Egyedül két gyerekkel?
Kisfiam két hetes. Nagyfiam ovis.
Januártól a férjem dolgozik, ő sokszor nincs is itthon (máshol alszik), így mindent nekem kell majd rendezni.
Kisfiam folyton cicin van.
Jelenleg a naggyal semmit nem tudok foglalkozni.
El sem tudom képzelni hogy fogok megoldani mindent (nagy rendezése, oviba indulás, esti rutin stb).
Kicsit elfog a pánik is, ha belegondolok :(
Aki hasonló helyzetben van, írna nekem?
Nekem a férjem a gyerek két hetes korától dolgozott.
Mellette ott volt a nagy akit iskolába kellett hordani.
Mese nincs,meg kellett oldani
Mindent megoldottam egyedül,segitsegem nem volt(nincsenek szülők,testvérek)
Kérdés, hogy mennyi idős a nagyobb, mennyire önálló. Ha semennyire, akkor januárig gyakoroljatok vele. Pl.egyedül öltözzön, pisilni is tud egyedül, ilyenek.
Nálunk egy 5 éves és egy 2 hónapos van. A nagy elég önálló. Én annyit csinálok reggel, hogy kikészítem a ruhájat, az asztalra teszem a reggelit, és ő egyedül megeszi, elmegy wc-re, kezet és fogat mos, felöltözik. Közben szoptatok, majd kinti ruhába öltözünk, és indulunk az oviba babakocsival. Délután is babakocsival megyünk érte az oviba. Délután tudunk kicsit játszani a naggyal, de akár szoptatás közben is rengeteg dolgot lehet játszani. A férjem estére hazaér, vacsorára és fürdetésre, de ha nem lenne itthon, akkor így csinálnám: a kicsit megszoptatnám, aztán amíg kicsit elvan, addig gyors vacsora, majd fürdés. Amíg a kicsit fürdetem, a nagy fogat mos, levetkőzik, aztán a kicsit beteszem az ágyba, és a nagynak egy gyors zuhany. Aztán öltözés, és miközben szoptatok, meseolvasás.
Januárig ezt gyakorolnám, és biztatni a nagyot az önállóságra.
Egyelőre a kicsi folyton cicin van. Ha leválasztom, sír. Ez remélem változni fog, mert nem fogom tudni 3/4 órákat szoptatni.
A nagy 5 éves, de őt noszogatni kell erősen a készülődésre reggel.
Félkézzel bármit lehet. Szoptatás közben öltöztettem, feneket töröltem...a szükség nagy úr. Szád se foglalt, lehet mesélni a nagyobbnak. Létezik kendő, amivel két kezed is marad. Ez ilyen.
Jó nagy korkülönbséggel vállaltál, nem kellene hogy így feladja a leckét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!