Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is csak túléli a napokat?

Más is csak túléli a napokat?

Figyelt kérdés
Múltkor egy vita hevében a páromnak azt mondtam hogy mindennap túlélni próbálok, amit komolyan is gondolok, de ő teljesen kiakadt ezen, hogy ez nagy baj, hogy ilyet mondani se lehetne. Most a vita részleteibe nem akarok belemenni, de azóta többször eszembe jut, hogy ez így van, és ettől nem rosszul érzem magam, csak fura hogy ilyen hihetetlen. Reggel ott kezdődik, hogy felkelünk, ez akármikor történik meg tuti hogy full kómás vagyok, mert este nem tudok elaludni, olyan érzésem van, hogy végre van időm magamra a gondolataimra, kapcsolatot tartani, bármit csinálni amit a gyerekkel nem lehet. Szóval felkelek full kómában, a gyerekkel próbálok kapcsolódni, de nehezen megy még ilyenkor, majd iszom egy kávét megetetem, és onnan kezdődik a nap, ami alapból abból áll, hogy mindent úgy csinálunk ami a gyereknek jó, hogy apuka tudjon még aludni, mert éjszakázik, szóval próbálom csendben tartani a gyereket, közben a lakást is próbálom összerakni, de minden érdekli a gyereket, menni nem tud még csak úgy ha fogom a kezét, még pisilni/kakilni se tudok normálisan, majd akkor apa felkel, de megvárni hogy kávézzon wc-zen, fürödjön, telón híreket olvasson nyugiban persze. Majd esetleg foglalkozik a gyerekkel, de nem viszi túlzásba mert ő nem akarja azt csinálni amit a gyerek, szóval az vagy üvölt vagy én vagyok vele, utána lemegyek vele a játszóra ott már a hátam meghalt, hazajövök vele, kis játszás, alvás és akkor kezdhetek főzni teregetni meg minden házimunkát megcsinálni és alig teszem le magam a kanapéra a gyerek már fent van..... apa ilyenkor vagy dolgozik, vagy nem nagyon gyerekezik. Már ki vagyok, mert a háztartást kb 100% én viszem, a gyereket is, fürdeni is már a gyerekkel fürdök, mert azt se tudja apa megoldani, majd szinte minden alkalommal megkapom hogy valami szar. Apuka jelenleg depresszios is. Már ki van a mindenem ettől a szitutól, és ha azt mondom hogy túlélem a napokat akkor még lelkiismeret furdalást okoz hogy ezt pedig én akartam, nem bírom a gyereknevelést. De igazából ja, lehet igaza van, de másnak ez amúgy happy? Más ezt kisujjból tolja nulla segítséggel? Hogy a főzés, bevásárlás, mosás, takarítás, gyereknevelés csak az ő feladata? Más nem próbál túlélni? Valaki nyugtasson meg hogy ez jobb lesz, vagy elmúlik, vagy adjon valami tanácsot hogy mit csinálok rosszul, mert már én is kezdek depis lenni
2023. szept. 9. 21:12
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Már felvetődött a különköltözés
2023. szept. 9. 21:37
 12/27 anonim ***** válasza:
23%
Menj gyerekes társaságba!
2023. szept. 9. 21:37
 13/27 A kérdező kommentje:
Elküldtem véletlen, szóval felvetődőtt hogy külön kéne folytatni, akkor azt mondta annyira szereti a gyerket, hogy nem tud elmenni. Mondjuk nem értem mert folyamatosan idegesíti őt a gyerek szóval nem tudom pontosan mit nem akar itthagyni. Gondolom annyira nincs rossz dolga hogy elmenjen de annyira nem is jó hogy örüljön annak amije van
2023. szept. 9. 21:39
 14/27 A kérdező kommentje:
De igazából átgondolva szerintem mindegy is, hogyha elmenne ugyanúgy ki lennék, mert a terhek nem lennének kisebbek, max annyi hogy nem idegesítene a látvány hogy lehetne segítségem, de nincs, viszont ugyanolyan nehéz lenne
2023. szept. 9. 21:48
 15/27 Derjaderja ***** válasza:
100%

Szerintem nem normális, ahogy a férjed hozzááll. Rám is több jut a gyereknevelésből, de egyrészt nem ennyivel, másrészt egy kertes házat próbálunk rendben tartani, és még sok minden kész se volt amikor költöztünk/szültem, még 5 év után is az alapállapotra próbálunk eljutni.

Ezt csak azért írom, hogy állj a sarkadra a fickóval szemben, pl úgy hogy nem főzöcskézel éjjel.

A kérdésre válaszolva nekem is valamennyire nehéz volt, az éjszakás témát ismerem, de mi délelőtt is mindig kimentünk, tényleg a főzés volt a legszresszesebb, meg amíg nem fogtam fel, hogy lejjebb kell adni a házimunkából. Amúgy amíg egyedül volt a lányom, én nem csak túléltem, viszont a kettővel volt egy időszak, amikor igen.

Egyszer azt mondta vki hogy minden elmúlik, erre gondoljak mindig, és amúgy tényleg utólag még azt is visszasírjuk ami a legnehezebb volt, a pici kezet, a babaillatot, az otthonlétet.

Szerintem a 3mas nagyon jól válaszolt, mert ugyan nem elvárás, hogy élvezd a babás/tipegős napokat, de prioritás, fontosabb, mint a férjed kiszolgálása. Utólag még fogod bánni, hogy az ő hülyeségeinek hagytad áldozatul esni ezt az időt. Mert úgy néz ki, nem q gyerekkel lét nehéz Neked, hanem ez az empátia nélküli, zsarnok fickó, a depresszió meg nem teszi az embert nárcisztikussá, szóval erre nem kifogás, még a fáradtságra, tétlenségre esetleg.

Van saját pénzed, hogy kaját rendelj belőle?

2023. szept. 9. 21:48
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Hol van az egészből a férjed aki a gyerke apja? Sehol. Arra koncentrálsz figyelsz minden idegszáladdal, hogy ő dolgozott, ő alszik ő ezt csinal ő azt csinál legyélm tekintettel rá miközben a te eleted 180 fokos fordulatot vett az ővé meg semmit nem változott?! Szerinte ez normális? Tipikus himsovi gondolkodás te vagy a nő az anya te dolgod

Minden ezzel nyom és sakkban tart. Annál rosszabb nincsen mikor házasságban vagy egyedülálló

Anya. Márpedig te már most is az vagy.

2023. szept. 9. 21:56
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

2023-ban ezért a szövegért egy jó nagy fülest érdemelne a férjed, és akkor még finom voltam.

Mindennek tetejében még ő a depressziós, hogy oda ne rohanjak.

Fu mit kapna ez a pali tőlem ilyen dumáért, meg úgy mindenért.

2023. szept. 9. 22:59
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egyetlen egyszer próbálkozott ezzel a férjem, hogy de az ő anyja mindig főzött és nett volt a lakás es sose panaszkodott. Én azt mondtam neki, hogy akkor egyre válaszoljon, szeretné-e, hogy majd aztán én is úgy nézzek ki és úgy viselkedjek, mint az ő anyja? Mert ennek ez a következménye. Hát azóta nem mondott ilyet, gondolhatod.
2023. szept. 10. 05:56
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Neha en is csak tulelni probalok, pedig az en ferjem minden szabad perceben a gyerekkel van es (viszonylag) sokat segit is, de igy is nehez. Szarul alvo, extrem koran kelo 8 honapos gyerekem van, aki EGESZ nap eletveszelyes mar most, igy egy pisiles is szervezest igenyel,

melle tombol a szeparacios szorongas es a fogzas, nappal is alig alszik, es sokszor azt a keveset is csak rajtam, szoval alvasidoben sem haladok semmivel. Katasztrofa. Aztan vannak azok a napok, amiket jol meg tudok elni, mert eppen nem egesz nap visitott a gyerek, vagy volt idom leulni ebedelni mert magatol aludt, stb. Hullamvolgy egyszoval. De megertelek, viszont a ferjedtol fuggetlenul probalnod kellene jobban megelni a dolgokat, mert rettenetesen gyorsan telik az ido, es kesobb ezt az idoszakot is visszasirod majd.

2023. szept. 10. 07:03
 20/27 anonim ***** válasza:

Akkor más is így van a járás előtti időszakkal?! :)

Nekem is most ez picit nehéz. Éjszaka megiszom a levendulás teámat hogy jót aludjak, de mire befekszem az ágyba, őrrülök h tudok nyugiban gondolkodni. Reggel fáradtan kelek sokszor, így kevés a mondókázás, ébeklés, úgyhogy megyünk a dédiékhez, hogy biztosan meglegyen a napi kommunikáció hallgatás, meg én is ébren maradjak. Persze foglalkozom a gyerekkel, csak amikor fáradtt az ember, máshogy üzemel, én kevésnek érzem magam mostanában. Föleg én idő nélkül. Apuka estig dolgozik most, eddig meg könyörögni kellett hogy foglalkozzon vele mert szeretnék fürödni.. Legalább nem vitatkozunk semmin, mert ritkán találkozunk, úgyhogy még nyugodtabb vagyok! 😃

Most már kezdem megszokni a fáradságot, kezdek visszarázódni a baba programokba, éneklésbe.. Tegnap már gondolkodni se volt kedvem, így fél 10kor elaludtam. 😅

2023. szept. 10. 07:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!