Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden anyuka megtudja különbö...

Minden anyuka megtudja különböztetni, hogy mikor miért sír a babája? Olyan rossz anyának érzem magam. Az én babám (szerencsére) alig sír, de ha sír is, nekem mindig egyformának tűnik. Volt másnál is így?

Figyelt kérdés

febr. 23. 22:25
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
14 ezt honnan szeded? :D akkor mondok valami meglepőt. Császárral született a fiam és tapszeres is és kb 2 hónapos kora óta tudom mikor miért sír. Azért mert ő tényleg masképp sír ha fáj valami, ha álmos, ha éhes stb. Nem mindegyik baba ilyen. Unokahúgom szoptatott baba volt és képzeld csak üvölteni tudott. Van olyan amikor sír egy fajtán a baba és a jelekből, vagy lista alapján jössz rá az ember, hogy mi a baja. Nalunk is így volt az elején. És nem szar anya az aki nem ismeri fel vagy nincs mit felismernie, mert a gyerek ugyanúgy sír.
febr. 24. 08:50
 22/40 A kérdező kommentje:
Annyira köszönöm a válaszaitokat! Most megnyugodtam! Már attól féltem, merthogy körülöttem mindenki “tökéletes”, hogy csak én “bénázok” mindig. De akkor ez természetes. Tényleg köszönöm a válaszaitokat! 😘
febr. 24. 10:01
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy mint ahogy a 2-es írta, pedig már a második gyerek, de néha még nekem is rejtèly. 🤷🏻‍♀️😁
febr. 24. 10:23
 24/40 anonim ***** válasza:
44%
18, a hozzáállásod, tényleg nevetséges... 20as jól leírta, miért írtam már az elsőt is, de nyugodtan hisztikézz...
febr. 24. 12:41
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

2 éves múlt, a mai napig van, hogy fogalmam nincs mi váltotta ki épp a sírást.

Nem érzem magam rossz anyának. Mondtam is gyereknek ugyan magyarázza már el, mi a gond, ha már most tud beszélni, de szerintem sokszor ő sem tudja.

Csecsemőként 50-50% volt, hogy eltaláltam mi a gond éppen. Volt túlfáradás, hasfájás, unalom, később 1 éves kor felett hiszti. Ettől még nem leszünk sz@r anyák, hogy néha csak tippelünk. Akkor lennénk azok ha nem foglalkoznánk a sírással.

febr. 24. 20:36
 26/40 anonim ***** válasza:
82%

# 24

11 hónaposan amikor mászik a távirányítóért én elveszem tőle vagy a telefonért és felrakom a komodra ahol nem éri fel elkezd 10 percig visítani és úgy sír hogy a könnye is folyik ilyenkor felveszem megpuszilgatom leteszem és mutatok neki valami más játékot elterelem a figyelmét akkor már nevet. Mi ez ha nem hiszti? Ez csak egy példa. De pl amikor így elkezd sírni tudom hogy hiszti nincs baj (nem fáj semmi, nem éhes vagy álmos). Nem azt mondtam hogy nem vigasztalom meg vagy azt hogy leszarom hogy sír mert "csak" hiszti. Erről szó sincs. A kérdésre tettem fel választ hogy megtudom e különböztetni a sírásait. És igen mert nekem máshogy sír mindennél és már nem pár hónapos.

Kötekedhetsz nyugodtan meg igazából gondolhatsz amit akarsz. De egy dolgot remélem tudsz. Attól hogy másokba beleállsz nem leszel jobb szülő. Sőt... a gyereked nap mint nap azt fogja látni hogy mit csinálsz ő is mindenttzdó szuper gyermek lesz akit majd szájbaverdesnek a suliban vagy kiutálnak (nyílván az a szomorú hogy ő issza majd meg a levét hogy milyen a szülő).

febr. 25. 17:26
 27/40 anonim ***** válasza:
53%

"11 hónaposan amikor mászik a távirányítóért én elveszem tőle vagy a telefonért és felrakom a komodra ahol nem éri fel elkezd 10 percig visítani és úgy sír hogy a könnye is folyik ilyenkor felveszem megpuszilgatom leteszem és mutatok neki valami más játékot elterelem a figyelmét akkor már nevet. Mi ez ha nem hiszti?"

Nem, nem hiszti, ő még nem érti, hogy mit és miért nem lehet, ő csak azt érzi, hogy szeretne valamit és még nem tudják kezelni az ilyen érzelmeket és aláírom, tűnhet hisztinek, de nem az. Tudatosnak pláne nem, később lesz az. De azt jól csinálod, hogy eltereled valami olyannal, amivel játszhat pl.

febr. 25. 18:18
 28/40 anonim ***** válasza:
51%

" Kötekedhetsz nyugodtan meg igazából gondolhatsz amit akarsz. De egy dolgot remélem tudsz. Attól hogy másokba beleállsz nem leszel jobb szülő. "

Elég nagy probléma, hogy az ellentétes véleményt nem lehet megvitatni, mert szimplán bunkó kötekedésnek vesztek azonnal, már aki, tisztelet a kivételnek. Az egyébként nem egyéni vélemény, amit írtam, hogy 2 éves korig nincs tudatos hiszti, épp nem akkora volumenű az igénye, mint egy éhség és tűnhet hisztinek. Remélem sikerül megérteni, miről írtam...

febr. 25. 18:21
 29/40 anonim ***** válasza:

#28 Nem kommenteltem még, de őszintén, nem nem értem. Ezek szerint a hiszti definíciója nálam rossz, de nálam valami olyasmi, hogy “nincs bajom, csak azt akarom, hogy az történjen, amit én akarok”. A fenti távirányítós eset megfelel ennek, ezért nem értem, hogy mi a különbség eközött és a hiszti között.

Azt olvastam én is, hogy valakik megállapították, hogy a gyerekek nem tudnak hisztizni két éves korig, de nem tudom milyen kísérlettel tették ezt (tök jó lenne, ha ezt is be tudnád linkelni, mert én nem találtam) ahogy azt sem, hogy mekkora populáción.

Pl. Minden tízezredik gyerek hal meg bölcsőhalálban és minden ezredik gyerek down kóros. Ha nincs legalább 5-6x ekkora mintahalmaz, akkor lehet, hogy a méréseken fel sem tűnik, hogy egyes gyerekek korábban érnek, főleg, hogy az outlier eredményeket általában kidobálják.

Ezek alapján én azt gondolnám, hogy simán lehetnek gyerekek, akikre ha túl kicsi a minta (és általában ezek túl kicsik majdnem mindig), akkor simán lehet, hogy korábban már hisztizik.

febr. 25. 18:30
 30/40 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem is a hiszti jelentése az, amikor valaki megjátssza magát valami műsírással, hogy manipulálja a másikat, sajnálatot, bűntudatot ébresszen. Ha egy baba frusztrált, mert nem képes még valamire, amit szeretne és elsírja magát, az nem "hiszti". Abból is látszik, hogy nem képes még ilyen nyakatekert érzelmi játszmákra, hogy elterelhető a figyelme.
febr. 25. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!