Ha a baba még nem mászik rendesen és nem tud felülni sem egyedül akkor szabad felültetni?
Így van, ártalmas lehet a gerincnek. :( Hagyni kell, hogy a baba magától felüljön. Egyébként lehet gyakorolgatni is, ezen a videón jól látszik, hogy hogyan:
Mi történhet kedves utolsó?
köszi a válaszokat!
Én is úgy tudtam, h nem szabad ültetni ha még nem ült fel magától.Nos arról van szó, hogy mindig látok egyik kedves ismerősöm babájáról képeket a közösségi oldalon, hogy ül.Viszont magától még nem ült fel sőt még mászni sem tud csak kúszik.8 hónapos a baba és már a szupermarket bevásárlókosarába is beleültetik.
És mi van akkor, ha én hátra dőlve vagyok, a babám rám helyezve, kicsit dőlt helyzetben, mondjuk kb. 150°-ban, és onnan ülésbe húzza magát. Tiltsam meg neki, mert még felülni nem tud?
Amúgy a határán van, már többször kitette oldalra a popsiját négykézlábból, meg a mászást is gyakorolja, de még nem megy flottul.
Nem az eü-s vagyok, de válaszolnék.
Mindig az a lényeg, hogy egy bizonyos mozgásformát a baba magától érjen el, mert akkor optimális az izomfejlődése, azaz az izmai egyenként ott és olyan mértékben nyúlnak, tapadnak, ahogy az ő testének (az egyéb mozgásaihoz igazodva)szüksége van. HA ebbe beavatkozik valaki, akkor rossz izomtapadást lehet elérni, ami valóban gerincferdülést, púposságot, sérvet, stb okozhat, nem feltétlenül gyerekkorban, akár később. Lumbágó a gernc alsó szakaszára eső nyomás miatt is kialakulhat.
Ha az öledben ül, a terhelés nem éri őt közvetlenül, hiszen te leveszed róla a nagy részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!