Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is csak túléli a napokat?

Más is csak túléli a napokat?

Figyelt kérdés
Múltkor egy vita hevében a páromnak azt mondtam hogy mindennap túlélni próbálok, amit komolyan is gondolok, de ő teljesen kiakadt ezen, hogy ez nagy baj, hogy ilyet mondani se lehetne. Most a vita részleteibe nem akarok belemenni, de azóta többször eszembe jut, hogy ez így van, és ettől nem rosszul érzem magam, csak fura hogy ilyen hihetetlen. Reggel ott kezdődik, hogy felkelünk, ez akármikor történik meg tuti hogy full kómás vagyok, mert este nem tudok elaludni, olyan érzésem van, hogy végre van időm magamra a gondolataimra, kapcsolatot tartani, bármit csinálni amit a gyerekkel nem lehet. Szóval felkelek full kómában, a gyerekkel próbálok kapcsolódni, de nehezen megy még ilyenkor, majd iszom egy kávét megetetem, és onnan kezdődik a nap, ami alapból abból áll, hogy mindent úgy csinálunk ami a gyereknek jó, hogy apuka tudjon még aludni, mert éjszakázik, szóval próbálom csendben tartani a gyereket, közben a lakást is próbálom összerakni, de minden érdekli a gyereket, menni nem tud még csak úgy ha fogom a kezét, még pisilni/kakilni se tudok normálisan, majd akkor apa felkel, de megvárni hogy kávézzon wc-zen, fürödjön, telón híreket olvasson nyugiban persze. Majd esetleg foglalkozik a gyerekkel, de nem viszi túlzásba mert ő nem akarja azt csinálni amit a gyerek, szóval az vagy üvölt vagy én vagyok vele, utána lemegyek vele a játszóra ott már a hátam meghalt, hazajövök vele, kis játszás, alvás és akkor kezdhetek főzni teregetni meg minden házimunkát megcsinálni és alig teszem le magam a kanapéra a gyerek már fent van..... apa ilyenkor vagy dolgozik, vagy nem nagyon gyerekezik. Már ki vagyok, mert a háztartást kb 100% én viszem, a gyereket is, fürdeni is már a gyerekkel fürdök, mert azt se tudja apa megoldani, majd szinte minden alkalommal megkapom hogy valami szar. Apuka jelenleg depresszios is. Már ki van a mindenem ettől a szitutól, és ha azt mondom hogy túlélem a napokat akkor még lelkiismeret furdalást okoz hogy ezt pedig én akartam, nem bírom a gyereknevelést. De igazából ja, lehet igaza van, de másnak ez amúgy happy? Más ezt kisujjból tolja nulla segítséggel? Hogy a főzés, bevásárlás, mosás, takarítás, gyereknevelés csak az ő feladata? Más nem próbál túlélni? Valaki nyugtasson meg hogy ez jobb lesz, vagy elmúlik, vagy adjon valami tanácsot hogy mit csinálok rosszul, mert már én is kezdek depis lenni
2023. szept. 9. 21:12
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Apuka jelenleg depresszios is."

Apuka?? Mitől depressziós?

A wc-n kotlástól, meg az újságolvasástól meg az alvástól, ami neked nincs? 😶🤨

2023. szept. 10. 08:19
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén? Nekem is vannak napjaim, amikor csak túlélek. Amikor megszületett, mindennapom ilyen volt. Mostmár 15 hónapos, egyre kevesebb ilyen van. DE! A te problémáidat zömében a párod okozza. Ha segítene, ha nem kellene miatta csendben tartanod a gyereket, stb., máris sokkal könnyebb lenne. A gyerekkel én sem tudok semmivel haladni, amíg kettesben vagyunk, de amint hazaér a férjem és foglalkozik vele ő, pillanatok alatt megtudok főzni, takarítok, vagy megcsinálom, amit meg kell. Minden megvan, mindenki nyugodt.
2023. szept. 10. 08:40
 23/27 anonim ***** válasza:

19 hónapos a kislányom és ebben a pillanatban is csak túlélek.

9 nap múlva bölcsi, konkrétan számolom a napokat.

0-24 órás szolgálatra és mellette iszonyú rossz alvásra én nem vagyok alkalmas.

Pedig apuka 100% apuka és van 100%-os mama is.

Nagyon nehéz eset a kislányom.

Én ezt nem bírom.

Persze nem mindenkinél ilyen drasztikus ennyi ideig, lehet pár hónap múlva annyira megtetszik az egész h szülsz még 2 gyereket.

2023. szept. 10. 09:24
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

"az ő anyja se rendelt sose és ő fel tudta nevelni a 2 gyerekét"

Igen, az ő anyja belerakta a kiságyba ordítani a gyerekeket, a járókában addig ordíttatta, amíg el nem hallgattak és éjszaka gyorsan megszokták h úgysem megy oda senki vígasztalni.

Így könnyű főzöcskézni, ha közben lesz.rom h ordít a gyerek a másik szobában.

VAGY

kivételesen nyugodt gyerekei voltak, akik jól aludtak és kipihenten bármit meg lehetett mellettük csinálni.

Jah és akkoriban az igények is kisebbek voltak, nem akartak annyira kimozdulni, max a falunapra kinéztek, tökéletes volt kirakni a gyerekeket a kertben.

2023. szept. 10. 09:35
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Na ezt a hasonlítgatást nem bírom. Erre mondtam én azt a férjemnek, hogyha anyukád ennyivel jobb, akkor haza lehet húzni hozzá a gurulóst (bőröndöt).

Szerintem a férjed szimplán egy tapló és már attól könnyebb lenne az életed, ha őt nem kellene pátyolgatnod. De te tudod. Én már rég kiosztottam volna.

2023. szept. 10. 10:32
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

#14.

De, ja anyagilag stabil vagy egyedül is, akkor sokkal de sokkal kisebbek volnának a terheid.

Tudod te, milyen úgy élni, hogy nem bacogatnak, ha olyanod van, szaladhat a lakás, rendelhetsz főzés helyett és a robotolás helyett szórakozhatsz a babáddal, élvezheted az anyaságot.

Fel nem tudom fogni, a 21. században miért tűri el bárki is, hogy a saját itthonában kussban kelljen fél lábon állnia, várva a parancsokat, hogy meg ne zavarja őfelsége, a teremtés koronákanak nyugalmát.

Tudod, miért nem akar válni? Ingyenp.na, ingyen kaja, mosol-vasalsz - ezeket másutt kemémy pénzekért kapná csak meg. Meg kifelé lehet mutatni a komoly családapa képét.

Azt tudom tanácsolni, hogy gondolj a gyerekedre. Ez csak rosszabb lesz. Azt szeretned, hogy majd azt nézze végig nap mint nap?

Nézz be az Egészség kategória Mentális egészség topicjába. Tele van ilyen "családban" "nevelkedő" tizenévesekkel...

2023. szept. 10. 12:06
 27/27 anonim ***** válasza:
Nekem a férjem bevásárol, foglalkozik a gyerekkel ha tud, ő fürdeti, sokszor főz is és én néha így is csak túlélek. Vannak ilyen napok. Kitartást neked!
2023. szept. 11. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!