Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy oldja meg az oviba...

Ki hogy oldja meg az oviba járást két gyerekkel?

Figyelt kérdés

Van egy nagycsoportos kisfiam és egy 1 hónapos kisfiam.

Jövő héttől már én viszem-hozom az oviból a nagyot.

Lehet én vagyok ilyen rugalmatlan, de el sem tudom képzelni hogy fogom a két gyereket elkészíteni reggel..

A kicsi tuti pont akkor enne/aludna..

Vagy egy esti rutin egyedül a két gyerekkel. Pl fürdés, vacsora alatt a pici mit csinál? Olyankor már kézben van el és vagy eszik vagy altatni kell.

Sírni hagyni nem bírom :/

De a nagyfiamnak sem szeretnék csalódást okozni és mindig “lepattintani”.

Meg nyilván neki is időben aludni kell.. Eljátszana ő addig, na de azt nem lehet, ha annyival később fekszik le, akkor rettenetesen fáradt, nyugos lenne.

Ki hogy logisztikázik és oldja meg ezeket a helyzeteket?

2024. jan. 10. 22:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
#19 igen egyetértek, az iskola már huzosabb... Eddig mi is be értünk oviba kényelmesen a két lányommal fél 9re, mióta sulis a nagyobbik, hát, voltak kemény indulasok reggelente, igen.
2024. jan. 11. 11:09
 22/27 A kérdező kommentje:

Húha..

Nagyfiam majd szeptembertől lesz sulis.

Akkor lesz a pici 10 hónapos.

2024. jan. 11. 11:12
 23/27 anonim ***** válasza:

Nem remisztgetni akartalak, dackorszaknak akkor még nyoma sem lesz. :) Csak jóval hamarabb kell felkelni és elkeszulni, hogy be érjen 7:45re.

Mi esetünkben a kisebbik lányomnak sincs választása, legkésőbb 8 órakor már az oviban van.

2024. jan. 11. 11:46
 24/27 anonim ***** válasza:
43%
10-es annyira naív vagy. Nem mindenkinek a szomszédban dolgozik a férje, az enyém pl 6:40-kor indul és 17kor ér haza. 12 órás műszakoknál se sok esélye van.
2024. jan. 11. 12:30
 25/27 anonim ***** válasza:

16# Egyetértek minden szavaddal. Én se szültem volna ilyenbe,de mindig felnézek én is az ilyen nőkre, hát le a kalappal. Bár valamiért csak aggódnak,mint most a kérdező is. Én családba akartam gyereket.

24# Te se értetted a 16-ost. A te helyzetednél is az esti rutinra már ott van apuka,amit be is tud vállalni,ott erre célzott az egyik válaszoló,hogy itt egész nap,de mint kiderült hetekre sincs apa a képbe. 12 órás műszakban se hajnali 5-től vagy éjfélig,nekem is ilyenek a műszakjaim.

Igazából ne aggódj kérdező,az ember mindenbe belejön,ha kénytelen. Kialakul az szépen.

2024. jan. 11. 19:14
 26/27 anonim ***** válasza:
#15 vagyok, az én férjem alapvetően itthonról dolgozik távmukában, de negyedévente (tehát ~3 havonta) egy hétre el kell mennie külföldre a cég irodájába. Na most, ha valaki ezek miatt az alkalmak miatt nem vállalna gyereket, meg emiatt nem "családban" van a gyerek, hát akkor elég furcsán gondolkodik, mert ugye amiatt, hogy itthon van az évből 4 hetet leszámítva gyakorlatilag mindig, szerintem bőve több lehetősége van a gyerekeinkkel részt venni a mindennapokban, mint egy átlagos irodai dolgozónak :D A kérdező sem írta, hogy a férje mondjuk kamionos lenne, aki 12 napot külföldön van, utána 3 napot otthon, csak annyit, hogy _néha_ megy külföldre. Azért van különbség, na.
2024. jan. 11. 21:57
 27/27 anonim ***** válasza:
26# Nem írta,de az ellenkezőjét sem, tehát nem tudhatod sem te sem én. Nálam a néha például havi egy hét,vagy két havonta. Másnál meg lehet a néha évente egyszer. Nyilván a rendszeres távollétre írtam, havonta, két havonta oda van,stb.,nem pedig olyan esetre amit te vázoltál, bár azt hittem ez azért egyértelmű...:) Úgy látszik mégsem. 25# voltam.
2024. jan. 12. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!