Sok ez az összeg a babakelengyére és egyebekre?
Ikreink lesznek, már írom a listát, hogy miket kell majd venni és kb mennyibe fognak kerülni.
Terhesség idejére (kismamaruhák, terhességi csík elleni krémek): 25.000 Ft
Babakelengye (ruhák, felszerelések, babaápolás) 350.000 Ft
Kórházi csomag: 25.000 Ft
Szülés: 50.000 Ft
Terhesgondozás: 50.000 Ft
Ez összesen 500.000 Ft-ra jött ki, de nem bánnám ha nem ennyi lenne a végösszeg.
Nektek mennyiből jött ki minden, beleértve az orvosi vizsgálatokat is, plusz amit az orvosnak adtatok a szülésért?
ez például egy nagyo szép kiságy, biztos odaadnk a ettőt 30ért. [link]
na a lényeg, pelenkát mindig a dmben veszünk, mert minden vásárlásért pont jár, és 50 pont után van a 25% egy termékre. ruhákat, mi bodyt csak a scamp hurol rendelünk, nagyon jó minőségúek és ár 750ért is lehet és ikreseknek adnak kedvezmént. brendon ilyesmi nagyon drága. vatera, tezsvesz, nagyon jokat lehet kifogni-. légzésfigyelőt használtan nem vennék már sa a garancia miatt sem. és gratulálo, én is nagyon szertnék ikereket.
Szerintem kb. reális, bár talán 400 ezerből is kijöttök. Pont ma számoltam ki, hogy mi egy gyerekre kb. 230 ezret költöttünk a szülésig, pedig használt babakocsit és ruhákat vettünk. Az orvossal egy százassal több volt. Kismamaruhám nem volt, csak egy bandázs, speckó krémem sem, csak sima testápolóm, így magamnak szinte csak vitamint vettem.
Neked sok mindenből dupla kell, de pl. kádból, pelenkázóból, mellszívóból elég egy.
Nálunk 1 babára jött ki a teljes kelengye 260 000 Ft-ra. Mi semmit sem kaptunk, mindent nekünk kellett megvenni, a bútoroktól kezdve az utolsó pelenkáig.
Légzésfigyelőt nem érdemes kölcsönözni, mert kb. 6 hónapra úgyis kell(ene), akkor meg már ott vagy, hogy újat veszel.
Sok mindent nem érdemes előre megvenni, és ellen kell állni a reklámok csábításának is. Jól körül kell nézni és apránként vásárolni. Pl. Auchanban sokszor le van árazva a kád 1000 Ft-ra, most ott vettünk 1600 Ft-ért ágyneműt, mikrós sterilizáló is van már 2000 Ft-ért, nem csak a méregdrága Avent létezik....
Rengeteg ruhát érdemes a vaterán, turiból venni, nem kell feltétlen mindenből új.
Érdemes kiváltani a pontgyűjtő és törzsvásárló kártyákat, sokat spórolhatsz vele. Az Euro Family boltokban is érdemes vásárolni, pelenkát, popsitörlőt...
Vannak teljesen felesleges dolgok, mint pl a sterilizáló, babamérleg, vízhőmérő, hiperszuper használt pelus tároló... A légzésfigyelő is csak akkor kell, ha van veszélyeztető tényező.
De ezek közül párat lehet kölcsönözni is.
Persze, ha van rá keret, lehet mindenből újat meg márkásat venni, de szerintem nem érdemes.
Baba ágy kérdésben én inkább megkérdeznék egy asztalost, hátha össze tudna hozni valami hosszú távon használható ágyat, ami rácsosból heverővé alakítható később.
Ruhákba se nagyon érdemes nagy összeget befektetni, mert hetek alatt kinövik a babák. Kismama ruha se olyan dolog, amit hosszú távon ki lehetne használni - egy esetleg két nadrág, néhány felső és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!