Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy oldja meg az oviba...

Ki hogy oldja meg az oviba járást két gyerekkel?

Figyelt kérdés

Van egy nagycsoportos kisfiam és egy 1 hónapos kisfiam.

Jövő héttől már én viszem-hozom az oviból a nagyot.

Lehet én vagyok ilyen rugalmatlan, de el sem tudom képzelni hogy fogom a két gyereket elkészíteni reggel..

A kicsi tuti pont akkor enne/aludna..

Vagy egy esti rutin egyedül a két gyerekkel. Pl fürdés, vacsora alatt a pici mit csinál? Olyankor már kézben van el és vagy eszik vagy altatni kell.

Sírni hagyni nem bírom :/

De a nagyfiamnak sem szeretnék csalódást okozni és mindig “lepattintani”.

Meg nyilván neki is időben aludni kell.. Eljátszana ő addig, na de azt nem lehet, ha annyival később fekszik le, akkor rettenetesen fáradt, nyugos lenne.

Ki hogy logisztikázik és oldja meg ezeket a helyzeteket?

2024. jan. 10. 22:17
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
86%
Egyszerre altattam, reggel meg az ovinak pont mindegy, hogy 10 perccel előbb vagy utóbb érkezel.
2024. jan. 10. 22:24
 2/27 anonim ***** válasza:
92%

Az összes kérdésedre a válasz: hordozókendő.

Van egy 2,5 évesem, meg egy 6 hetes babám. Ha menni kell/akármit csinálni kell, de a kicsi nem lerakható, akkor kötöm magamra. Egyedül a pelenkázásnál nem tudok mit csinálni, ott egyszerre max egy gyerekre tudok figyelni, de enni a nagyobbikkal, sétálni, játszani, altatni simán tudok szoptatva vagy hordozva.

2024. jan. 10. 22:36
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

8 éves volt a lányom mikor megszületett a fiam.

Hoztuk vittük őt,már a fiam 3 hetes korától.

Szélben,esőben,mindenhogy

Már 10 éves a lányom,2 lesz a fiam,és még mindig hordjuk őt.

Reggel fél hétkor kel a lányom,hétkor a fiam,fel nyolckor indulunk(mindig így volt az elejétől fogva)...bele lehet razodni,ne aggódj.

Először kicsit kellemetlen az egész,de utána egyre jobb lesz.

2024. jan. 10. 23:27
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerekem van, hidd el menni fog.

A muszáj nagy úr, a kicsi is felfogja venni a napi ritmust.

2024. jan. 11. 05:31
 5/27 anonim ***** válasza:
30%

A kicsi tuti pont akkor enne/aludna..

Nincsen napirendetek?! Alakíts ki és az bár nem old meg mindent, de segít.

2024. jan. 11. 06:52
 6/27 A kérdező kommentje:
1 hónapos, még nincs napirendünk.
2024. jan. 11. 07:32
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Na ilyenkor van az hogy nem a kicsihez kell igazítani a napirendet hanem ő csöppent már bele. Hidd el meg fogja szokni.

Első osztályt kezdte a lányom mikor szeptember végén megszületett a tesó.

Ott ugye nem késhetett, időre kellett menni.

1 hetes volt mikor már együtt hoztuk vittük suliba. Reggel még kocsival, délután pedig séta. ( 10-15 perce van a suli kényelmes tempóban)

Mindig inkább a kelleténél hamarabb keltettem a kicsit hogy ha valami megcsúszik reggel akkor se késsen el a nagy.

Nagycsoportos korában azért reggel már meg tud mosakodni, fogat mosni, felöltözni önállóan.

Hidd el gyorsan bele lehet rágódni

2024. jan. 11. 07:45
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

3 év van nálunk köztük.

A kicsi alkalmazkodott mindenhez. Ha az ovi miatt kelni kellett, keltettem. Felöltöztem, felöltöztettem a nagyot, majd keltettem a kicsit, tettem babakocsiba és indultunk.

Este a nagy elfeküdt mellettünk, míg elaltattam a kicsit (ha nem volt otthon az apja. ha otthon volt, addig ő volt vele.

Mikor a kicsi elaludt, utána altattam a nagyot, ha addig nem aludt el.

2024. jan. 11. 08:14
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Mindkétszer olyan szerencsénk volt, hogy 2 hónapos volt a pici, amikor kezdődött az óvoda a nagynak. Nem azt mondom, hogy flottul ment minden reggel, de 7 körül keltünk, megszoptattam a babát és ha 8-ra nem is, de fél 9-ig bezárólag sikerült beérnünk mindig némi idegbaj árán.

Az estékkel sem volt gond, a kicsivel kezdtem a fürdetést, addig a nagy/ok tévézhettek ha akartak O:) A vacsi nálunk hideg, azt fél kézzel is ki lehet szórni, ha kell. És aztán a babát altattam 8 körül, a többit meg 9-kor.

2024. jan. 11. 08:15
 10/27 anonim ***** válasza:
51%
De hol van apuka, hogy reggel is meg este is neked kell egyedül megoldani mindent, meg ezek szerint még délután elmenni az oviba a nagyért se tud?
2024. jan. 11. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!