Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is csak túléli a napokat?

Más is csak túléli a napokat?

Figyelt kérdés
Múltkor egy vita hevében a páromnak azt mondtam hogy mindennap túlélni próbálok, amit komolyan is gondolok, de ő teljesen kiakadt ezen, hogy ez nagy baj, hogy ilyet mondani se lehetne. Most a vita részleteibe nem akarok belemenni, de azóta többször eszembe jut, hogy ez így van, és ettől nem rosszul érzem magam, csak fura hogy ilyen hihetetlen. Reggel ott kezdődik, hogy felkelünk, ez akármikor történik meg tuti hogy full kómás vagyok, mert este nem tudok elaludni, olyan érzésem van, hogy végre van időm magamra a gondolataimra, kapcsolatot tartani, bármit csinálni amit a gyerekkel nem lehet. Szóval felkelek full kómában, a gyerekkel próbálok kapcsolódni, de nehezen megy még ilyenkor, majd iszom egy kávét megetetem, és onnan kezdődik a nap, ami alapból abból áll, hogy mindent úgy csinálunk ami a gyereknek jó, hogy apuka tudjon még aludni, mert éjszakázik, szóval próbálom csendben tartani a gyereket, közben a lakást is próbálom összerakni, de minden érdekli a gyereket, menni nem tud még csak úgy ha fogom a kezét, még pisilni/kakilni se tudok normálisan, majd akkor apa felkel, de megvárni hogy kávézzon wc-zen, fürödjön, telón híreket olvasson nyugiban persze. Majd esetleg foglalkozik a gyerekkel, de nem viszi túlzásba mert ő nem akarja azt csinálni amit a gyerek, szóval az vagy üvölt vagy én vagyok vele, utána lemegyek vele a játszóra ott már a hátam meghalt, hazajövök vele, kis játszás, alvás és akkor kezdhetek főzni teregetni meg minden házimunkát megcsinálni és alig teszem le magam a kanapéra a gyerek már fent van..... apa ilyenkor vagy dolgozik, vagy nem nagyon gyerekezik. Már ki vagyok, mert a háztartást kb 100% én viszem, a gyereket is, fürdeni is már a gyerekkel fürdök, mert azt se tudja apa megoldani, majd szinte minden alkalommal megkapom hogy valami szar. Apuka jelenleg depresszios is. Már ki van a mindenem ettől a szitutól, és ha azt mondom hogy túlélem a napokat akkor még lelkiismeret furdalást okoz hogy ezt pedig én akartam, nem bírom a gyereknevelést. De igazából ja, lehet igaza van, de másnak ez amúgy happy? Más ezt kisujjból tolja nulla segítséggel? Hogy a főzés, bevásárlás, mosás, takarítás, gyereknevelés csak az ő feladata? Más nem próbál túlélni? Valaki nyugtasson meg hogy ez jobb lesz, vagy elmúlik, vagy adjon valami tanácsot hogy mit csinálok rosszul, mert már én is kezdek depis lenni
2023. szept. 9. 21:12
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek .egész addig így éreztem amíg nem tanult meg járni a fiam.

13 hónapos volt mikor azt mondtam,hogy no most már élvezem,hogy újra totyogo van a házban.(vanar egy gyerekem,vele nem éreztem ezt érdekes módon)

18 hónapos a kicsi,és most kezd visszatérni az életünk a normális kerékvágásba.

2023. szept. 9. 21:16
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló...annyi ,hogy férjem próbàl többet lenni velunk.Nekünk annyibol sz..rabb,hogy a nagyobb ovis,a kicsi 6 hónapos.Reggel készülni oviba,elég lehangoló.Kocsivaln4 perc.El nem tudom képzelni ,aki 3-4 gyereket készít és busszal mennek.
2023. szept. 9. 21:19
 3/27 anonim ***** válasza:
35%
Hat.. Mi lenne ha jól éreznéd magad? Ha délelőtt nem bent csinálnád magadnak a problémát, hogy bent6csend legyen és még haladj is valamivel, hanem sétával kezdene, boltba elmenni, játszó stb. Aztán pl rendelsz kaját és egyszerre eszel a kicsivel, jó kedvem. Játszol vele, de irányítva olyat amit te is élvezel. Kézen vezetgetni nem kell, nem is ajánlott. Hagyd tanulni. Legyetek levegőn sokat. Ne fogd már fel ilyen szörnyen. Ferjeddel pedig szexeljetek a telefon nyomkodas helyett, jót tenne.
2023. szept. 9. 21:21
 4/27 anonim ***** válasza:
68%

3 ez aztán marhára segít a kerdezon.istenem attól hogy te így csináltad vagy csinálnád,másnak nem biztos hogy megy.

Most elképzelem szegény kerdezot,hogy full stresszesen eszik és közben vigyorog,hogy jókedvűnek nézzen ki.ijeszto.

Kérdező,ezt a választ figyelembe se vedd,jogod van szarul érezni magad.

2023. szept. 9. 21:24
 5/27 anonim ***** válasza:
86%

A nagy részét én viszem a dolgoknak, de az én férjem azért nem egy here. Ketten akartunk gyereket, úgyhogy ha kisebb részben is, de beszáll a dolgokba. A házimunkába nem annyira, legfeljebb hogy nagyjából rendet tart maga körül meg elmosogat maga után. De ezen a téren nem is várnék el többet, amíg én vagyok otthon a gyerekkel. A mi gyermekünk most 21 hónapos, pár hónapja már könnyebb az élet vele. Tudok házimunkát végezni, főzni az ébrenléti idejében, mert vagy jön velem és "segít", vagy lefoglalja magát valamivel 10 percekre. Így apránként, de haladok. Előtte mindig este volt még gyors rendrakás, konyhai romok eltakarítása, főzés másnapra (2 napra előre). Minden második este azért tűrhető volt így, napközben meg próbáltam átadni magam az anyaságnak és a gyerekre összpontosítani. Lesz.rtam hogy nincs patika rend és tisztaság :D Mindemellett én is későn fekszem, és nyilván álmos vagyok reggel, mikor felkelt a gyerek vagy a kukásautó 😂 Mára már azt érzem, hogy belejöttem nagysokára az új szerepembe.

Szerintem nálad az a legnagyobb probléma, hogy 2 csecsemővel kell egyedül megbirkóznod, és az egyik már túl nagy pelenkásnak. Ja, és hogy a társad kéne legyen, nem a gyereked 🤷‍♀️

2023. szept. 9. 21:25
 6/27 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk pont, hogy nehezebb lett attól, hogy már jár. 20 hónapos, egész nap utána szaladok, átrendeztük a házat, mindenhova felmászik, most az a legújabb, hogy fejest akar mindenhonnan ugrani. Csak akkor tudok valamit csinálni, ha alszik. Az 1,5 óra/nap, szóval nem sok mindenre elég.

Még mindig borzasztó alvó születése óta, 3-4x ébred éjjelente, legtöbbször 2-3 óra mire vissza lehet altatni, de van, hogy nem is lehet, és hajnal 3-kor indul a nap... Úgyhogy nekem se éjjelem, se nappalom. Férjem itthonról dolgozik, szokott segíteni, de így is elég nehéz, és látom rajta, hogy már ő is ideges, és nincs már türelme neki sem.

2023. szept. 9. 21:26
 7/27 A kérdező kommentje:
3-as a párom szerint nem nő az aki kaját rendel, mert az ő anyja se rendelt sose és ő fel tudta nevelni a 2 gyerekét szépen úgy hogy tévét se néztek. Szóval elvárás van. A gyerek amúgy sokat mászik is, felhúzza magát és önállóan áll, pár lépést tud tenni de hosszan nem. Erről megoszlanak a vélemények, az én gyerekorvosom például javasolta is, hogy járassuk.
2023. szept. 9. 21:30
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sokat segítene, ha megszabadulnátok a férjedtől. De tényleg.

Legalább jár terápiara a depressziójaval, vagy kimerül annyiban a kezelése, hogy téged b.sztat?

2023. szept. 9. 21:30
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
#7. Erre az az adekvát válasz, hogy az őskorban meg a férfiak mammutra vadásztak, így nem volt idejük arra, hogy bedepizzenek, ha sz@rás közben nem nyomkodhatták egy órát nyugiban a telefonjukat.
2023. szept. 9. 21:34
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Maradhatott volna az anyjával.(-ban)
2023. szept. 9. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!