2 és fél év korkülönbség? Mennyire nehéz mindkét gyerekkel egyformán foglalkozni?
Másfél éves a kisfiam, lassan úgy gondoljuk a férjemmel el szeretnénk kezdeni próbálkozni a második babával, főleg hogy lehet nem fog gyorsan jönni, az elsőhöz is közel 1 év kellett. Egyrészt vágyok rá, hogy újra babázhassunk, másrészt félek is tőle, leginkább attól, hogy az első gyerkőcre nem jut majd elég időm. A kisfiam egy nagyon édes, jó természetű, kedves kisfiú, nem akarom hogy amíg pici a másik baba, ő háttérbe szoruljon, főleg ha mondjuk addigra jönne a baba, mire ő intézménybe kerül és úgy érezze őt lepasszoljuk.
Mennyire reálisak ezek az érzések? Ilyen korkülönbség mellett az elején nagyon nehéz a nagyobb gyerkőcnek? És a szülőknek? Lehet mindkét gyerekkel egyformán foglalkozni?
Ezek tök reális érzések. Neked az idő nagy részét akkor is a csecsemővel kell töltened, mindenhogy mellőznie kell az anyját valamellyest. Nehéz lesz csak rá időt szakítani, ha pedig nem lesz segítséged, akkor különösen. Arról nem beszélve, ha a kicsi többemberes lesz.
Valóban a közösségbe kerülés is a legrosszabbkor jön ki.
Értem, miért praktikus az anyáknak a kis korkülönbség, de a nagyobb gyereknek pont nem az.
Négyeshez hasonlóan nálunk is akkor kezdődtek a problémák, határeset, kivizsgálásra várunk. Autistákkal együtt van fejlesztésen, ahhoz képest ő enyhe, de az átlagnál azért nehezebb. Féléves a kicsi és pokol velük. A kicsi nem jutott még túl az alvás regresszión, a nagy a testvérféltékenységen. Mivel óvodás állandóan beteg és lelakna önmagában is, a kicsi mellett rettenetes.
Ha ezt tudom, nem vállalok másodikat, vagy jóval nagyobb korkülönbséggel.
Egyelőre még nem vagyok érintett,mert még az elején vagyunk a terhességnek,de nálunk a baráti társaságba többnek van 2-2,5 év korkülönbséggel. Van aki külföldön él és 0 segítségük van. Mindegyikőjük azt mondja hogy brutálisan nehéz,de nem csinálná máshogyan,ha újra kezdené. Most konkrétan sorra így születtek,hirtelen nem is tudnék olyat felhozni,akinél több van. Most nyilván,akinek később sérült lett a nagyobb,az más tészta,ezt nem lehet előre tudni. :( De tudok olyat is kettőt,akiknél Down-os a nagy és még is kis korkülönbséggel jött a tesó,ők sem bánták meg, nagyobbak már mindkét családba. Nekem az nem menne például.
Azt gondolom ez személyiségfüggő, valakinek egy is sok,valakinek a 3 kis különbséggel jött mert így akarták, van akinek nagyon nehéz, van aki meg máshogy áll hozzá és bírja,segítsége is van. Szerintem ezt előre nem lehet tudni,hogy melyik leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!