Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lesz még ebből kúszás?

Lesz még ebből kúszás?

Figyelt kérdés

Néhány map múlva 8hónapos a fiam. Nem kúszik hason előre, csak körbe-körbe.

Kb 2 hete próbál négykézlábra álni és rugózik. Ha olyanja van, megkapaszkodik pl. a kezembe vagy a szőnyeg szélébe és úgy előrecsusszan, mint egy kis hernyó. Gurulni sem gurul, csak a matracon hajlandó hasról hátra fordulni, kemény felületen nem akar.

Olvastam, hogy néha a babák mászni kezdenek, rájönnek a technikára és onnantól kúsznak egy darabig. Tényleg van ilyen?

Egyébként még nem ült ki egyedül, és az oldalán sem fekszik, csak hason és kinyomja magát.

Ha betölti a 8 hónapot, viszem neurológushoz, mert nem hagy nyugodni a dolog. Eddig is boltunk többször, nem volt gond (már amennyire meg tudták vizsgálni, mert nagyon sír, még csak belépünk az orvoshoz..)

tegnap 20:28
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Egy napot sem kúszott a gyerekem, rögtön mászott, semmi baja. Több ilyen gyereket is ismerek. A védőnő is azt mondta amúgy, hogy ez nem baj, a gond az, ha a mászás marad ki.
tegnap 20:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Jól értem hogy hátról hasra se gurul át?
tegnap 20:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Hátról hasra forog már 4 hónapos korától, de hasáról hátára nem
tegnap 20:47
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

Ez senkinek se tunt fel eddig, hogy forogni se tud rendesen? Azt mondtad, hogy tobbszor voltatok neurologusnal.

Nem irt ki tornat? Vagy legalabb kuldott el uszasra? Semmi? Jartok statuszra havonta, ott se tunt fel senkinek? :D

Jo amugy biztos nincs itt tragedia, de ezzel azert mar foglalkozni kellene.

A kuszast mindenkeppen eroltetni fogjak majd tornan, aztan meglatjatok,hogy mi lesz belole.

Nalunk is hamarabb allt negykezlabra,de csuszott szet az egesz gyerek, nem volt stabil. Hipoton volt alapbol is, de kulonosen fontos volt neki a kuszas, az izmok miatt, nalunk nagyon ra kellett fekudni erre, azt mondta mindenki, hogy nem szabad kihagyni. Vegul meglett es miutan kuszott, utana mar a tobbi mozgasfejlodes is picit jobban, gyorsabban ment.

tegnap 21:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem is fura hogy eddig ezzel nem foglalkozott senki. Ebben a korban már a forgásoknak elég könnyedén kellene mennie minden irányba. Úgy tudom amúgy én is, hogy nem feltétlen kell kúsznia (nekem egyik gyerekem se kúszott, de cserébe mindkettő hamar és sokat mászott). Viszont másznia azt lassan már kellene. Most nincs előttem, de talán 9 hónapos korig kellene elkezdenie azt is.

Nagy ban biztis nincs, de szerintem jól érzed hogy figyelni kell.

tegnap 21:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Amikor voltunk, akkor épp megkezdte a forgást, hasról hátra fordult párat. Aztán egyszerűen nem csinálta többször. Ezt mondtam is az orvosnak, azt mondta, hogy majd fogja. Különös figyelmet nem szenteltek neki.
ma 04:45
 7/10 A kérdező kommentje:

4. válszoló. Milyen idősen volt ez nálatok?

A fiam sem tud stabilan még négykézlábra állni, csak próbálkozik vele, de kb 5 mp után szétcsúszik a térde. Neurológus 6 hónaposan látta, nem volt megjegyzése, mondent rendben talált. 7 hónaposan gyerekorvos látta, de mivel épp lázas volt, azzal foglalkozott, a mozgást annyira nem vitattuk meg. ( nem MO-iak vagyunk). De mindenképp elkezdünk vele foglalkozni. Remépem nem maradtunk le és korrigálható.

ma 05:59
 8/10 anonim ***** válasza:

4-es vagyok, negykezlabra olyan 7,5 honaposan allt, de mivel nem indult be a kuszas (a forgas megvolt), igy 8 honapos kortol jartunk uszni meg tornara, kesobb tsmt-re is jartunk egy par honapot.

Kuszas ebbol 9,5 honaposan lett, maszas es allas majdnem egy idoben, 12 honaposan, az ugy egymas utan jott. Utana mar a tobbi rendben volt, bar 17 honaposan tanult meg jarni, de ez meg idoben volt, mert 18 honapos korig kell.

Maszni amugy 10-11 honapos korig kene, kuszni meg ugye 8-9, szoval ebben nalunk volt egy kis lemaradas.

De minden gyerek mas, mindenkinel maskepp alakul a mozgasfejlodes. Most lehet nalatok elmentek ketszer tornazni, aztan mar kuszni fog, ki tudja.

ma 09:02
 9/10 A kérdező kommentje:

Itthon foglalkozom vele oktatóvideók alapján, de eddig semmi változást nem tapasztaltam.

Köszönöm a válaszokat, remélem hamarosan beindul.

ma 09:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Hat de ez nem igy megy. Az se mindegy meddig es hanyszor csinalod es mit.
ma 09:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!