Mikor hagytátok először másra a babátokat éjszakára is?
Önszántamból? Mert 5 hónaposan, amikor intenzívre került, nem önszámtamból nem voltam vele, hanem mert nem lehetett.
Egyébként 3,5 évesen, amikor a testvére született.
A testvére 5, nélkülem aludt már máshol, mert rendszeresen elutaznak az apjukkal 1-2 napra a nagyihoz, de szülő nélkül még nem.
2 évet töltötte májusban, még nem aludt máshol.
Anyósom egy időben mondogatta, hogy majd ő elviszi, meg ott aludhatna már igazán. De kb.havi 1x találkozik a gyerekkel, nincs meg sajnos az az igazi mama-unoka kapcsolat. Találkoznak, mama kicsit tutujgatja, aztán ennyi. 2 év alatt talán 1x ült le vele játszani. Így sajnos nincs meg az a viszony, hogy ott aludjon.
6 hónapos volt a kicsi, amikor voltunk bálban. Akkor 7 körül mentünk el, éjfélre itthon voltunk.
A legjobb barátnőm vigyázott rá, ő olyan, mintha a nővérem lenne.
Azon kívül 1x voltunk válogatott meccsen, akkor már elmúlt 1 éves a gyerek. Akkor olyan 5 körül mentünk el, és hajnali fél 2-re értünk haza.
És tök érdekes, addig egy hangja nem volt a gyereknek, be se kellett menni hozzá. Elment barátnőm, szerintem 5 perc nem telt el, és már sírt is. Megérezte, hogy hazaértünk. :D
Egyébként kb.8-10 hónapos kora óta rettenetes rossz alvó. Szóval így nem is merném nagyon másra bízni. Alvási apnoéja van, rengetegszer megébred, sír. Nem is lehet könnyen megvigasztalni sokszor, hanem fel kell venni. Van, hogy a levegőre ki kell vinni, mert kéri. Gondolom 1-1 "fulladás" után az esik jól neki. Ilyenkor leginkább még az apja se jó neki, csak én. Szóval egyelőre nem hagynám senkivel egész éjszakára. Még az apjával se, pedig már igencsak jól esne nekem is egy normális alvás. :)
1 éves kora óta járunk a férjemmel 3-4 havonta egy-egy wellness hétvégére.
Ilyenkor anyósom alszik itt nálunk.
A kisebb most 4 éves, a nagyobb 10. Imádják amikor nekik is "szabad" hétvége van és nagyika elkényezteti őket 😁
3 eves, eddig még nem. Pedig van hogy napközben alig látom, nagyon önálló es kb. bárkivel elvan, de az éjszaka más. Minden este ebred egyszer, és keres. Mondjuk most mar nyilvan más is meg tudná oldani.
11 honaposan biztos nem hagytam volna még másra, akkoriban voltak a legzűrösebbek az éjszakak, fogzás, szepa, stb., nem lett volna jo.
19: Ha egy apa írta volna ki ezt a kérdést, szerinted hány olyan reakció lenne, hogy hagyja ki a lagzit és maradjon otthon? Szerintem jóval kevesebb. Pedig ketten vállalták...
A kérdezőnél és nálam is szoptatott babáról van szó. Ez pedig elég erősen az anyához kötődik, kivéve abban az esetben, ha lefejt tejről is üvegből etetésről van szó. De a cumi és a szoptatás nem ugyanaz és ezt a babák is tudják. Az enyém ráadásul nem is cumis. Igen, ketten vállaltuk a gyerekeinket, de a szoptatás miatt a babának az a napirend alakult ki, hogy elalvás előtt én szoptatom és teszem le az ágyába (később van, hogy a férjem vált). Ha a férjemnek van esti programja, nincs fennakadás, fürdetni én is tudok :), de az esti rutin szoptatós részét ő nem tudja végigcsinálni. Szeretek szoptatni, de vannak hátrányai is. Ez van. Azt meg önző dolog lenne elvárnom tőle, hogy azért, mert nekem "nem dől össze a világ, ha kihagyom", ő is maradjon szépen otthon évekig minden este. A nagyobbik gyerekünkkel már nincs ilyen gond, nála már csereszabatosak vagyunk. Sőt, a nagyszülők is simán megoldják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!