Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van egy éves baba aki nem...

Van egy éves baba aki nem mond semmit?

Figyelt kérdés

Igen tudom egy egy éves baba nem is fog beszélni stb, de par szó valami könnyű papa mama? Valami, és ha beszelek neki nem figyel ram egyáltalán próbálok játszani vele de semmivel sem tudom lekötni a figyelmét semmilyen játék nem érdekli.

Persze ertem ezt is h nem érdekli oket a játék na de ennyire hogy 2percre sem köti le egy olyan játék ami zenél? Megy stb.

Mozgása elég jol fejlett szepen sétál már.

Tudnátok bármi ötletet játékot esetleg amivel tudnám fejleszteni a kis babam?

tegnap 08:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém meg 21 hónaposan se mondott semmit, azt sem hogy anya,úgy kellett szegényt bölcsibe adnom a pénzt miatt,hogy egy mukkot nem beszélt. 1 ev alatt behozta magát. Semmi baja, állandóan jár a szája :),4,7 átlaga a suliban. Úgyhogy 1 évesen szerintem ráér. Gagyogni gagyog? Babanyelven?
tegnap 08:34
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen,normális. Sok 1 éves nem mond semmit, csak feltűnőbbek akik igen.
tegnap 08:49
 3/15 anonim ***** válasza:
97%
Tudom a Juli néni unokája a szomszédban már elszavalta a Nemzeti Dalt 1 évesen, meg àllàsinterjúkon vett részt😂
tegnap 08:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Apám aggodalmaskodott az elsőnél, hogy jaj már beszélnie kellene! Visszasírjuk azt az időszakot....

A kisebb sem beszélt akkor, csak sokkal később. Még így 9 évesen sem tökéletes

tegnap 08:57
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
1 évesen rengeteg gyerek nem mond semmilyen értelmes szót. Fejleszti ő magát a mindennapi tevékenységeivel, pl. ki-be pakol dolgokat, neked nem kell fejleszteni. Természetes hogy nincs el semmivel percekig, túl sokat vársz tőle.
tegnap 09:23
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha gagyog, gőgicsél, maga nyelvén mond dolgokat, az már jó. 1 évesen nincs semmilyen elvárás beszéd téren, és ahogy előttem írták, inkább az a kirívóbb, ha valaki mondogat már dolgokat.

Az első mérföldkő 18 hónaposan 10 szavas szókincs, ezt logopédustól tidom.

tegnap 09:47
 7/15 anonim ***** válasza:
Az enyém 14 hónaposan se mond még tudatosan szavakat. Vannak visszatérő szavai, mint aja, aba, nemnem, tete, amik akár számíthatnak is, de amíg nem célzatosan használja, úgy veszem hogy nem beszél, csak babanyelven. De azt sokat. Most kezdte a bölcsit, bízom benne hogy ott gyorsabban beindul. Nagymozgása neki is rendkívül gyors volt, most épp a maradék fogait növeszti ki.
tegnap 10:12
 8/15 anonim ***** válasza:

Az én fiam SOHA nem gagyogott babanyelven, max. olyasmit, hogy "mmmm" meg "ggg". 1 évesen egy szava volt, az, hogy "emm", ami azt jelentette, hogy elment, semmi több.

Másfél évesen pedig már összetett mondata is volt...

A könyveket sem szereti amúgy? Az én fiammal a babakönyveket nézegettük rengeteget, akkor figyelt ránk :)

tegnap 10:13
 9/15 anonim ***** válasza:

Tapasztalatot tudok csak megosztani, nem merültem el a témában.

Egy évesen rendes magyar szavai nem voltak egyáltalán a fiamnak. Viszont pl. az "e" azt jelentette, hogy "tessék". Ezt is csak én vettem észre, az apjának pl nem esett le.

Két évesen viszont már simán 3-4 szavas mondatai voltak. Olyan szókinccsel, hogy össze se tudtam számolni.

tegnap 10:20
 10/15 anonim ***** válasza:

Egy évesen egyik gyerekek sem beszélt szavakat

Első szava lányomnak az volt, hogy anya( 1,5 évesen)

Fiamnak meg az, hogy cica ( szintén másfél évesen.)

tegnap 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!