Drága anyukák! Ne ítéljetek el! 7,5 hetes kisbabámat megráztam. Nem vagyok tisztába a rázás teljes fogalmával. Olvastam a megrázott baba szindrómáról. Ne szidjatok, ostorozom én magam eléggé! Lehet baj?
Ettől fizikailag semmi baja nem lesz.
Mentálisan kikészul veled együtt. Keress szaksegitseget: pszichiatert magadnak, plusz egy bébiszittert, aki időnként be tud segíteni.
Lehet én látom rosszul, de szerintem semmi bajt nem csináltál, én is elég határozottan lépkedtem vele a vállamon, sose volt a férjem biztos benne, hogy meglepődött, megijedt vagy tényleg élvezte, de olyankor abbahagyta a sírást és el tudott aludni. Babakocsizni is a murvára vittük ki, ott tudott bealudni.
Nem tudom mit jelent az “el-el kap az ideg”, ténylegesen a babára vagy ideges, vagy csak a gyereksírás miatt “még jobban próbálsz segíteni” ideg kap el. Ha úgy érzed veszélyes a babára, akkor tényleg add át a párodnak. Mi fél óránként cserélgettük, mert egyikünk sem bírta. Ha hasfájós, akkor adj neki biogaiat vagy espumisan cseppet (esetleg mindkettőt) és ami nekem segített, hogy egész nap altattam (pl. kendő az erre tényleg jó), nem fárad el annyira nap közben és este jobban bírod azt a 3-4 óra sírást, mintha napközben is sírna.
Köszönöm a válaszaitokat. Figyelgetem! Egy szem hunyásnyit sem aludtam fél 3 óta. Miután a párom elringatta beszéltük hogy ez így nem mehet, hogy így vezetem le az idegeskedést. Szar anyának érzem magam mikor kitisztul az agyam, és mérhetetlenül fáj a lelkemnek a viselkedésem. Nem tudom, lehet depresszió, bár ahogy utána olvastam hogy az milyen, nem olyan tüneteket produkálok. Na mindegy. A lényeg nem rajtam van most.
Reggel fel kelt a pici, nagy mosollyal indított. Majd elkezdtem pelenkázni, addig “beszélgettünk” sokat mosolygott, járt keze lába. Aztán evett egy nagy adagot és most az eső zörgésre nagyon szépen is alszik. Remélem nincs baja.
Köszönöm a biztatást azoknak akik átérzik/megértik. De erre nincs mentség, lépnem kell. Ezt sosem bocsájtom meg magamban. Köszi, az ötleteket, kendőt kipróbálom mindenképp!
Én pont azt hallottam valami angol oktatóvideóban, hogy tartott nyakkal is lehet probléma, csak más, mintha nem tartod a problémát. Én bevinném kórházba, inkább vessenek meg ott 2 órára és menjetek feleslegesen, minthogy valami olyan baja legyen, amit lehetett volna most kezelni. Egy ilyen pici babán lehet, hogy nem látszik egy közepes probléma, csak ha már nagyon súlyos.
Nekem is az elején borzasztó frusztráló volt az első babával, hogy mindent csináltam vele és csak üvöltött torka szakadtából. Idővel jobban fogod viselni ezt a fajta frusztrációt. Addig meg add oda a férjednek, ha ideges vagy, hogy bármit is csinál, most azonnal vegye át, mert nem bírod tovább. Sok anyuka érzi ennyire pocsékul magát az elején, ez része a nehézségeknek, azon javíts, hogy hogy reagálsz rá. És ne ostorozd mostmár magad, az nem segít senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!