Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan ignoráljam a nagyszülők...

Hogyan ignoráljam a nagyszülőket névválasztás terén?

Figyelt kérdés

Hamarosan kisfiunk fog születni, és a név, amit választottunk, kiverte náluk a biztosítékot. Azt mondják ők csak öregembert ismernek ilyen névvel, és hogy bántani fogják, és jól kiszúrunk vele.

Nekem nagyon fáj ez, tudom, nem kellene vele foglalkozni, de minden találkozáskor felhozzák, hogy ugye változtattunk a néven?

Nem fogunk, természetesen, de szeretem őket, és rossz, hogy minden alkalommal erről kell hallgatnom.

A mai volt a legdurvább, azt mondták, hogy nem is szeretjük a gyereket, azért adjuk neki ezt a nevet. Bevallom, itt elsírtam magam, felálltunk és hazajöttünk.

2023. szept. 7. 16:26
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondo meg nekik és kész, majd ha megszületett.
2023. szept. 8. 09:37
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is tetszik a Sebestyén név, benne van a három favoritban, amit adnék is. Semmi baj nincs vele, egyáltalán nem öreges. Tényleg ha ezzel idegesítenek, legközelebb mondjatok valami Ottót vagy Dezsőt vagy Eliotot, vagy bármit, amitől esélyes, hogy fennakad a szemük, de adni meg adjátok ezt a nevet, mert teljesen jó.
2023. szept. 8. 11:27
 23/31 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok:-)
2023. szept. 8. 17:31
 24/31 anonim ***** válasza:

Mi pont ezért nem mondtuk el senkinek. A nagyszülők is aznap tudták meg, amikor megszületett. Így legalább nem csak a súlya, meg a hossza volt meglepetés, hanem a neve is. De nálunk más volt az oka, az hogy van ilyen nevű ismerősünk (család barát), és emiatt nem akartuk, hogy esetleg lebeszéljenek róla. Maga a név nem igazán megosztó, mindenkinek tetszett is, és születése után már ugye ez fel sem jött, hogy xy-t is ugyanígy hívják.

De ha már így alakult, hogy elmondtátok előre, akkor álljatok is ki mellette, ne hagyjátok hogy bárki beleszóljon.

Ha nem tudnak leszakadni a témáról, akkor meg lehet rátenni egy lapáttal, és "Igazatok van, el is vetettük az ötletet. Ödönke lesz." A végén még majd ők fognak rábeszélni, hogy mégiscsak jó az a Sebestyén. :D

2023. szept. 8. 23:27
 25/31 Katica997 ***** válasza:
100%

Teljesen jó név, a baráti társaságunkban is van egy fiatalember, Sebőnek becézik, soha semmi gondja nem volt vele.

A témához: Ugyanez volt nálunk is. Kisfiúnk Ábel. Amikor a anyámék megtudták mi lesz, teljes hadjárat indult. Ment a gúnyolódás(kábel,bábel). Engem majdnem kikészítettek, de végül a férjem megunta,és rövidre zárta őket. Mi imádjuk a nevét, mára a család is. De igazuk van,akik azt mondják, ne mondd el előre.

Szóval a Sebestyén szép név. És legalább nem mindenki Bence,Dominik meg Levente lesz az oviban. :)

2023. szept. 10. 11:41
 26/31 anonim ***** válasza:
73%
Hát, egyszerüen teszel a véleményükre. :):) Még nem olvastam az összes kommentet el; de azt látom egy föntebbi kommentben, hogy Sebestyén lenne a választott név. :) Szerintem kifejezetten fiatalos hangzása van, csak ne becézzétek Sebinek, az olyan, mintha arról kapta volna a megszólítását a gyerek, hogy elesett, és sebes; így mindig arra lenne emlékeztetve. Seba az is olyan "sebaj", "ráseránts", mint amikor vígasztalnak valakit. Inkább Sebő talán lehet jó, most még próbálgatom, hogy Sesa, hát, ez sem az igazi, tesa; hát, nemtom, egyébként lehet, hogy furcsa lenne mindig végigmondani;ezért kéne neki valami jó becenév ; de eddig pl a Sebő nem rossz, de még lehetne jobb is; lehet, hogy kéne még rajta agyalni. Amúgy esetleg rakhattok mellé vmi pici "modernebb-hangzásút" 2. keresztnévnek, pl Alex, és akkor hátha csöndben maradnak; de mondjuk az se jó, mert akkor nem fogadják el az első keresztnevet; hanem lehet, hogy rögtön a másodikon fogják hívni. Akkor lehet, hogy a második nevet csak mellékesen kellene nekik megemlíteni, hogy van olyan is. De mondjuk nemtom, egyszerűen csak hagyjátok figyelmen kívül a nagyszülők kérését, azt csá. :):) Az a legegyszerűbb. :):)
2023. okt. 4. 18:44
 27/31 anonim ***** válasza:
*mármint nem adsz a véleményükre, hanem teszel rá, tojsz rá magasról. :):)
2023. okt. 4. 18:45
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi gond nincs ezzel a névvel, illik a vezetéknévhez is, egyáltalán nem öreges, én egy tinit ismerek, aki Sebestyén. Ne hagyjátok magatokat.

Lehetne Sebibabának hívni, amíg pici. Mint a Micimackóban a Zsebibaba.

2023. okt. 6. 08:17
 29/31 anonim ***** válasza:
86%

Nekem nagyon tetszik a Sebestyén név, gratulálok a választáshoz.

Mi is megkatuk,. hogy "öreges" nevet adtunk mindkét gyerekünknek, mert nem jön be a Noel meg a Zoé és hasonló modern nevek.

Le kell szarni az ilyet, közölni velük, hogy ti gyereketek, ti döntitek el, hogy mi a neve.

2023. okt. 6. 11:18
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Szép név a Sebestyén. És isnerek is egyet aki egy illemtudó, kedves, végtelenül helyes srác 🌷🌷
2023. okt. 9. 15:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!