Nem tudom tisztába tenni az 1 éves kisfiam, folyamatosan elfordul. Ti hogy oldjátok meg?
13 hónapos a fiam, kb. 7 hónapos korától bugyipelenkára váltottunk. Folyton mozog, már feküdni sem hajlandó. A kakis pelus a legmacerásabb, mert már csak állva tudom tisztába tenni.
Nincs bevált módszer, nem lehet elterelni a figyelmét, ha mehetnékje van. És olyan erő van benne, hogy ketten nem tudtuk lefogni.
Még egy szavazat a bugyipelenkára. Én a pelenkázót is hamar lecseréltem a padlóra, mert életveszélyes volt.
Ismerősömnek kislánya van pár hónappal idősebb mindig hozzá fordultam de nem is értette miről beszélek. :D
Bugyipelenka nagy megváltás volt.
Azért a kakihoz ha tudok kérek segítséget, mert azért nem szeretném ha a plafon is olyan lenne miközben elszalad.
Én nem tudtam megoldani, sírás és fogcsikorgatás volt az eredmény, míg ki nem nőtte. Ha nagyon muszáj volt, lefektettem a padlóra, mellé térdeltem, egyik térdemmel a mellkasát lefogtam és így tudtam bepelenkázni.
De mindent megpróbáltam előtte. Ha állva elszórakozott, gyorsan kicseréltem úgy. (Ilyenkor bugyipelust könnyebb ráadni.) Vagy lábtornáztatós játékokat csináltunk, azután még kb. 15 másodpercig nyugton maradt, azalatt gyorsan rátépőzáraztam. Leszedni nem olyan nehéz. Volt, hogy fordítva adtam rá, mert csak hasalni akart.
Mert bizonyára mi mind alkalmatlan anyák vagyunk. Így jó lesz?
#1 voltam.
#9, szépek ezek a kulcsszavak, de az érdekes az lenne, hogy csinálod a gyakorlatban egy tízhónapossal. Én például határozottan és következetesen rátérdelek a padlón a mellkasára, ha másképp nem megy a pelenkázás. Mert ott kívánom a határt meghúzni, hogy nem maradhat csupaszon.
Ha bölcsiben lennék gondozó, akkor ezen ritka alkalmakkor fél perc segítséget kérnék. Ketten nagyon gyorsan be lehet pelenkázni egy ellenkező gyereket is. Egyedül csak szerencsétlenkedés, mert nincs három kezem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!