Ki hogy oldja meg az oviba járást két gyerekkel?
Van egy nagycsoportos kisfiam és egy 1 hónapos kisfiam.
Jövő héttől már én viszem-hozom az oviból a nagyot.
Lehet én vagyok ilyen rugalmatlan, de el sem tudom képzelni hogy fogom a két gyereket elkészíteni reggel..
A kicsi tuti pont akkor enne/aludna..
Vagy egy esti rutin egyedül a két gyerekkel. Pl fürdés, vacsora alatt a pici mit csinál? Olyankor már kézben van el és vagy eszik vagy altatni kell.
Sírni hagyni nem bírom :/
De a nagyfiamnak sem szeretnék csalódást okozni és mindig “lepattintani”.
Meg nyilván neki is időben aludni kell.. Eljátszana ő addig, na de azt nem lehet, ha annyival később fekszik le, akkor rettenetesen fáradt, nyugos lenne.
Ki hogy logisztikázik és oldja meg ezeket a helyzeteket?
Az összes kérdésedre a válasz: hordozókendő.
Van egy 2,5 évesem, meg egy 6 hetes babám. Ha menni kell/akármit csinálni kell, de a kicsi nem lerakható, akkor kötöm magamra. Egyedül a pelenkázásnál nem tudok mit csinálni, ott egyszerre max egy gyerekre tudok figyelni, de enni a nagyobbikkal, sétálni, játszani, altatni simán tudok szoptatva vagy hordozva.
8 éves volt a lányom mikor megszületett a fiam.
Hoztuk vittük őt,már a fiam 3 hetes korától.
Szélben,esőben,mindenhogy
Már 10 éves a lányom,2 lesz a fiam,és még mindig hordjuk őt.
Reggel fél hétkor kel a lányom,hétkor a fiam,fel nyolckor indulunk(mindig így volt az elejétől fogva)...bele lehet razodni,ne aggódj.
Először kicsit kellemetlen az egész,de utána egyre jobb lesz.
3 gyerekem van, hidd el menni fog.
A muszáj nagy úr, a kicsi is felfogja venni a napi ritmust.
A kicsi tuti pont akkor enne/aludna..
Nincsen napirendetek?! Alakíts ki és az bár nem old meg mindent, de segít.
Na ilyenkor van az hogy nem a kicsihez kell igazítani a napirendet hanem ő csöppent már bele. Hidd el meg fogja szokni.
Első osztályt kezdte a lányom mikor szeptember végén megszületett a tesó.
Ott ugye nem késhetett, időre kellett menni.
1 hetes volt mikor már együtt hoztuk vittük suliba. Reggel még kocsival, délután pedig séta. ( 10-15 perce van a suli kényelmes tempóban)
Mindig inkább a kelleténél hamarabb keltettem a kicsit hogy ha valami megcsúszik reggel akkor se késsen el a nagy.
Nagycsoportos korában azért reggel már meg tud mosakodni, fogat mosni, felöltözni önállóan.
Hidd el gyorsan bele lehet rágódni
3 év van nálunk köztük.
A kicsi alkalmazkodott mindenhez. Ha az ovi miatt kelni kellett, keltettem. Felöltöztem, felöltöztettem a nagyot, majd keltettem a kicsit, tettem babakocsiba és indultunk.
Este a nagy elfeküdt mellettünk, míg elaltattam a kicsit (ha nem volt otthon az apja. ha otthon volt, addig ő volt vele.
Mikor a kicsi elaludt, utána altattam a nagyot, ha addig nem aludt el.
Mindkétszer olyan szerencsénk volt, hogy 2 hónapos volt a pici, amikor kezdődött az óvoda a nagynak. Nem azt mondom, hogy flottul ment minden reggel, de 7 körül keltünk, megszoptattam a babát és ha 8-ra nem is, de fél 9-ig bezárólag sikerült beérnünk mindig némi idegbaj árán.
Az estékkel sem volt gond, a kicsivel kezdtem a fürdetést, addig a nagy/ok tévézhettek ha akartak O:) A vacsi nálunk hideg, azt fél kézzel is ki lehet szórni, ha kell. És aztán a babát altattam 8 körül, a többit meg 9-kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!