Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van egy éves baba aki nem...

Van egy éves baba aki nem mond semmit?

Figyelt kérdés

Igen tudom egy egy éves baba nem is fog beszélni stb, de par szó valami könnyű papa mama? Valami, és ha beszelek neki nem figyel ram egyáltalán próbálok játszani vele de semmivel sem tudom lekötni a figyelmét semmilyen játék nem érdekli.

Persze ertem ezt is h nem érdekli oket a játék na de ennyire hogy 2percre sem köti le egy olyan játék ami zenél? Megy stb.

Mozgása elég jol fejlett szepen sétál már.

Tudnátok bármi ötletet játékot esetleg amivel tudnám fejleszteni a kis babam?

tegnap 08:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Lányom 3 évesen még nem szólalt meg. Na,az késő.

Hagyd az 1 évest. Ha 2 éves korára nincs meg az elvárt 20-50 szó,akkor lehet mozdulni a beszédindítás felé.

Addig csak a tapsoltató, ujj-számoló mondókák ismételgetését javaslom.

tegnap 12:03
 12/15 anonim ***** válasza:

1 évesen egy árva szót nem mondott a fiam. Aztán 15 hónaposan elkezte. Azóta meg be nem áll a szája.

2 évesen már mondókázott. Brutál gyorsan behozta a "lemaradást".

tegnap 12:26
 13/15 anonim ***** válasza:

1 evesen 5 szot mondott, 1,5 evesen 50+ szava volt, 2 evesen most mondatokban beszel.

Na de varjal, mert jarni csak 22 honaposan tanult meg a kisfiam, azert is vert izzadtunk a rengeteg tornan, orvosi kontrollon es stb.

Latod, nem lehet minden tokeletes.

Amugy 1,5 eves korban elvart a 10 hangutanzo szo vagy akarmilyen, tokmindegy, csak kovetkezetesen hasznalja. Es kb ennyi. De 2 eves korig nem erdekes, akkor ha kevesebb, mint 30 szava van, kuldenek (nalunk) korai fejlesztobe. De eltero lehet a protokoll, nekem a vedono meg anno igy mondta.

tegnap 12:46
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolso,igen, amelyik nem mozog idoben,az beszel es forditva altalaban. A 2 egyutt nem megy, vagy a mozgas fejl.indul be vagy a beszed fejl. Nekem 11 honaposan a lanyom kimondta,hogy labda, cica.. el voltam ajulva, h csodagyerek lesz. :D persze. 12 honaposan felallt,elindult es elnemult,csak a gagyogas maradt majdnem 3 eves korig,addig futott maszott szaladt, szepen behozta, be sem all a szaja. :)
tegnap 15:28
 15/15 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a válaszokat igen tudom hogy nem fog mondatokban beszélni nem is varom tole el persze csak első gyerek és szeretnek tisztában lenni vele hogy mégis mi az amit el kene várjak tole, mert egyébként ha mondom neki hogy hozzon ide pl egy labdát azt sem érti meg baratnom lánya pedig mar ezeket csinálja nekem a kislany nem is mutogat ha szeretne valamit egyszerűen csak sír és nekem kell kitaláljam mi az ami épp kell neki.
tegnap 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!