Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Drága anyukák! Ne ítéljetek...

Drága anyukák! Ne ítéljetek el! 7,5 hetes kisbabámat megráztam. Nem vagyok tisztába a rázás teljes fogalmával. Olvastam a megrázott baba szindrómáról. Ne szidjatok, ostorozom én magam eléggé! Lehet baj?

Figyelt kérdés
Baba a vállamon feje a vállam felett. Egyik kezével a popsinál fogom másikkal a nyak plussz fej. Szorítom a gyermeket magamhoz. Majd mikor még mindig nem alszik el elkap az ideg és ebben a pózban erősen rázom, fejét nyakát közben is tartom hogy a fejecskéje ne mozogjon. Majd észbe kapok, hogy mit is csinálok…de lányok, nagyon megráztam. Most a férjem átvette evett tápot és el is aludt. Ártottam neki? Ne ítéljetek el! Szörnyen érzem magam.

2023. nov. 28. 04:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
47%
Igen, lehet baja, Lehet csak tanulási zavar, lehet komolyabb. Tényleg ne maradj vele kettesben, ezzel meg is ölheted.
2023. nov. 28. 07:02
 12/31 anonim ***** válasza:
25%
Te nem vagy normális, nem való neked gyerek
2023. nov. 28. 07:03
 13/31 anonim ***** válasza:
44%
9es,ja az se rossz anya aki vízbe folytja a gyerekét vagy halálra éhezteti igaz? Hiszen biztos csak ideges és kimerült. Az az ártatlan pici lény rá van bízva, erre bántást kap tőle, csak mert ki meri fejezni, hogy valami nem jó neki?
2023. nov. 28. 07:04
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Ettől fizikailag semmi baja nem lesz.

Mentálisan kikészul veled együtt. Keress szaksegitseget: pszichiatert magadnak, plusz egy bébiszittert, aki időnként be tud segíteni.

2023. nov. 28. 07:10
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Lehet én látom rosszul, de szerintem semmi bajt nem csináltál, én is elég határozottan lépkedtem vele a vállamon, sose volt a férjem biztos benne, hogy meglepődött, megijedt vagy tényleg élvezte, de olyankor abbahagyta a sírást és el tudott aludni. Babakocsizni is a murvára vittük ki, ott tudott bealudni.

Nem tudom mit jelent az “el-el kap az ideg”, ténylegesen a babára vagy ideges, vagy csak a gyereksírás miatt “még jobban próbálsz segíteni” ideg kap el. Ha úgy érzed veszélyes a babára, akkor tényleg add át a párodnak. Mi fél óránként cserélgettük, mert egyikünk sem bírta. Ha hasfájós, akkor adj neki biogaiat vagy espumisan cseppet (esetleg mindkettőt) és ami nekem segített, hogy egész nap altattam (pl. kendő az erre tényleg jó), nem fárad el annyira nap közben és este jobban bírod azt a 3-4 óra sírást, mintha napközben is sírna.

2023. nov. 28. 07:24
 16/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Figyelgetem! Egy szem hunyásnyit sem aludtam fél 3 óta. Miután a párom elringatta beszéltük hogy ez így nem mehet, hogy így vezetem le az idegeskedést. Szar anyának érzem magam mikor kitisztul az agyam, és mérhetetlenül fáj a lelkemnek a viselkedésem. Nem tudom, lehet depresszió, bár ahogy utána olvastam hogy az milyen, nem olyan tüneteket produkálok. Na mindegy. A lényeg nem rajtam van most.

Reggel fel kelt a pici, nagy mosollyal indított. Majd elkezdtem pelenkázni, addig “beszélgettünk” sokat mosolygott, járt keze lába. Aztán evett egy nagy adagot és most az eső zörgésre nagyon szépen is alszik. Remélem nincs baja.

Köszönöm a biztatást azoknak akik átérzik/megértik. De erre nincs mentség, lépnem kell. Ezt sosem bocsájtom meg magamban. Köszi, az ötleteket, kendőt kipróbálom mindenképp!

2023. nov. 28. 08:17
 17/31 anonim ***** válasza:
17%
9, a férj adott neki enni, és a gyerek elaludt. Ennyi erővel anyuka is rázás helyett megetethette volna...
2023. nov. 28. 08:22
 18/31 A kérdező kommentje:
17. Kérlek hagyd abba. Erre pont nincs szükségem. Te nem hibáztál még soha? Nem volt olyan dolog amit később megbántál. Mert szerintem ha gyakorin itt vagy és egyfolytában figyeled, te sem vagy tökéletes. Nem vádaskodni szeretnék. Tudom, hogy hibáztam. De ember vagyok én is, akár csak te. Szét esz az ideg hogy nehogy valami baja legyen miattam. Ne kritizálj még pluszban. Le írtam mi történt, a kérdés pedig az volt, hogy a le írtak alapján ki mit gondol igazából, lehet e baja. Szerinted igen. Oké, értem, pont! Ne szapulj is még mellé másokat is. Ettől neked miért jobb?
2023. nov. 28. 08:28
 19/31 anonim ***** válasza:
73%

Én pont azt hallottam valami angol oktatóvideóban, hogy tartott nyakkal is lehet probléma, csak más, mintha nem tartod a problémát. Én bevinném kórházba, inkább vessenek meg ott 2 órára és menjetek feleslegesen, minthogy valami olyan baja legyen, amit lehetett volna most kezelni. Egy ilyen pici babán lehet, hogy nem látszik egy közepes probléma, csak ha már nagyon súlyos.

Nekem is az elején borzasztó frusztráló volt az első babával, hogy mindent csináltam vele és csak üvöltött torka szakadtából. Idővel jobban fogod viselni ezt a fajta frusztrációt. Addig meg add oda a férjednek, ha ideges vagy, hogy bármit is csinál, most azonnal vegye át, mert nem bírod tovább. Sok anyuka érzi ennyire pocsékul magát az elején, ez része a nehézségeknek, azon javíts, hogy hogy reagálsz rá. És ne ostorozd mostmár magad, az nem segít senkinek.

2023. nov. 28. 09:06
 20/31 anonim ***** válasza:
52%
Nem vagy rossz anya, csak fáradt vagy, emiatt pedig türelmetlen és ideges. Próbálj meg pihenni, kicsit kikapcsolódni. A baba is megérzi, ha te nem vagy jól.
2023. nov. 28. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!