Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teljesen kiakaszt az anyósom....

Teljesen kiakaszt az anyósom. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Tudom már ez is egy sokszor feltett kérdés, de az ünnepek alatt betelt a pohár teljesen. Egyfolytában beledumált abba, hogy hogy is kéne eteni a gyereket, mit kéne neki adni. 7,5 hónapos a lányom, eszik mindent amit ehet az ő korában, de inkább csak a babakaját eszi meg. Az anyósom persze okoskodott, hogy ez nem elég tápláló neki. Ha azt enné amit mi akkor nem enne olyan sokszor. Na ez a sokszor nálunk ötször van. Egyfolytában azzal traktált, hogy adjak neki virslit reggeli (mert az ő gyerekei már 3 hónaposa azt ették) , meg minek a tápszer, jólenne a tej is neki. Akkor akadtam ki végleg amikor egyik reggel kimentem a konyhából és mire vissza mentem etette a gyereket mackósajttal, aminek ráadásul már két héttel előtte lejárt a szavatossága. Mit lehet egy ilyen anyóssal kezdeni? A szóból nem nagyon ért, mert próbáltam neki megmagyarázni, hogy én nem szándékozom még a gyereknek a mi kajánkból adni, esetleg, abból amit neki főzök külön, de mintha a falnak beszéltem vola.
2009. jan. 5. 11:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Férjed mit szól mindehhez? Ő nem áll melletted?
2009. jan. 5. 11:36
 2/17 A kérdező kommentje:
A férjem inkább kimarad ebből. Vitázunk is emiatt eleget. Ő mintha ott sem lenne ilyenkor, hallgat nagyokat.
2009. jan. 5. 11:41
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Szia,

Ha nem érti meg, akkor mást nem tudsz csinálni csak elzárod előle a gyereket.

Ha nincs tejed, tápszeres, és rendesen nő, akkor annyi elég neki.

Sokan érvelnek azzal, hogy az ő idejükben, és az tényleg milyen jó is, de mi mások vagyunk.

Nem biztos, hogy abban a virsliben, amire hivatkozott, abban nem volt 10000000féle tartósítószer, stb.

Ha nem ért a szóból akkor tényleg addig ne vidd a közelébe, amíg nem eszik felnőttkaját.

Kitartást.

2009. jan. 5. 11:43
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Sok mindent nem tudsz tenni ellene( saját tapasztalat)Csak, ha határozott vagy. Párod melletted áll?

Én megmondtam a páromnak, hogy nem engedem,hogy beleszóljanak a nevelésünkbe, se az Ő anyukájának, sem az enyémnek. Tanácsokat meghallgatok, de én döntöm el, hogy mit fogadok meg és mit nem.

Amikor már teljesen kiakasztott az anyósom végérvényesen kijelentettem neki, hogy Viki az én lányom, senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinálok illetve mit nem csinálok vele. Hatott a dolog, mert mióta "tisztáztuk"a helyzetet, nagy ritkán szól csak bele, azt meg elengedem a fülem mellett.( De, ha jót mond, azért megfogadom.)

Jelenleg még béke van:)

2009. jan. 5. 11:45
 5/17 anonim ***** válasza:
85%
Szia!Ide figyelj!Milyen jogon szól bele anyósod,hogy és mit tegyél gyermekeddel??Mond meg neki szépen betálalva semmi köze hozzá,hogy hogy eteted,gondozod stb.Ő csak a nagy mamája,és nem a baba anyukája.Te vagy az anya Te mondod meg mit,és hogy!Mi az hogy férjed nem szól bele a vitába?Most akkor ki a családja Te+baba,vagy az anya!Kötelessége meg védeni téged,és a kicsit!Egyébként,én is harcba vagyok anyósommal,én meg mondtam neki kerek perec a kisfiam az enyém,és nem az őv é,nem ő szab itt meg dolgokat!Utál is rendesen mert nem engedem bele szólni olyanba amihez nincs köze!Kit érdekel,hogy ki hogy nevelte a gyerekét,mi anyák tudjuk mi kell a babánknak.remélem a kicsidnek nem lett baja a sajtol?Én lehet meg is téptem volna ha látom romlott sajtot etett a fiammal! 11 hetes kispasi anyukája
2009. jan. 5. 11:50
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen a férjeddel beszéld meg a dolgokat legelőszőr. Tudasd vele, miket csinál az anyja, amiket te nem nézel jó szemmel. Nálunk is zűrös az anyós dolog, én mindig a férjemnek mondtam el, hogy mit tett már megint, őt nem sértettem meg, csak utaltam rá, hogy nem kéne. Viszont voltak olyan helyzetek, mikor kibuktam és bizony odamondtam, olyankor megsértődött és kb 1 hétig felénk se nézett, duzzogott, aztán kezdődött minden előlről, sajna. Pár napig normális volt aztán megint hülye. A férjem elég sűrűn leállítgatta, már most odáig jutottunk, hogy nem szól bele mindenbe, gondolom észrevette magát, de ez eltartott jó pár hónapig. És volt kb 7-8 sértődés is. Viszont arról nem tudtam leszoktatni, hogy napi egyszer minimum ne jöjjön el hozzánk, max ha a férjem dolgozott és bezárkóztam. :) Herótom volt már tőle. Kedvelem meg aranyos, de tud olyanokat csinálni... Rántással készítsem a főzelékét egy 8 hónapos babának, meg danonínót adjak neki, meg fasírtot, füstölt kolbászt.... Iszonyatos. Elejében még a konyhában is rendezkedett, beleszólt a főzésbe, hogy azt nem úgy kell, odakapkodott, ki akarta venni a kezemből... Húúúúú de dühös voltam, aztán leállítottam. Képzeld olyat is csinált, hogy míg elmentem wc-re adott a babának a túrós-gyümölcskocsonyás sütiből 2 hósan, meg sültkrumplit!! Iszonyatos mérges voltam, a hátam mögött olyanokat csinált, hogy el tiltottam tőle, vagyis egyedül sose hagytam vele, nem vittem hozzá.... Mondtam a férjemnek, hogy addig nem viszem el hozzájuk, míg nem állítja le az anyját, mert féltem a kicsit tőle. Végül nemtom emiatt történt-e leginkább, a surlódások-sértődések miatt, de szétmentünk a férjemmel. Nagyrészt az anyósomnak köszönhető. Tehát vigyázz vele, nehogy baj legyen. Nálunk lett és nem is kicsi. Egy dolog biztos az anyóssal egy településen nem lehet élni!!!!
2009. jan. 5. 11:54
 7/17 anonim ***** válasza:

11:50 vagyok!11:54-esnek:D

Mi is ezen vitázunk legtöbbet amúgy semmi gond nem lenne a férjemmel,de ez a szipirtyó tönkre tesz"anyós"addig provokál még ki nem akaszt,ja és benézegettet régebben a szekrénybe,sorba-e vannak rakva ruhák,el-e vannak súrolva az edények,mit talál a wcbe,és a fürdőbe,mikor hol,és hová megyünk?Mikor kellünk,és parancsolgatót mikor menjünk le hozzá!Pókól így élni annyíra elgem van már ebből,ráadásul élvez,hogy minden családtag ellenem van mert neki hisznek nem nekem,sőt meg sem kérdeznek igazat-e mond egyáltalán rólam:((

2009. jan. 5. 12:05
 8/17 anonim ***** válasza:
85%

a a baj hogy a legtöbb anyos olyan mint a hegylakó csak akkor kussol ha levágják a fejét.

:D

2009. jan. 5. 12:09
 9/17 anonim ***** válasza:

11:54 vagyok.Hűha vigyázz vele, nálunk is így kezdődött és végül tönkretette a házasságomat. Este 8-9-kor odacsődítette a pereputtyát egy 1 hónapos babához. Mindenáron le akarta szedni a mellemről, hogy minek szopik annyit. MEg beült, mikor szopott és 2 percenként kérdezte szopik még? Drrr...

Nagyon vigyázni kell komolyan mondom, nem szabad ráhagyni és duzzogni belül, mert könnyen a mi sorsunkra juttok. Én sokszor tűrtem és nem szóltam semmi rosszat. Ez volt a hiba. Viszont miután már 5 hós lett a baba, hiába akartam én rendet, addigra már a fejünkre nőtt és a férjemnek ez volt normális. Sajnos.

2009. jan. 5. 12:14
 10/17 anonim ***** válasza:
54%
11:50-es vagyok:DHa nem lenne börtön büti érte már a drága anyós pajtásnak nem lenne feje:DD
2009. jan. 5. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!