Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora az az összeg, amit...

Mekkora az az összeg, amit havonta a babára költetek?

Figyelt kérdés

Pelenka, ruhák, játékok, tápszer... Ki mennyiből jön ki havonta? Marad-e hónap végén magára is pénze? Összesen mennyi pénzből gazdálkodtok havonta?

Előre is köszi!

2010. okt. 26. 10:35
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok,látom a fürdetös cuccokat kihagytam:)

Két havonta veszek neki fürdetöt olyan 600-800ft kb,ha kapok nagyobb kiszerelést,akkor az veszem meg,mert ugy jobban jön ki árban,Sampont olyan 4-5havonta veszek,és 600ft kb az is.

2010. okt. 26. 11:54
 12/59 anonim ***** válasza:
Látom irtak elöttem(11.54es vagyok) már,szóval 11.52es is én vagyok,és ott hagytam le a fürdös cuccokat!:)
2010. okt. 26. 11:56
 13/59 anonim ***** válasza:

Popszitörlő Axxo (olcsó és nagyon jó 3 csomag 700valamennyi)

Libero mega pack 4390 most az intersparban 52 ft/db azt hiszem

Neogranormon vagy Gabi fürdető

Ruha :Picurka Turka, Vatera

Gabi popsikrém

Tápszer, végre már nem HA, így 1150 Ft/doboz, egyéb ételek

Háát ezt már nem is tudom mennyi így ... Meg mindig van még valami. Én magamra semmit kb. Alap felszerelés megvan, már nem sminkelek mindennap, ruhát se veszek... Ha marad valami akkor eszembe se jut, hogy jajj akkor végre veszek magamnak, hanem az hogy akkor neki meg tudom venni azt a... :D pedig kellene már csizma meg kabát nekem is :D

2010. okt. 26. 12:27
 14/59 anonim ***** válasza:

a fiam 13,5 hónapos.

tejital:6.000

tejpép:2.000

pelenka:7.000 (libero 25 %-os dm-es kuponnal)

popsikrém:600 a gyógyszertári+sudokrém 1200/2 hónap

popsitörlő:1.000 (neogranormon akciósan)

gyümölcs,joghurt,főzelék,keksz,ásványvíz kb.15.000

ruha,cipő átlag havi 3.000

játék:2.000

gyógyszer,vitamin,orrspray stb:2.000

gyógytorna:8.000

ez 48.000 Ft.összesen

így még nem számoltam össze,és ledöbbentem.A gyedem majdnem rámegy.

2010. okt. 26. 13:18
 15/59 anonim ***** válasza:

hát, nekem 3 hós a lányom, igaz második, így aruha szinte nulla.

tápszer: 8000

pelenka: 6000

törlőkendő: 2000

egyéb (krém, fürdető, orrspré, tea): kb.6000

de van mellette egy 2 és fél éves lányom, aki sokkal sokkal többe kerül, főleg a ruhái, új ágnemű télire stb.

játék csak alkalmanként van, de most veszünk neki majd új ágyat, nagyon szereti a könyveket így abból is viszonylag többet veszünk.Meg a kis, danonínó, pudingok, actimel, túró rudi, túródesszert, ezeket falja (hál'istennek) , no a kaja sem olcsó...

2010. okt. 26. 14:33
 16/59 A kérdező kommentje:
Kérdezte egyik kedves válaszoló, hogy én mennyit költök. Nos, még semennyit se, nincs baba, de tervezünk, csak szeretném tudni, hogy mik az igényei, hogy meg tudnánk-e neki adni. Tudom, nem lenne szabad így tervbe venni, hogy csak így vállalnánk be a babát, de mégse akarjuk, hogy neki vagy nekünk nélkülözni kéne.
2010. okt. 26. 23:30
 17/59 anonim ***** válasza:

Igazad van! Amég pici kell kb napi 8 pelenka (legalábbis nálunk így volt), H.A tápszer drágább, mint a sima, (ő azt kapott 4,5 hónapig), a receptcsomag a legkevesebb, de még kellenek neki bútorok, ruha, 68-as méret tovább jó már, de eleinte nagyon hamar kinő mindent, persze kevés ruhával is lehet élni, csak sokat kell mosni, amire nem sok időd van... Meg Lackóm sokat bukott, ameddig nem AR tápszert evett, tehát kellett sokat átöltöztetni, pelusból kifolyt minden, amíg bele nem jöttem, hogy melyik márka ami beválik nálunk stb-stb...

Teljesen jó, hogy átgondolod. Szerintem ha havi 30.000 Ft-al számolsz, az elég kb neki, azt hiszem.

2010. okt. 27. 09:25
 18/59 anonim ***** válasza:

én úgy látom, hogy amíg pici a poronty, addig kevés pénzből ki lehet jönni. ruhákat lehet kölcsönkérni, vagy turkálóban venni 200-400/db áron. (mivel gyorsan kinövik, alig használtakat is lehet venni.)

ha anyatejes, akkor étkezés megoldva (nem kell tápszer, cumisüveg...)

a pelenkán is lehet spórolni, ha textilt használ.

drága krémek, fürdetők nem kellenek, a gyógyszertári a legjobb, a kezdőcsomagért (ebben lázcsillapító, vitaminok is voltak) fizettünk 3000Ft-ot.

az elején játékok sem kellenek (egyrészt mindenki azt fog hozni ajándékba, másrészt szívesebben nézi a száradó színes ruhákat, mint a ksi plüss állatokat).

az elején kell egy nagyobb összeg: babakocsi, kiságy, pelenkázó, textil pelus, autósülés. Meg a szülés-babavárás kerül sokba -sajnos.

2010. okt. 27. 10:28
 19/59 A kérdező kommentje:
Az a "baj", hogy nagyon szeretnék már kisbabát, párom azt mondta, hogy novemberben bele is kezdhetünk a próbálkozásba, de félek, hogy nem fogunk tudni neki megadni mindent. Tudom, hogy sose lesz megfelelő alkalom, és hogy jön, amikor jönnie kell, meg hogy nagyszüleink keservesebb időkben nőttek fel és vállaltak gyereket. Annyira el vagyok szomorodva :(
2010. okt. 27. 11:43
 20/59 anonim ***** válasza:

Féléves, egyelőre bőven fedezi a kidaásokat a csp. Igaz, szerencsénk van, nagy a rokonság, mindkét nagyszülőpárnál első unoka, ruhákat, játékokat jórészt ajándékba kap.

Pelenka: 6000-7000/hó. Érdemes a dm-ben törzsvásárlói kártyát kiváltani, kemény ezreseket lehet a peluson spórolni. Nekünk a Pampers jött be.

Tejpép: 2700/hó (két doboz havonta). Tápszer hála Istennek nem kell.

Popsikenőcs, fürdetőkrém: A gyógyszertárit használjuk, kéthavonta olyan 1500-2000 körül.

Popsitörlőt nem használok, vattával tisztítom, havi 500.

Üveges bébiételt nem kap, én főzök neki, elhanyagolható összeg.

Meg még azért pár ezer elmegy erre-arra, pár ruha, játék, most vettem neki 4000-ért mei tait használtan.

Tudom, ha ovis-sulis lesz, többe fog kerülni, de egyelőre egyáltalán nem vészes.

2010. okt. 28. 11:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!