Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sok ez az összeg a babakelengy...

Sok ez az összeg a babakelengyére és egyebekre?

Figyelt kérdés

Ikreink lesznek, már írom a listát, hogy miket kell majd venni és kb mennyibe fognak kerülni.

Terhesség idejére (kismamaruhák, terhességi csík elleni krémek): 25.000 Ft

Babakelengye (ruhák, felszerelések, babaápolás) 350.000 Ft

Kórházi csomag: 25.000 Ft

Szülés: 50.000 Ft

Terhesgondozás: 50.000 Ft

Ez összesen 500.000 Ft-ra jött ki, de nem bánnám ha nem ennyi lenne a végösszeg.

Nektek mennyiből jött ki minden, beleértve az orvosi vizsgálatokat is, plusz amit az orvosnak adtatok a szülésért?

2011. márc. 12. 18:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
szüléskor nem adtam ,mert inkább a gyerekre költöttem, és a kezdő dolgok (ruhák, fürdőkád,...) kb 50 ezer volt, emrt majdnem midnent kaptunk kölcsön, én ennyit nem is tudtam volna költeni mert nem volt.
2011. márc. 12. 18:36
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez kb reális bútorokkal együtt. Mi inkább vaterán vettünk sok mindent, mert felénél olcsóbban vehetsz jó dolgokat.(babakocsi, járóka, kenguru..) sok mindent örököltünk is, de érdemes jól körülnézni, mert elszalad a ló...
2011. márc. 12. 18:46
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj a sok felesleges dologra! Én pl. baba boltban vásároltam fürdőkádat+állványt szép volt de nem hasznos 10ezer ft volt aztán vettem a tescóban egyet 1500 és azt használtuk, így jártunk a paplannal is vettem 5000ért a tescóban nem különb néha akciósan 2500. Dm pontokat gyűjtsd mert pontokkal, százalékkal ott a legolcsóbb. Boldog babavárást!:-)
2011. márc. 12. 18:47
 4/17 anonim ***** válasza:
Babaholmikra rengeteg a 350.000.- Nem kell drága,márkás cuccokat venni,a babák nagyon gyorsan kinövik.
2011. márc. 12. 18:48
 5/17 anonim ***** válasza:

Terhesség idejére: 1 db kismamanadrág 7000.- Semmi más ruhát nem kellett vennem.Terhességi csík ellen: sima baba testápoló. Ha a bőröd jó, az is megteszi, hameg problémás bőröd van, a tizenezer forintos krém se fog használni.

Babakelengye: Ruhák többsége turiból, kivéve a bodyk és egy angolpólya -body 1500/db, pólya 2000.-. Babakád 1000.-, kiságy 10.000.-, pelenkázó lap 3000.-

Kórházi csomag: a babának egy body, rugi, kis sapka, overál - pár ezer forint volt összesen.

Terhesgondozás: alkalmanként 6000.-, a szülés -császáros- 80.000.-, az én döntésemre, nem az orvos elvárására, mert megérdemelte.

150-200.000.- körül volt az egész

2011. márc. 12. 18:49
 6/17 A kérdező kommentje:
Éreztem én hogy ez nagyon sok. Nem akarunk márkás cuccokra költeni, a vateráról, turkálókból szeretnék sok mindent beszerezni. Sajnos nincs kisgyerekes ismerős, így nem fogunk tudni kapni használt holmikat.
2011. márc. 12. 19:01
 7/17 A kérdező kommentje:
De egyébként ez 2 babáras van számolva, tehát 2 kiságy, 2 légzésfigyelő, kétszer annyi ruha mindenből.
2011. márc. 12. 19:01
 8/17 anonim ***** válasza:
32%

Babakelengye (ruhák, felszerelések, babaápolás) 350.000 Ft

Micsodaaa???????!!!!!!!!!!!

Ezt írd már le részletesen, légy oly kedves, mert nem értem. Mégis mi a szent szar kerül ennyibe?? Még egy függöny sincs a babaszobában, vagy mi? Mert ha festés-szőnyeg-komplett bútorzat, akkor még csak-csak...Más kérdés, hogy szerintem szekrényeket nem is kell még venni, az a pár ruha elfér más szekrényben is.

Persze, ha van rá pénzetek, akkor igen, de ha szűkösen vagytok, akkor ez ráér.

2011. márc. 12. 19:05
 9/17 anonim ***** válasza:
45%

Nehogy vegyél 6000 forintos inget, az ég áldjon meg!:) Full felesleges. A kínai cucctól nem lesz semmi baja, nem méreg az, bár igaz, hogy nem a legjobb minőség, de nem életveszélyes. Vagy turis ruháktól se.

Persze, közvetlenül a bőrrel érintkező ruhadarabokról elhiszem, hogy sokan nem szívesen adnának rá kínait (de miért is?), de kabát, cipő....Pulcsi.

2011. márc. 12. 19:08
 10/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kell sokszor letorkollni a kérdezőket!

Mivel 2 babája lesz, így szerintem reális ez az összeg, mert semmit sem kapnak rokonoktól!

2011. márc. 12. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!