Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora az az összeg, amit...

Mekkora az az összeg, amit havonta a babára költetek?

Figyelt kérdés

Pelenka, ruhák, játékok, tápszer... Ki mennyiből jön ki havonta? Marad-e hónap végén magára is pénze? Összesen mennyi pénzből gazdálkodtok havonta?

Előre is köszi!

2010. okt. 26. 10:35
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:

Figyelj, én is hallottam olyat, hogy havi 30-40 ezer a pelenka. El ne hidd. Ügyesen kell csinálni, figyelni az akciókat, tudni, miből kell a minőség (peluson nem érdemes spórolni, nekünk az olcsóbból szó szerint MINDEN kifolyt), és mi az, amiből felesleges drágát venni (ruhák). Ha vannak nagyszülők, biztos, hogy szívesen segítenek. Általában akár a távoli ismerősök is szívesen adnak kölcsön kinőtt ruhákat.

A másik meg: amióta baba van, csomó költséges dolgot nem csinálunk. Nem veszek BKV-bérletet, nem járunk étterembe, szórakozni. Az így megmeredt pénzt költjük jórészt rá.

2010. okt. 28. 11:28
 22/59 anonim ***** válasza:
Bocs, megmaradt.
2010. okt. 28. 11:29
 23/59 anonim ***** válasza:

Pelenka havi 3000.

Popsitörlő 2 havonta: 1000.

Ruhái: tele van

Gyógyszer mindig van itthon.

Tápszert: 2000-3000Ft.

kb ennyi.

Magamra marad: 8000-9000.

2010. okt. 28. 11:48
 24/59 anonim ***** válasza:

Ha mindketten kerestek ( vagyis fogsz Te is kapni ellátást), akkor vágjatok bele nyugodtan. Meglátod majd úgyis, hogy mindig az lesz az első ami neki kell. Magadra csak sokkal kevesebbet fogsz költeni, de ezt nem fogod bánni.

Szerencsére mi nem élünk túl kevés pénzből, az előttem szólókhoz képest sokkal többet költök, felesleges dolgokat is megveszek (túlzásba viszem a ruházat, kiegészítők vásárlását), magamra is jut elég, de sokkal inkább a lányom tartom szem előtt és ezerszer hamarabb megveszek neki egy szép ruhát, mint magamnak.

2010. okt. 28. 12:49
 25/59 anonim ***** válasza:
Pelenka: 1,5 hónapra 6000 Ft (DM-es kuponnak hála:)), popsitörlő szintén másfél hónapra 1400 Ft, ruhák havonta 5-6000 Ft, tápszer havonta 10000 Ft (szerencsére "csak" egy hónapja kell rá költeni), játékokat nem veszünk minden hónapban, sokat kap ajándékba, ha veszünk, akkor apróság, pár száz forintos mesekönyv, olcsóbb tescos játékok. A gyógyszereket is bele kell számolni (fájdalomcsillapító, c-vitamin, most pl. beteg volt, így 5000 Ft ott maradt a gyógyszertárban, dentinox gél stb.). Mivel van lakáshitelünk, így magunkra nem marad semmi hónap végére, örülünk, hogy kijövünk valahogy. Mindemellett szerintem nem kell aggódnod, mi ugyanannyi pénzből - sőt, mostmár kevesebből, mert a gyed kevesebb, mint a fizetésem volt - jövünk ki hárman, mint anno ketten. Igaz, magunkra tényleg csak akkor költünk, ha nagyon-nagyon muszáj...
2010. okt. 28. 12:49
 26/59 A kérdező kommentje:
Mi összesen havi 170ezret kapunk, ebből lejön a kaja, rezsibe beszállás, bérlet, néha tankolás, szórakozás, hónap végére ha marad kb 20ezrünk. Mi a nagymamámnál lakunk a másik szobában, ide merjünk babát vállalni?
2010. okt. 28. 12:55
 27/59 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is a nagymamán nagyszobájában élünk a párommal, és a 3 hónapos kisbabánkkal, mi havi 140ből élünk egy 40 ezres kocsitörlesztővel, pluaz rezsi ktg ránk eső része. És meglepően jól kijövünk. Az én gyesemhez + csp-hez hozzá se kell nyúlni, így még megtakarítani is tudunk.

Amúgy nekünk így alakul a kiadásunk:

pelenka havi 10000

popsitörlő 1000

krémek, fürdetők 1000

tápszer(mert félig anyatejes, félig tápszeres) 6000

ruhák semmi, mert mindet kaptuk

Ez olyan kb. 20000 havonta.

Gyógyszerre edig hála az égnek nem kellett költeni.

Szerintem vágjatok bele nyugodtan. Olyan sosem lesz, hogy megfelelő idő. Akkor tényleg kihalna a magyar.

Sok sikert!

2010. okt. 28. 13:15
 28/59 anonim ***** válasza:
Nem olcsó az biztos, de ha nincs rá annyi pénz, akkor is fel lehet nevelni szépen egy gyereket. Az én kisfiam 14 hós. Amire mindig költünk: pelenka (a legjobb sajnos nem olcsó,) kb. havi 4-5000 Ft. Tápszer: 1 hétre 3000 Ft, az egy hónapra 12.000 Ft. Ha van akció, be lehet spájzolni. Tejpépek, kb. 1 doboz 850 Ft, ebből havi 2-őt eszik az én babám, üdítő+víz: ebből lehet spórolni, csinálhatsz neki magad teát, ihat sima vizet is, de én a Hippes üdítőket veszem neki, ami cukormentes, és sima ásványvizet, ezek kb. havi 7000 Ft. Ha úton vagyunk, vagy nem érek rá főzni kell, hogy legyen bébiétel, amit ő már nagyon ritkán eszik, kb. 2000 Ft most havonta. Amíg csecsemő volt, addig a spájz tele volt Hipp bébiételekkel, gyümölcsökkel, mert kóstoltatáskor, etetéskor volt, hogy 3-at is bontottam, főztem neki 2 félét is, mert nem szerette, és rá kellett jönnöm, mi az amit szívesen eszik, 8 hós koráig havonta kb. 10.000-et költöttem rá. Ezen kívül mikor már ehetett mást is, bio zöldség, gyümi, joghurtok, sajt ezek sem olcsók, de kereshetsz olcsóbbakat is. A ruhák sem olcsók, sőt néha neki drágább volt egy pulcsi, mint nekem. Viszont ha nem vagy kényes, vehetsz másodkézből is, vagy Corából olcsót. Én sokat kaptam, de még így is havonta kb. 6-7 ezret ráköltöttem. Pelenka, takarók, ez+az, mindig kellett valami. Nagyon hamar kinőtt mindent. Viszont ezt megspórolhatod, mint írtam. Én játékokat is veszek neki mindig meglepem valamivel. Havi kb. 5000-ret kölök erre. Nem minden hóban, és van, hogy többet. A gyógyszerek, kenceficék, olajok, törlőkendők, fürdetők, stb... havi 10ezer. Míg kicsi, addig több kell neki. Ezen is spórolhatsz, vannak olcsó dolgok is. Magamra havonta fodrász, kozmi, ruhák, krémek, havi kb. 20ezer. Ruhán spórolok, megpróbálok olcsó helyeken vásárolni, ami sikerül is, ettől mindig feldobódok. Fodrászhoz sem mindig megyek, befestetem itthon a hajam. Persze, ha cipő is kell, azt nem úszom meg ennyiből, de inkább a gyereknek veszek mindig valamit, mint magamnak.
2010. okt. 28. 13:32
 29/59 anonim ***** válasza:

6 hós baba anyukája vagyok.

pelus:6000 Ft.

popsitörlő:1200/4db

popsikrém:gyógyszertári 800 Ft.

fürdető:Gabi- 600 ft, sampont még csak egyszer vette:800 Ft.

Tápszeres baba.Eddig nagyon sokba volt kb 7000-be, de mióta hozzátáplálom, kb fele megy el,

bébiétel kb:2000 Ft (akciósat veszek), mellete amit lehet megfőzöm én.A gyümölcsöt nem is számolom, nem tudom mennyi azt minden nap megkapja változatosan.

Ruhát keveset veszek, sokat kaptunk.Amúgy túrkálóban veszem neki.Szeptemberbe overált kapott, ÚJONNAN: 3200 Ft-ért.Olcsón megúsztuk.

Gyógyszertár:Nurofen mindig van, mellette jön a foga, Dentinox+kúp:4000 ft

A teák:mecsek bébi+kamilla+ granulátumos+most hat hósnak babamosoly:kb:3000Ft.

Játékot mindig kap(fizetéskor).Persze olcsót, meg aminek értelme is van.De azt is sokat kaptunk.

egyelőre ennyi jut eszembe.

2010. okt. 28. 14:39
 30/59 anonim ***** válasza:
Ja magamra nem igazán költök.Téli cipőt majd karácsonyra, névnapra kértem mellényt.Szóval mindent alkalomra és akkor az is le van tudva.Sajnálom is magamra.Pedig nem kell visszafogynom.Annyi vagyok most, mint várandósság előtt. :)
2010. okt. 28. 14:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!