Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanítsam?

Hogyan tanítsam?

Figyelt kérdés
Kifejtem, kislányom nem mutogat, 1 éves, külföldön élünk itt ez nem " elvárás" hogy ennyi idősen csinálja. Könyveket lapoz, van érintős könyve, zenélős, dalolós tudja kezelni,viszont ha kérdezek tőle valamit nemis figyel annyira lapozgat,ha én olvasok neki mesekönyvből figyel, ülve végighallgatja,mama papa ennyit mond. Hogy tanítsak neki bármit is ha nem figyel? Vagy ezt hogy kell elképzelni? Majd egy nap utánozni fog és mondani fogja a szót amit mondok? Ne haragudjatok első babás anyuka vagyok Integet, tapsolni nem tapsol. Orvos szerint nem baj.
ma 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sehogy ne tanitsd, 1 éves és igen, minden ember úgy tanulja meg a beszédet, stb., hogy utánoz, tanulni majd az iskolában kell.
ma 09:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk se elvaras. 1,5 eves korig kell mutogatni.

Ugy “tanitod”, hogy csinalod, aztan csokolom. Mutogatsz egy konyvben, ramutatsz a tavolban egy fara, mittudomen. De nem kell leultetni a gyereket es direkt emelgetni a kezet hogy mutogasson.

Ugy tanul, hogy hall, lat teged. 1 eves, nem fog leulni es 12 oran keresztul csak rad figyelni, esetleg egy fuzetbe jegyzetelni minden szavad. 🙃😄

Pici meg.

Igen, amugy igy fog tortenni. Majd egy napon elkezd szavakat mondani. Elkezd mutogatni. Ahogy egy napon elkezdett forogni, maszni, jarni (ha jar, ha nem nem baj!!).

Pontosan igy lesz; ahogy eddig is volt.

ma 09:32
 3/7 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, amugy a beszedfejlodesnek van egy menete, termeszetesen nem feltetlenul ugy fog tortenni, hogy te mondasz egy szot, o meg azonnal tisztan kiejti :D

Bar erre is lesz majd pelda.

Elso korben a hangutanzo szavak jelennek meg valoszinuleg. Meg egyszerubb szavak, szotagok, ertelmetlen szavak, de azt o kovetkezetesen hasznalja valamire es stb.

Mondjuk pont tegnap reggel kozolte a gyerekem a huto elott allva, hogy o tojast es sajtot akar enni. Soha nem mondta meg ezeket a szavakat, soha nem mondta hogy enni, de kinyitottam a hutot es akkor igy mondta, hogy: enni sajt, tojas. 😄 Nem 1 eves, 2 lesz es meg nem beszel folyekonyan o sem, de mar sok szot tud.

Szoval meglepetesek erhetnek boven.

ma 09:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, persze nem ültetem le 12órán át és " tanítom" csak nem tudtam hogyan " segíthetném" na ez a megfelelő szó a gondolataimra. Nem is lehet megállítani mert menne, most tanul járni, lép 4-5öt. Ha kérdezem tőle hol vannak a madarak akkor néz az égre ha kinn vagyunk vagy az ablakon ki ha benn. Köszönöm válaszaitokat, tudom hülyén hangzik a kérdésem
ma 10:01
 5/7 anonim ***** válasza:
1 éves, semmi ilyet nem kell tudnia. Hagyjad.
ma 10:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Csak barátnőm mondta h neki már 1 évesen mondott szavakat, mutogatott a könyvbe meg mutogatta a testrészeit a gyerek. Nekem akkor ez hihetetlen.
ma 11:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem kell tudnia, de attol meg kepes lehet ra korabban is. 🤷‍♀️

Viszont tokmindegy mas gyereke mit csinal, hasonlitgatni nem erdemes.

Az en gyerekem peldaul 18,5 honapos koraig nem jart, akkor tanult meg. De 11 honaposan mar 10 hangutanzo szot tudott. Mas meg meg se szolal 2 eves korig, de lehet, hogy mar 10 honaposan fut.

Nem fejlodnek egyforman.

ma 11:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!