Akinek két gyereke van kis korkülönbséggel, hogyan oldja meg a gyerekek esti-éjszakai altatását?
Nálunk a nagy 2 éves volt, amikor a másodikat szültem.
Este egyedül fürdetek, fektetek.
A nagyot fürdetem először. Amíg mosdatom, a kicsi a babahordozóban ül, nézelődik. A nagy szeret pancsolni, úgyhogy miután megmosdattam, még hagyom a kádban, hadd játsszon. Addig a kicsit is megfürdetem a kiskádban. Ha kész, vissza a hordozóba, és öltöztetem a nagyot.
Amíg szoptatok, addig a lányom ott játszik mellettünk. Szoptatás után leteszem, mert nem tudom a kicsit altatni, ha ő ott kiabál. Még rácsos ágyban van, szóval szerencsére nem tud kimászni. Nem szokott baj lenni vele, jóéjtpuszi és beteszem a kiságyba. Ő nagyon ritkán kel fel éjjel, csak ha rosszat álmodik. Általában alszik reggel 8-ig.
Miután őt letettem, jön a kicsi, hát ő nehezebb eset. Van, hogy 1 órát is altatom még. A susog-ütöget módszer a kiságyban eléggé bejött nekünk.
Ha éjjel felkel, akkor mindig megszoptatom. Attól vissza szokott aludni, de általában én is, úgyhogy akkor reggelig velem alszik.
2 év van közöttük.
Amíg a pici pár hónapos volt, addig először őt fürdettem, öltöztettem majd irány a pihenőszék. Utána a nagyot raktam a kádba, ő eljátszott egyedül, addig a picit szoptattam és leraktam aludni. Nagy szerencsémre nem nagyon kellett altatni. Onnantól tudtam a naggyal foglalkozni. Persze volt, hogy felébredt, akkor bementem hozzá, de általában nem volt gond. Éjjel a mi szobánkban aludt, mert kelt szopizni.
Most 1 hete viszont be kellett rakni a picit a rácsoságyba, mert a földön lévő matracról már lemászott és nem akart elaludni. Úgyhogy rávettem magam végre, hogy egy szobába rakjam őket. Felkészültem az éjszakai kelésekre, a hajnali vissza nem alvásokra és arra, hogy a nagy se akar majd visszaaludni. Ezzel szemben a pici fiam azóta 2 nap kivételével végigaludta az éjszakákat és azon a 2 napon is csak meg kellett szoptatnom és aludt is vissza. A tesó meg fel sem ébredt. Én lepődtem meg ezen legjobban, de most "Hawaii" van! (koppkoppkopp) :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!