Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teljesen kiakaszt az anyósom....

Teljesen kiakaszt az anyósom. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Tudom már ez is egy sokszor feltett kérdés, de az ünnepek alatt betelt a pohár teljesen. Egyfolytában beledumált abba, hogy hogy is kéne eteni a gyereket, mit kéne neki adni. 7,5 hónapos a lányom, eszik mindent amit ehet az ő korában, de inkább csak a babakaját eszi meg. Az anyósom persze okoskodott, hogy ez nem elég tápláló neki. Ha azt enné amit mi akkor nem enne olyan sokszor. Na ez a sokszor nálunk ötször van. Egyfolytában azzal traktált, hogy adjak neki virslit reggeli (mert az ő gyerekei már 3 hónaposa azt ették) , meg minek a tápszer, jólenne a tej is neki. Akkor akadtam ki végleg amikor egyik reggel kimentem a konyhából és mire vissza mentem etette a gyereket mackósajttal, aminek ráadásul már két héttel előtte lejárt a szavatossága. Mit lehet egy ilyen anyóssal kezdeni? A szóból nem nagyon ért, mert próbáltam neki megmagyarázni, hogy én nem szándékozom még a gyereknek a mi kajánkból adni, esetleg, abból amit neki főzök külön, de mintha a falnak beszéltem vola.
2009. jan. 5. 11:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is egyfolytában okoskodik,egyszerűen nem hallom meg és kész!Rajta múlana a gyerkőc agyon sózott cukrozott kaját enne.Nem viszem hozzá,hogy vigyázzon rá,ha jön hozzánk nem hagyom kettesben őket.Így nem tudja elrontani a gyereket.Ha nagyon unom az észosztást elmondom a véleményemet észérvekkel alátámasztva,akkor ált.elhallgatt vagy megsértödik.Sajna a férjem nálunk is kimarad ebből,pedig többször szóltam neki,hogy állítsa le az anyát.
2009. jan. 5. 12:22
 12/17 anonim ***** válasza:
50%
11:54-es!Én ezt nem hagyta vissza is pofázok neki rendesen:)Meg mondtam nekik 1 héten egyszer van csak itt ügyfélfogadás többi nap a magánéletem,így sajna nem vagyunk fogadó képesek:DHa tetszik ha nem ez van.Azóta áll a bál egész rokonság anyós pajtás védi,jönnek is smsek,hogy vérig sértsenek így én meg ki nevetem őket,hogy ennyire hülyék.Mert egyik pofáján sincs bőr hogy szembe nézzenek,vagy felhívjanak úgy mondják!A gyerekem,éltem játékszer,és nem szeretném ha más élné le az én éltem helyettem!A volt férjednek meg annyi,így senki nem fog mellette maradni!Az én férjem néha tutyimutyi azt rá jön igazam van akkor engem véd,utána anyát ez egy örökös egérharc!Szerintem akkor inkább egyedül nevelem gyerekem mind egy ilyen... bandával.
2009. jan. 5. 12:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez tetszik! Csak egy maradhat!

Nálunk is kemény dió az anyós, sajna már az anyukám nem él. Én meg mondtam neki hogy a gyereket nem neki szültem és majd én eldöntöm hogy mit hogy csinálok. Hát volt sok sírás rívás, a hátam mögöti kibeszélés ( ez még most is igy van ), de nem érdekel. Ha már nem ért szép szóból, akkor tessék a sarkadra állni. Nálunk csak ez vált be. Most ott tartunk hogy nem szól bele semmibe- nem mer-, bár a rokonoknak panaszkodik hogy ezt nem csinálom jól, vagy azt nem csinálom jól, de legalább engem békén hagy. Még azt is megkérdezi, hogy felveheti-e? Én vagyok a gonosz, de a gyerekem kiegyensúlyozott vidám baba, aki nem sokat van a kiságyba, egy kicsit el van kapatva,de ügyesen fejlődik.Próbálok megadni neki mindent amit csak tudok, ha hibázom szeretek a saját káromon tanulni. Fel a fejejjel legyél kemény, beszélj a férjeddel, hogy álljon ki melletted, ha nem teszi akkor olvass neki te be. Állítsd le! Ha szerencséd van akkor úgy megsértődik, hogy nem megy egy ideig, és visszanyered az önbizalmadat, és rájössz hogy tőled kapja a legjobbat a gyereked, és csak te kellesz neki. Sok sikert! Drukkolok!

2009. jan. 5. 12:30
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Nyugi, lehetne rosszabb is. Nekem az anyósom csendes elvan, megosztja 4csemete utáni tapasztalatait, de nem szól bele mit hogyan kéne.

Sajnos nekem apósom van:( ugyan én még pocakos vagyok, és félidős, de már most osztja az észt. Mit egyek (ne egyek annyit mert el fogok hízni, anorexiásnak minősítenétek, 5hó 3,5kg, és kövér vagyok, mert látszik a pocim, és különben is), mikor, miért , a fiával hogyan viselkedjek, stb stb.

Szóval alig várom, hogy meglegyen a baba és a neveléséről hallgassam teendőim. ugyanis ő mindent tud... Ezért nem beszélgetnek vele a gyerekei... Keresztény megrögződése van, és a gyerek kenyéren vízen és napon felnöl, és egyből megtanulja a világ dolgait, pláne ha üvöltve adjuk elő a kiselőadásokat.

Valószínű az ajtót be fogom csukni, és amikor átviszem séta közben a picit hozzájuk addig babázhat, jó esetben.

2009. jan. 5. 12:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Én a 11:50-es vagyok!Nem is szabad idióta emberekre rábízni,vagy társaságába vinni a kis bébit!Én egy édes kis fiút nevelek aki egy vigyori babóca.Mindig csak nevet jó kedve van,sírni csak akkor hallom ha éhes.Nem szeretném én sem,hogy egy ilyen elmebeteg ember mind anyósom tökre tegye a gyerekórát,és az életét.

Szóval mindenki gondolja meg kinek adja le a babát,és ki milyen őrült ember társaságáéba viszi a kicsikéjét.Előttem lévő hozzá szólónak,ne hadj,hogy apósod bármit is befolyásoljon az életedben!Oszd ha kell,és pocak babádra vigyázz:Dnekem 11 hetes kis pasim van!

2009. jan. 5. 14:02
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is a férjeddel kéne először beszélni, ő egyezkedjen az anyósoddal, hátha rá jobban hallagat. A férjednek pedig a ti érdekeiteket kell nézni elsősorban.

Szerencsére nálunk nincs ilyen durva helyzet. Csak néha szólnak bele mit hogyan kellene csinálnom, és elég messze is laknak tőlünk. Sajnos a szüleim is.:(

11:54-esnek: nagyon sajnálom ami veletek történt. Nem Csillának hívnak véletlenül? Ha igen akkor Pesten az egyik szobatársad voltam.

Egy 10 és fél hónapos kislány anyukája

2009. jan. 5. 14:03
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszi csajok! Nem Csilla vagyok.

A babának szerencsére nem lett baja a sajttól.

Tudom, hogy a férjemmel kéne ezt megbeszélni, csakhát ő az egyszem fia, ráadásul anyósnak nics senki más, mert sógornőm külföldön, após meghalt. És azt nem szreteném ha összevesznének emiatt. A férjem ezért is marad ki ezekből. Én meg csak tűrök meg tűrök, hogy nehogy fejre álljon a családi béke. De azért a gyerek mindenek előtt és ez már nekem is sok volt. Szóval fel van adva a lecke, de igyekszem megoldani és köszi a tanácsokat mindenkinek!

2009. jan. 5. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!