Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora az az összeg, amit...

Mekkora az az összeg, amit havonta a babára költetek?

Figyelt kérdés

Pelenka, ruhák, játékok, tápszer... Ki mennyiből jön ki havonta? Marad-e hónap végén magára is pénze? Összesen mennyi pénzből gazdálkodtok havonta?

Előre is köszi!

2010. okt. 26. 10:35
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:

Magamra, meg se tudom mondani mikor vettem utoljára valamit!

Babucira:Mivel sajnos nincs tejem így a tápszer havonta egy 10-es.

Ruha 4-5000

Etetőcumi: 1-2000

Pelenka:5000-6000

Popsitörlő (TESCOS)1200-2000

Fürdető 1000

Popsikrém 1000

Játék:2000

2010. okt. 28. 14:58
 32/59 anonim ***** válasza:
127e-ből élünk 4-en.30 a lakbér,hitelek 23,gáz 22,víz 6, villany 8,net+tv 7.A maradék ,kb 30 marad étkezésre,ruházkodásra,sulira stb.Spórolni lehet mosható textilpelussal,popsitörlő helyett víz+vatta.Egészségpénztára van a páromnak,az jó a gyógyszerekre,Mecsek baby teára.
2010. okt. 28. 16:01
 33/59 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen részletező listát anno a bíróságnak kellett írnom,hogy bebizonyítsam,a gyerekre költöm azt a nevetséges 15E-nyi gyerektartást!

Utolsó voltam.

Ja és még valami:értük semmit sem sajnálok!Ha visszamegyek dolgozni úgyis jobb lesz,addig fél lábon is ki kell bírni,ki is bírjuk.

No és nincs kocsi-gyaloglás és kerékpár,persze kis faluban lakunk,tűrhető távolságra nagyobb várostól.

2010. okt. 28. 16:05
 34/59 A kérdező kommentje:
Csak tényleg azon aggódom, hogy megélnénk-e a kettőnk pénzéből? Nyílván mindent meg lehet oldani, csak akarni kell, csak hallom a lehurrogókat a családban, akik szerint fiatalok vagyunk még, teremtsük meg ezt meg azt, meg hogy hova nekem még gyerek. :(
2010. okt. 28. 16:10
 35/59 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Csak biztatnálak. Ha ilyen felelősségteljesen és alaposan kérdezel rá a költségekre, biztosan ki fogod tudni szorítani a jövedelmetekből. Nálam nem reális megmondani, mivel az egyik nagyszülő pár a pelenka alapítvány (ők veszik), a másik nagyszülő pár a ruhaalapítvány (turija van az apósomnak). Szóval csak a tápszer és a játékok maradnak. Erre a két gyerek családi pótléka hellyel közzel elég, nem veszek semmit magunknak. arra nincs. inkább erre költsetek még egyszer utoljára: magatokra, szép nadrágra, szép cipőre, mert utána évekig nem fogtok venni.

2010. okt. 28. 16:16
 36/59 anonim ***** válasza:
18%
Tudjátok, csak azt nem értem, hogy akinek van netre pénze, az mit panaszkodik, hogy kevés jut a gyerekre? Most biztosan lesz pár ember, aki magára ismerve jól lepontoz, mert fáj nekik az őszinteségem. Sajnálom...
2010. okt. 28. 16:33
 37/59 anonim ***** válasza:
én is úgy látom, hogy meg tudnátok oldani. Én inkább amiatt aggódnék, hogy a nagyszülőkkel lakva nektek lenne nagyon nehéz babázni.
2010. okt. 28. 16:59
 38/59 A kérdező kommentje:
Kedves előző hozzászóló, hogy érted, hogy nehezebb lenne babázni? Csak nagymamám él velünk, ő a ház másik végében.
2010. okt. 28. 17:05
 39/59 anonim ***** válasza:

Röviden, összegezve, 9 hós anyatejes kislány:

jelenleg:

10.000 (pelenka Libero kedvezménnyel, popótörlő babylove, én főzők itthoni alapanyagokból, játék, cseppek stb)

újszülöttkorban nyilván több volt...

és persze jöhetnek "váratlan" kiadások....

2010. okt. 28. 17:52
 40/59 anonim ***** válasza:

6 hónapos, tápszeres baba.

Tápszerre havonta kb 10.000, pelus 8000, popsitörlő 2000, fördető 1000, cumi stb 3000, ruhák havi 15-20000, játék 5-6000, de minden hónapban volt eddig valami nagyobb dolog is (pl első hónapban a pihenőszék: 20e, második hónapban vettünk új babakocsit, mert a régi nagyon nem vált be: 50e, aztán a kenguru (15e), majd az új autósülés, mert a régit kinőtte: 40e, etetőszék 20e), mostanában már veszek neki babakekszet, babadesszertet, stb, ez havi 5000. Ehhez jön még hozzá a babysitter, havi 70ezer, szóval összesen kb havi 150-200ezer ft. Hozzá kell még tennem, hogy leszámítva azt az egy-két ajéndék rucit, amit a születése után kapott a látogatóktól, SEMMIT se semmit nem kaptunk senkitől, se örökbe, se kölcsönbe. Ráadásul egyedül nevelem, és az apja eddig egyszer adott egy kisebb összeget, ezenkívül semmi. Miután kifizetem a lakáshitelt, a kocsihitelt, a rezsit, meg a még esetleg fennmaradó költségeket (pl benzin), kb 150e ft marad. Ennyi jut ruhára, kajára, sportolásra. Diplomás vagyok, és a baba 2 hetes kora óta dolgozom, előbb itthonról, majd fokozatosan visszamentem heti 3 napot.

2010. okt. 28. 20:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!