Minden anyuka megtudja különböztetni, hogy mikor miért
sír a babája? Olyan rossz anyának érzem magam. Az én
babám (szerencsére) alig sír, de ha sír is, nekem mindig
egyformának tűnik. Volt másnál is így?
Egyébként én is láttam egy biológus lány videójában ezt a tényt, hogy az anyukák pusztán csak a sírás hangja alapján meg tudják különböztetni az okokat. Hát egy pillanatra elszégyelltem magam, de olvasva a válaszokat mégsem pontos az a vizsgálat de legalábbis nem a többségre igaz...kíváncsi lennék mikori és milyen kísérletek mutatták ezt ki, ugyanis nem ez lenne az első amiről kiderült hogy kamu vagy megdőlt az idő előrehaladtával.
febr. 23. 23:39
3 gyerekem van, de sosem vettem észre hogy máshogy sírnának.
febr. 24. 00:14
Iszsz babáknál, főleg ha az anyuka “nem tudja megkülönböztetni a sírást”, eltűnik a differenciált sírás. (Legalábbis én ezt olvastam és ez megmagyarázza, hogy pontosan mi is lehetett az oka annak, hogy nem tudtam soha miért sír a baba. Úgyhogy hiszek ennek, mégha nem is így van).
febr. 24. 00:15
Császárral világra jovesnel és tápszert adó anyáknak nem nagyon szokott menni.
febr. 24. 03:39
Nekem az első gyerek tök ugyanúgy sírt mindig, semmiféle eltérés nem volt benne, nem adott ki semmilyen extra hangot soha, nem is értettem sose, miket kérdez a védőnő, hogy gőgicsél e meg másképp sír. Gondoltam, biztos, csak én vagyok hülye.
Na második gyerek már tényleg másképp sír, és nem csak azért, mert én anyai szemmel kihallom, a szomszédunk simán felismerte az eltérő hangjait már 2 hónapos koràban, és ha beszélek neki "válaszol", nyilván csak hangokkal, de beszéd jelleggel (szólok neki - hangot ad ki - szólok - hang, és amíg én beszélek figyel). Ezt az első gyerek soha nem csinálta.
febr. 24. 03:59
Ne érezd magad rossz anyának emiatt. Én sem tudtam megkülönböztetni soha, egyszerűen vegigprobaltam a lehetséges kiváltó okokat megszuntetni, aztán vagy bevalt, vagy nem, és próbálkoztam mással...nekem az volt az érzésem, hogy a legtöbb anyuka csak magabiztosan ramondja, hogy "most a foga fáj, biztos melege van", de amúgy ok sem tudják biztosan , csak a sötétben tapogatoznak.
febr. 24. 05:54
Nálunk az első gyereknek volt külön éhes írása olyan egy hónapos korától, úgy hangzott, mintha azt mondaná "le-le-le-le", és tényleg csak akkor csinálta, ha szopni akart, mintha magyarázna méltatlankodva. A másodiknál nem volt ilyen "beszélő" sírás, ő csak teli torokból ordított nulla bevezetés nélkül, és olyan 300%-kal hangosabb ma is, mint a bátyja. (Viszont összességében jóval kevesebbet sírt, nem viselte meg se hasfájás, se fogzás.)
febr. 24. 07:44
# 10
Köszi az okoskodást de tud sírni unalomból. Hiperaktív enyhén a fiam. Evés közben ha nem motoszkálhat valamivel unalomból sír hiába éhes. Illetve hiába vagyok mellete. De te nyílván jobban tudod miért tud sírni az ÉN kisfiam. Nevetséges.
febr. 24. 08:19
#14 Ezt a következtetést miből vontad le?
febr. 24. 08:38
Off: Kb. két éves korig a gyerekek tényleg nem játszmáznak vagy manipulálnak tudatosan (vagyis nem "hisztiznek"), mert egyszerűen ott tartanak a fejlődésben, hogy még csak a mostban élnek (ezért kell minden azonnal, ami eszükbe jut) és teljesen egocentrikusak (nem tudnak másra tekintettel lenni, belehelyezkedni más szemszögébe). Viszont vannak babák, akiknek több ingerre vagy közelségre van szüksége, és persze vannak, akiknek kevesebbre és a soktól akadnak ki. Mivel mindkettő diszkomfort érzetet kelthet, így teljesen valid ok a sírásra, mindegy, minek hívjuk.
febr. 24. 08:48
Kapcsolódó kérdések: