alszik, mikor álmos, eszik mikor éhes. Kb 7-8 hónapos korától van napirendünk, amit ő alakít ki, persze változik idővel, de meg lehet figyelni, hogy jó neki. Ha meg borul valami miatt az se tragédia. Ha hamarabb kel hamarabb alszik nap közben. Az étkezések is gyerekfüggők, minden gyerek máshogy szeret enni, ahogy a felnőttek is. Szerintem ne alakítsd erőszakkal, hanem figyeld meg a gyereket és a szerint csináljátok a napot. Meg vannak olyan átmeneti időszakok, amikor pl. 1 alvás kevés, 2 meg sok, ilyenkor összevisszák a napok.
2016. jún. 4. 06:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekünk csak most alakult ki a napirendünk, 8 hónapos a baba. Korábban nem lehetett, hol fél órát aludt, hogy kettőt, reggel hol 5-kor kelt, hol 7-kor. Még most is összevissza ébred reggel (igaz 2 órás különbség már nincs) de már most a dolgok egymásutánja egész jól összeállt és nagy különbségek nincsenek a nappali alvásban sem, max ilyen kisebb, hogy első alvás néha 1,5 óra, néha 2. Nem én alakítottam ki, hanem ő. Az evést is.
2016. jún. 4. 06:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi is kb 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és akkor egy kicsit felborult a rend 4óránként evett de nem jött ki az 5 evés. Valahogy beszoritottam a tíz órait,most így 8 hónapos.

Reggel 6-7között kel 210 ml tápszer

Tízórai 10-10:30 gyümölcs kekszel,krémtúróval

Délben 13-14 főzelék husival vagy simán

Uzsonna 17-18 tejpèp

Vacsora 20-20:30 tápszer.Még most is háromszor alszik egy nap van hogy fél órát van hogy többet.Fürdés 19:30 általában.

2016. jún. 4. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!