Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kis korkülönbséggel született...

Kis korkülönbséggel született gyerekek Anyukái, tippek?

Figyelt kérdés

20 hónap van a gyerekek között, 2 hónapja született a második lányom.

Eddig nem is volt semmilyen probléma (megjegyzem, gyanús is volt..:), de egy hete a nagyobbik teljesen kifordult önmagából. Hisztizik, engem nem akar, egész nap az apjáért sír, hisztizik.. Mindenen kiborul, addig sír, amíg csupa víz a haja. Vigasztalhatatlan. Próbálok nagyon türelmes lenni vele, de az sem használ.

S közben a másik is sír, egyszerre kell pelenkát cserélni, enniük, és mostanában egyszerre is kelnek. A nagyobbik most már sírva kel, eddig mindig jókedvűen ébredt. A picivel be sem mehetek a szobájába. :(

Ráadásul őt folyamatosan fogni kel, mert refluxos, és nem lehet letenni, hordozom őt egész nap,.

Nem tudom, hogyan csináljam, úgy érzem, összecsaptak a fejem felett a hullámok.

Csapnivaló anyának érzem magam, és nem tudom, hogyan csináljam a napomat. Nincs se éjszakánk (még), se egy rendszeres nappalunk. Semmi. Minden a feje tetejére állt.

Kérlek, akinek van ilyen téren tapasztalata, írjon nekem tippeket, vagy csak egy-két jó szót, mert kivagyok.

A férjem nagyon támogat mindenben,. sokat segít, de ez persze nem ugyanaz, mintha ő vinné a napot..

2012. ápr. 16. 18:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Üdv a klubban! 21 hónap a 2 fiú között, most a pici 11 hónapos. Nagyon nehéz volt eleinte (mindenki megmondta, hogy az első év nehéz lesz), a picit gyakran és sokáig szoptattam, a nagy pedig nagyon anyás volt. Ahogy felvettem a kicsit szoptatáshoz, a tesó azonnal sírt, hogy őt vegyem fel. Sokat sírt és hisztizett a nagyobbik fiam, most állandóan bántja, üti, veri, rúgja a kicsit. Épp a héten beszéltem erről a gyerekorvossal, aki szerint ez a "normális testvérféltékenység", el fog múlni. A nagyobbat mindenbe be kell vonni, hozzon pelust, adja oda a törölközőt, mossa meg a pici kezét fürdetéskor stb., hogy hasznosnak érezze magát. Próbálj segítséget kérni, nagymama, apuka maradjon a picivel és tölts el a naggyal 1 órát és csak vele legyél akkor. Idővel biztosan könnyebb lesz, nem vagy csapnivaló anya.
2012. ápr. 16. 18:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok anyuka, de saját példából tudok mesélni. Nálunk ugyan több volt a korkülönbség, mégis, a nővérem borzalmasan féltékeny volt. Anyu ezt úgy oldotta meg, hogy vett egy babát a nővéremnek, és így közösen csináltak mindent :) amikor engem pelenkázott, akkor a tesóm a babáját tette tisztába, fürdésnél is hasonlóan :) Plusz amikor úgy volt idő, meg lehetőség, akkor igyekezett engem lepasszolni nagyinak, vagy apunak, és kettesben csináltak programokat, így hamar elmúlt a féltékenység, és nagyon jó tesó vált belőle :) egy idő után már nem a játékbabájával foglalkozott, hanem velem :)
2012. ápr. 16. 18:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos,hogy legyen napirendetek.Ilyen helyzetben a szigor nem ér semmit.Érezze,hogy a pici baba ellenére is te ugyanúgy szereted.Esetleg addig még helyre áll a rend egyszer-kétszer menjetek el kettesben valahova pl.játszótér...Két szoptatás között mondjuk csak egy órára.

Ez tipikus testvérféltékenység.Ha jön a hiszti ne szólj hozzá,ne figyelj rá.Amikor kicsit lenyugodott menj oda hozzá,érezze a támogatásod.Beszéljétek meg a dolgokat.

Vigyázz!

Az sem jó,ha túl sok mindent engedsz neki,határok legyenek.A férjedet azért akarja állandóan,mert ugye vele most többet tudsz játszani stb....

Legjobb ha a lányod fejével gondolkozol.Tehát ha megy a hiszti gondolj arra,hogy te mit fogadnál el anyudtól ilyen helyzetben.És a napirend tényleg nagyon fontos.

Itt a jó idő,legyetek minél többet levegőn.

Sok sikert!

2012. ápr. 16. 18:46
 4/4 anonim ***** válasza:
17 hónap van a gyerekeim között.ezt én is ismerem hogy képtelenség napirendet kialakítani két eltérő igényű gyerekkel.szerintem is az első év a legnehezebb én is úgy éreztem mint te .most 3 éves és 20 hónaposak sokkal jobban össze lehet egyeztetni az igényeiket. néha van hogy pofozkodnak de nagyon szeretik egymást és eltudnak már szépen játszani.sok sikert neked!ne félj kialakul minden!
2012. ápr. 16. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!