Mekkora az az összeg, amit havonta a babára költetek?
Pelenka, ruhák, játékok, tápszer... Ki mennyiből jön ki havonta? Marad-e hónap végén magára is pénze? Összesen mennyi pénzből gazdálkodtok havonta?
Előre is köszi!
Figyelj, én is hallottam olyat, hogy havi 30-40 ezer a pelenka. El ne hidd. Ügyesen kell csinálni, figyelni az akciókat, tudni, miből kell a minőség (peluson nem érdemes spórolni, nekünk az olcsóbból szó szerint MINDEN kifolyt), és mi az, amiből felesleges drágát venni (ruhák). Ha vannak nagyszülők, biztos, hogy szívesen segítenek. Általában akár a távoli ismerősök is szívesen adnak kölcsön kinőtt ruhákat.
A másik meg: amióta baba van, csomó költséges dolgot nem csinálunk. Nem veszek BKV-bérletet, nem járunk étterembe, szórakozni. Az így megmeredt pénzt költjük jórészt rá.
Pelenka havi 3000.
Popsitörlő 2 havonta: 1000.
Ruhái: tele van
Gyógyszer mindig van itthon.
Tápszert: 2000-3000Ft.
kb ennyi.
Magamra marad: 8000-9000.
Ha mindketten kerestek ( vagyis fogsz Te is kapni ellátást), akkor vágjatok bele nyugodtan. Meglátod majd úgyis, hogy mindig az lesz az első ami neki kell. Magadra csak sokkal kevesebbet fogsz költeni, de ezt nem fogod bánni.
Szerencsére mi nem élünk túl kevés pénzből, az előttem szólókhoz képest sokkal többet költök, felesleges dolgokat is megveszek (túlzásba viszem a ruházat, kiegészítők vásárlását), magamra is jut elég, de sokkal inkább a lányom tartom szem előtt és ezerszer hamarabb megveszek neki egy szép ruhát, mint magamnak.
Szia!
Mi is a nagymamán nagyszobájában élünk a párommal, és a 3 hónapos kisbabánkkal, mi havi 140ből élünk egy 40 ezres kocsitörlesztővel, pluaz rezsi ktg ránk eső része. És meglepően jól kijövünk. Az én gyesemhez + csp-hez hozzá se kell nyúlni, így még megtakarítani is tudunk.
Amúgy nekünk így alakul a kiadásunk:
pelenka havi 10000
popsitörlő 1000
krémek, fürdetők 1000
tápszer(mert félig anyatejes, félig tápszeres) 6000
ruhák semmi, mert mindet kaptuk
Ez olyan kb. 20000 havonta.
Gyógyszerre edig hála az égnek nem kellett költeni.
Szerintem vágjatok bele nyugodtan. Olyan sosem lesz, hogy megfelelő idő. Akkor tényleg kihalna a magyar.
Sok sikert!
6 hós baba anyukája vagyok.
pelus:6000 Ft.
popsitörlő:1200/4db
popsikrém:gyógyszertári 800 Ft.
fürdető:Gabi- 600 ft, sampont még csak egyszer vette:800 Ft.
Tápszeres baba.Eddig nagyon sokba volt kb 7000-be, de mióta hozzátáplálom, kb fele megy el,
bébiétel kb:2000 Ft (akciósat veszek), mellete amit lehet megfőzöm én.A gyümölcsöt nem is számolom, nem tudom mennyi azt minden nap megkapja változatosan.
Ruhát keveset veszek, sokat kaptunk.Amúgy túrkálóban veszem neki.Szeptemberbe overált kapott, ÚJONNAN: 3200 Ft-ért.Olcsón megúsztuk.
Gyógyszertár:Nurofen mindig van, mellette jön a foga, Dentinox+kúp:4000 ft
A teák:mecsek bébi+kamilla+ granulátumos+most hat hósnak babamosoly:kb:3000Ft.
Játékot mindig kap(fizetéskor).Persze olcsót, meg aminek értelme is van.De azt is sokat kaptunk.
egyelőre ennyi jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!