Anyum most rendesen megijesztett. Most akkor ne is hagyjam egyedül a gyerekkel majd így?
Nem együtt lakunk anyukámmal, de ígérte, ha megszületik a baba, sokat jön majd látogatni/eleinte besegíteni.
Elég sokat okoskodik, amit már megszoktam, de amikor a hozzátáplálásról beszélgettünk, azt hittem eldobom az agyamat.
Azt mondta, hogy higgyek neki, ő felnevelt két gyereket, nekünk már egy hónaposan adott barackot, banánt, fél évesen meg már mindent (!) megettünk. Azt mondta 4 hónaposan már adott nekünk csokit, és ő is fog adni az unokájának, nem kell ennyire szigorúan venni, meg hogy lám mi is felnőttünk a tesómmal így.
Igaz, hogy ez az első terhességem, még sosem neveltem egy gyereket sem, de azért annyit én is tudok, hogy ez emeletes marhaság. Mi van, ha jön, és a tudtom nélkül suttyomban minden sz...ral megeteti majd a babát? :/
Vannak ilyenek, én sem hagynám egyedül a saját anyámmal semmi pénzért a gyerekemet, pont emiatt, mert abszolút nem tiszteli a mi nevelési elveinket, amit külön kérünk, hogy ne csináljon, azt azért is.
Anyósomra már többször rábíztam, ő nem ennyire akaratos, de anyámra nem merem.
Hát nem mindegy ezt hogy mondta..
Én magam is 3 hónaposan nokedlit ettem pörivel, nincs allergiám...stb
De anyukám tiszteli a véleményem (vagy engem), ha nem is mindig ért vele egyet, soha nem menne szembe.
Anyum minden alkalommal mondja,hogy jaj mit óvom annyira a gyereket ő már ezt meg azt adott ennyi idősen nekünk.De ettől függetlenül soha nem adott semmi olyat neki, amit mi nem engedtünk.Tiszteletbe tartja, hogy a 2 éves gyerekünknek lövése sincs mi az a csoki vagy épp cukorral telepakolt bolti túrókrém meg ilyenek.
Ha képes a saját véleményén túllépve tiszteletbe tartani az elképzeléseiteket, akkor ott lehet rá hagyni,ha nem akkor nem.
Az én anyám már megpróbálta a két hónapos gyerekem szájába tömni a húslevesből a sárgarépát. Irgalmatlanul összevesztünk rajta. Én próbáltam jobb belátásra bírni, elmondani, hogy én másképp gondolom, de nem értette meg. Úgyhogy féléves koráig nem hagytam ott nála.
Aztán ő nem állt rá erre a nagymama vonalra, olyan szinten meg akarta nekem mondani, hogy mit hogy csináljak (pont mintha az ő gyereke lenne), hogy a gyerek egy éves korában minden kapcsolatot megszakítottam vele.
Nálam anyósék ilyenek. Ha ott voltunk régebben, egy percre sem hagytam magára a gyereket!
Egyszer még akarták etetni szilvával-pici volt még, és nagyon hasfájós. Egyszer még töltött káposzta bundával. Akkor megmondtam, hogy nem ők hallgatják éjjel a sírását, úgyhogy nehogy adjanak ilyet! Résen voltam mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!