Nagyobb korkülönbséggel született gyerekek anyukái, hogy oldjátok meg hogy mindkét gyerekkel tudjatok külön is játszani, foglalkozni?
Nálunk 6,5 éves a nagyfiú (most kezdte az iskolát), 1,5 éves az öccse.
Most már lényegesen könnyebb, mint mondjuk tavaly nyáron, akkor kb. sehogy sem ment.
Én próbálom úgy intézni, hogy heti 2x csak én egyedül menjek érte a suliba, hazafelé fagyizunk, vagy csak sétálgatva beszélgetünk. Heti 1x pedig az apukája megy érte ugyanígy.
Szombat esténként már kb. fél éve fent maradhat a nagyobb (8 helyett 9-kor fekszik), ilyenkor játszunk, vagy összebújva megbeszéljük az élet nagy dolgait.
Voltuk kettesben cirkuszban a nyáron, októberben megyünk színházba, szóval kb. így.
Őszintén? Nehezen!
A Nagy 5 éves lesz, a Kicsi 1 éves. Most a Nagy 3 hete betegszabin van, de ugye nyáron is itthon volt.
Most kezdtem el, amit az egyik ismerős mondott,hogy a Kicsinek is meg kell próbálni megtanítani a "nemet"! Nem szoríthatom a Nagyot folyamatosan háttérbe. Nos, ez van, amikor sikerül, van,amikor nem! :) Ilyenkor próbálok a Kicsi kezébe adni mást, közben a Naggyal játszani. És közben vért izzadok. De nálunk is inkább a Kicsi alvás ideje az, amikor érdemben tudok a Naggyal foglalkozni.Meg amikor apa hazajön. De én ezzel úgy vagyok,hogy mindkettőnek meg kell tanulni alkalmazkodni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!