Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen erősségű rázás okoz...

Milyen erősségű rázás okoz megrázott baba szindrómát?

Figyelt kérdés
Szóval itt volt sógorom megnézni a kicsit (3 hetes). Neki nincs gyereke. És felemelte úgy, hogy támasztotta a nyakát és a fejét is, és szeretetből, mintha egy aprót rázott volna rajta. Én persze megijedtem, de aztán utána olvastam a kérdésnek, és láttam, hogy megtámasztatlan nyak kellene a baj hoz, meg azért nagy erő. De nyugtalan vagyok. Szerintetek egy ilyen okozhatott megrázott baba szindrómát? Figyeltem amúgy a viselkedését, az normális vagyis ugyanolyan maradt, a kutacsait is, de nem domborodtak előre.

2023. jan. 6. 09:15
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
Fuhh kicsit paramami vagy, nyugi. Te magad is írod, hogy apró volt, tartotta a fejét… nem az volt a szándéka hogy bántsa a gyerekedet. Amúgy ha olyan erővel van megrázva, ami kàros lehet, akkor nyugodj meg a gyerek is ordítani fog.
2023. jan. 6. 09:18
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nem okozott neki gondot. Máskor nyugodtan mondd el, hogy ilyet nem csinálunk a pici babával, mert ez és az történhet. Te vagy az anyuka, csak bátran.
2023. jan. 6. 09:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A megrázott gyerek szindrómánál a mechanizmus hasonló az autóbalesetben megfigyelt tehetetlen fejcsapódáshoz. Tehát ahhoz idegből, brutálisan meg kell rázni a gyereket. Rendszerint nem a látogató sógor szokta okozni hanem a hetek óta nem alvó szülő. Ha te azt láttad "mintha egy aprót rázott volna", akkor köze nincs hozzá. Kapcsold le kicsit a hormonokat, feleslegesen pörögsz.
2023. jan. 6. 09:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Olyankor az agya ide oda csapódik a koponyájában, hozzá ütődve a csonthoz. Volt "szerencsém" látni egy animált videót a neten, javaslom nézd meg te is. Hidd el, ahhoz NAGYON meg kell rázni egy babát hogy agyrázkódása legyen. Mert ez az. Csak annyival rosszabb mint egy sima agyrázkódás hogy az 2-3 koponyacsonthoz csapódás után végetér, a rázás viszont rengeteg ütődés általában, emiatt annyita veszélyes.
2023. jan. 6. 10:00
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Olyan eros razas kell mint egy autobaleset.
2023. jan. 6. 14:20
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
2023. jan. 7. 17:19
 7/9 anonim ***** válasza:
74%
🥺 nem kellett volna megnyissam, ezek nagyon felkavarnak. Viszont hasznos lesz a kérdezőnek.
2023. jan. 7. 18:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Ez micsoda? Most én is megijedtem. Milyen tünetei vannak? Ez az amikor a szemben is lesznek beverzesek?

2023. jan. 11. 18:44
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért ijedtél meg? Dühödben úgy megráztad a babádat hogy ide oda csapódott a feje?

Ha nem, akkor nem értem mitől ijedtél meg.

2023. jan. 11. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!