Drága anyukák! Ne ítéljetek el! 7,5 hetes kisbabámat megráztam. Nem vagyok tisztába a rázás teljes fogalmával. Olvastam a megrázott baba szindrómáról. Ne szidjatok, ostorozom én magam eléggé! Lehet baj?
Figyelt kérdés
Baba a vállamon feje a vállam felett. Egyik kezével a popsinál fogom másikkal a nyak plussz fej. Szorítom a gyermeket magamhoz. Majd mikor még mindig nem alszik el elkap az ideg és ebben a pózban erősen rázom, fejét nyakát közben is tartom hogy a fejecskéje ne mozogjon. Majd észbe kapok, hogy mit is csinálok…de lányok, nagyon megráztam. Most a férjem átvette evett tápot és el is aludt. Ártottam neki? Ne ítéljetek el! Szörnyen érzem magam.2023. nov. 28. 04:36
31/31 anonim válasza:
#29 Ó, tudom én, az enyém másfél éves, de amióta ki tudja nyitni a száját, visít. Csak azt mondom, hogy egy ponton érdemes kilépni az "ő idegesít, te ideges leszel, ő még jobban sikít, te még idegesebb leszel" ördögi körből, mert a baba nem fogja megállítani, és ennek a vége az, hogy túl ideges lesz az anyuka. Ilyenkor lehet kapcsolni valami zenét, kimenni a friss levegőre, megmosni az arcod, ami kicsit kiránt a frusztrációból, és utána visszamenni a babához. Nekem egy csomószor ilyenkor nyugodott meg, akkor is, ha az eredeti okot (ha volt egyáltalán) nem oldottam meg. Mondjuk ez a taktika csak csecsemőn működött nekem, a dackorszakos gyermekemmel lemehetek Buddhába is, baromira nem érdekli, ha nem szedheti ki a fűszertartóimat a fiókból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!