Miért kell a védőnőnek folyamatosan vizsgálni a babát?
Pár száz éve is felnőttek enélkül a gyermekek.
Miért kell problémamentes családokhoz is kijárniuk?
#19 vagyok.
Igen azt szokták mondani, hogy ha a babával és anyával minden rendben van, akkor nem járnak ki sűrűn.
Nálunk szerencsére minden oké volt mind a 2 szüléskor és után, de az elején hetente vagy 2 hetente felhívott, hogy érzem magam ilyenek.
Mondjuk szerintem azért mert az első gyerek után nekem szülés utáni depresszióm volt, amire rásegített, hogy tápszeres lett a fiam.
Én ezt a név nélküli bejelentéseket is megszüntetném.
Van egy ismerősöm, egyedülálló lett 2 gyerekkel. Ezért az anyjához költöztek, (a gyerekek mamája ajánlotta fel, hogy ameddig rendeződnek a dolgok menjenek oda)
és az exének a tesója rendszeresen bejelenti őket, persze név nélkül, mert nem tud belenyugodni, hogy a bántalmazó tesóját otthagyták. A védőnők is már úgy mennek, hogy igen, megint jöttünk, megint a szokásos kérdések, megint megnézzük és megyünk.
De mennek minden alkalommal mert KI KELL VIZSGÁLNI MINDENT. Se az ismerősöm, se a védőnők nem tehetnek semmit. Kimennek, megírják a papírokat, aztán megy mindenki a dolgára.
Pár száz éve internet, villany, csatorna, autó, kamionos, gyárak, tömegközlekedés nélkül is elvoltak az emberek, most pedig elég hasznosak és nem tudjuk elképzelni az életünk ezek nélkül. Egy védőnőnek egyetemi végzettsége van. Éveken át tanulják azt, hogy miben tudnak segíteni a gyereknevelésben. Van egy "norma", hogy milyen idősen hol kellene tartania a fejlődésben a gyereknek. Látja az esetleges betegséget vagy rendellenességet, amit a szülő pár Google keresés meg Youtube videó után nem fog tudni megállapítani, bármennyire is hiszik, hogy az internet mindent megold. Nem tudom sokan miért úgy látják a védőnőket, hogy csak nyűg az életükben, holott azért vannak, hogy segítsenek. A kötelező vizsgálatok, családlátogatásokat pedig nem ők találják ki, hanem nekik az a munkájuk, amit ha elmulasztanak, azért őt elszámoltatják.
Sokan a védőnők viselkedése miatt nem szeretik a védőnőket, ami érthető, de egy ember modora miatt nem a szakmát kell elítélni.
Egyik rokonom gyerekének nem vette észre a védőnő, hogy le van tapadva a nyelve és emiatt nem megy a szoptatás. A gyerek nagyanyja vette észre... Ennyit erről, hogy mennyire veszik észre a rendellenességet, vagy hogy hol kéne tartani a gyereknek.
Én inkább hinnék egy idősebb nőrokonnak vagy ismerősnek, aki már tapasztalt, mint ezeknek a könyvekből az életet tanuló embereknek, akik kioktatnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!